Σάλος με την Καθολική Εκκλησία – Ισπανία: Σεξουαλική κακοποίηση 1.237 παιδιών από τον κλήρο

Σάλος με την Καθολική Εκκλησία – Ισπανία: Σεξουαλική κακοποίηση 1.237 παιδιών από τον κλήρο

Έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση που συγκλονίζει την κοινή γνώμη

Σε αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση χιλιάδων παιδιών από μέλη της καθολικής εκκλησίας πριν από 80 χρόνια προχώρησε η ισπανική εφημερίδα “El Pais” με την εκκλησία της Ισπανίας να ξεκινά σχετική έρευνα.

Η έρευνα από την καθολική εκκλησία της χώρας θα εξετάσει τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση που φέρεται να διέπραξαν 251 ιερείς και ορισμένα κοσμικά πρόσωπα από θρησκευτικές οργανώσεις, τις οποίες αποκάλυψε η ισπανική εφημερίδα

καθολικη-εκκλησια

Η El Pais πραγματοποιούσε έρευνα τρία χρόνια για την υπόθεση και δεν έχει δημοσιεύσει πλήρως τα ευρήματά της. Ωστόσο, αναφέρει ότι ο δημοσιογράφος ερευνητής της έχει παραδώσει έναν φάκελο 385 σελίδων στον πάπα Φραγκίσκο στις 2 Δεκεμβρίου.

Ο αριθμός των παιδιών – θυμάτων είναι τουλάχιστον 1.237, όμως μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι και χιλιάδες, γράφει η ισπανική εφημερίδα. Οι καταγγελίες αφορούν 31 θρησκευτικά τάγματα και 31 από τις περίπου 70 επισκοπές της χώρας

Αυτή δεν είναι η πρώτη υπόθεση που ερευνά σεξουαλικές κακοποιήσεις από μέλη του κλήρου. Η παλαιότερη υπόθεση αφορά στο 1942 και η πιο πρόσφατη στο 2018.

καθολικη-εκκλησια

Πώς θα γίνει η έρευνα

Η έρευνα θα διενεργηθεί από την σύνοδο των Ισπανών επισκόπων, της οποίας ηγείται ο καρδινάλιος Χουάν Χοσέ Ομέγια, ο αρχιεπίσκοπος της Βαρκελώνης, σύμφωνα με την El Pais. Αξιωματούχοι από τη σύνοδο των επισκόπων δεν έχουν ακόμα σχολιάσει τη είδηση ούτε κάποιος εκπρόσωπος του Βατικανού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τον Νοέμβριο ο πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που συνέβαλαν να αποκαλυφθούν τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης με θύτες κληρικούς, τα οποία αρχικά είχε προσπαθήσει να καλύψει η Καθολική Εκκλησία.

 188 total views,  2 views today

.