29 Απριλίου, 2024

Champions League: Βραδιά ποδοσφαιρικής απόλαυσης με ματσάρες – Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς Ρεάλ – Σίτι (3-3) και Άρσεναλ – Μπάγερν (2-2)

AP

Οι προκρίσεις θα κριθούν στις ρεβάνς της 17ης Απριλίου σε Μάντσεστερ και Μόναχο

Ήταν μια βραδιά ποδοσφαιρικής απόλαυσης! Δύο σπουδαίες μάχες που ευχόσουν να μην τελειώσουν ποτέ, έληξαν ισόπαλες και (ευτυχώς) το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 17 Απριλίου, οπότε σε Μάντσεστερ και Μόναχο θα κριθούν τα εισιτήρια για τα ημιτελικά του Champions League.

Στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, έπειτα από ένα επικό ματς η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκαν ισόπαλες με 3-3, ενώ στο Έμιρεϊτς τελείωσε δίχως νικητή και το ντέρμπι της Άρσεναλ με την Μπάγερν Μονάχου.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 3-3

https://www.youtube.com/watch?v=bY8OUkdaO0o

Στο 200ό παιχνίδι του Κάρλο Αντσελότι στο Champions League, η Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο Μπερναμπέου! Μόλις στο 2′ ο Μπερνάρντο Σίλβα έπιασε στον… ύπνο τον Λούνιν με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ στην κλειστή γωνία για το 0-1.

Αντί να πέσει όμως, η Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε φοβερί αντίδραση και μόλις δέκα λεπτά αργότερα είχε γυρίσει το ματς. Στο 12′ ο Καμαβινγκά σούταρε από μακρινή απόσταση, η μπάλα προσέκρουσε στο πόδι του Ρουμπέν Ντίς και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1 (το τέρμα χρεώθηκε στον Ισπανό αμυντικό). Και προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των Μερένχες, το Μπερναμπέου πήρε ξανά… φωτιά! Στο 14′ ο Ροντρίγκο έφυγε στην αντεπίθεση, βγήκε απέναντι απ’ τον Ορτέγκα και με ένα χλιαρό πλασέ (κι αφού η μπάλα βρήκε στο πόδι του Ακάνζι), άλλαξε πορεία διαμορφώνοντας το 2-1.

To ημίχρονο έληξε με τη Ρεάλ να έχει προβάδισμα όμως με ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα στο διάστημα 66′-71′ η Σίτι έκανε τη δική της ανατροπής μετατρέποντας το 2-1 σε 2-3 με γκολ του Φόντεν και του Γκβάρντιολ, οι οποίοι εξαπέλυσαν δύο κεραυνούς έξω απ’ την περιοχή!
https://www.youtube.com/watch?v=VA-49nris4M

Το τελικό 3-3 διαμορφώθηκε στο 79′ με τον Βαλβέρδε να εκτελεί με απίθανο βολέ στην κίνηση φέρνοντας το ζευγάρι ξανά σε απόλυτη ισορροπία.

Ρεάλ Μαδρίτης: Λούνιν – Ντάνι Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Τσουαμενί, Μεντί – Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Κρόος (72’ Μόντριτς) – Μπέλινγκχαμ – Ροντρίγκο (72’ Μπραΐμ Ντίαθ), Βινίσιους Ζούνιορ (86’ Χοσέλου).

Μάντσεστερ Σίτι: Ορτέγκα – Ακάντζι, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίας, Γκβάρντιολ – Ρόδρι, Κόβατσιτς – Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν (87’ λ. τρ. Άλβαρες), Γκρίλις – Χάαλαντ.

Άρσεναλ  – Μπάγερν Μονάχου 2-2

Η Άρσεναλ έχοντας πάρει ώθηση απ’ την ορμή και το πάθος της εξέδρας άνοιξε το σκορ μόλις στο 12′ με ωραίο πλασέ του Σάκα (1-0).

Όμως η Μπάγερν αντέδρασε άμεσα και στο 18′ έφτασε στην ισοφάριση με τον Γκνάμπρι.

Οι Βαυαροί αναθάρρησαν και όχι μόνο κυριάρχησαν στο γήπεδο αλλά βρήκαν και δεύτερο γκολ. Στο 32′ ο Σανέ ανατράπηκε απ’ τον Σαλίμπα εντός περιοχής και ο Κέιν ήταν ψύχραιμος και εύστοχος απ’ την άσπρη βούλα υπογράφοντας την ολική ανατροπή και το 1-2.

Η Άρσεναλ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στην ισοπαλία στο 76′ με τον Τροσάρ και η πρόκριση θα παιχτεί στην Αλιάντς Αρένα.

Στο 95′ η Άρσεναλ διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι σε ανατροπή του Σάκα απ’ τον Νόιερ. Ο διαιτητής δεν έδωσε την παράβαση θεωρώντας (προφανώς) ότι ο Σάκα επιδιώκει την επαφή με τον Νόιερ…

Άρσεναλ: Ραγιά, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Κίβιορ (46’ Ζιντσένκο), Ράις, Ζορζίνιο (66’ Ζεσούς), Όντεγκααρντ, Χάβερτς (86’ Πάρτεϊ), Μαρτινέλι (66’ Τροσάρ), Σάκα

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Λάιμερ, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ (66’ Κομάν), Γκνάμπρι (70’ Γκερέρο), Μουσιάλα, Κέιν