29 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2: Μεγάλο come back του Δικεφάλου του Βορρά με γκολ στο 90′ σε απίθανο ντέρμπι!

Intime

Επτάψυχος ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από 0-2 στο 49′ και με γκολ του Μπάμπα και του Οζντόεφ ισοφάρισε σε 2-2 την ΑΕΚ

Ο επτάψυχος ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε το… θαύμα του στην OPAP Arena πραγματοποιώντας πτήση κορυφής! Ο Δικέφαλος του Βορρά μολονότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την ΑΕΚ στο 49′, κάνοντας ένα επικό come back, ισοφάρισε σε 2-2 με γκολ του Οζντόεφ στο 90′ και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League.

Μια κορυφή πάντως που έχει πάρει φωτιά καθώς μετά τις νίκες του Παναθηναϊκού επί του Άρη και του Ολυμπιακού επί της Λαμίας και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο ντέρμπι των Δικεφάλων, ο προπορευόμενος ΠΑΟΚ απέχει μόλις τέσσερις βαθμούς απ’ τον τέταρτο Ολυμπιακό κι ενώ απομένουν έξι αγωνιστικές για το φινάλε της σεζόν.

Ήταν ένα απίθανο ντέρμπι, όπως και όλα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής στα πλέι οφ. Η ΑΕΚ πήρε σημαντικό προβάδισμα με 2-0 χάρη σε γκολ του Γκατσίνοβιτς και του Άμραμπατ, αλλά ο ΠΑΟΚ έβγαλε ψυχή, έδειξε χαρακτήρα, δεν τα παράτησε ποτέ και πέτυχε κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο και μακρινό στο 49′. Τα γκολ του Μπάμπα και του Οζντόεφ έφεραν απόλυτη ισορροπία στο παιχνίδι παγώνοντας παράλληλα την OPAP Arena που ετοιμαζόταν για να γιορτάσει…

Η βαθμολογία

  1. ΠΑΟΚ 67
  2. ΑΕΚ 66
  3. Παναθηναϊκός 65
  4. Ολυμπιακός 63
  5. Άρης 48
  6. Λαμία 34

Η εξέλιξη του ντέρμπι

Το πρώτο ημίχρονο είχε καλό ρυθμό αλλά ήταν νευρικό με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να βρουν εύκολα καταστάσεις για να απειλήσουν. Στη μοναδική στιγμή που η ΑΕΚ κατάφερε να βρει χώρους, έφτασε και στην επίτευξη του γκολ. Στο 30′ η Ένωση έπαιξε γρήγορα στην κόντρα επίθεση με τον Γκαρσία να ανοίγει για τον Πινέδα, ο οποίος κουβάλησε την μπάλα για αρκετά μέτρα και πάσαρε για τον επερχόμενο Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος έπιασε το τέλειο πλασέ απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής για να στείλει την μπάλα στην αριστερή πλευρά του Κοτάρσκι (1-0).

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει πριν από το φινάλε του ημιχρόνου αλλά στο 35′ η κεφαλιά του Κεντζιόρα έπειτα από κόρνερ του Ζίβκοβιτς κατέληξε ελάχιστα άουτ με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0 υπέρ της Ένωσης.

Ό,τι σχεδίασε ο Λουτσέσκου στο ημίχρονο για να ανατρέψει το 1-0, πήγε στράφι με το ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Στο 49′ ο Άμραμπατ εκτέλεσε με έξυπνο τρόπο ένα φάουλ από πλάγια θέση αιφνιδιάζοντας τον Κοτάρσκι, ο οποίος μάλλον περίμενε τη σέντρα απ’ τον Μαροκινό. Η μπάλα όμως κατέληξε στην αριστερή γωνία του Κροάτη γκολκίπερ για το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ πλησίασε το γκολ και πάλι από εκτέλεση κόρνερ του Ζίβκοβιτς και κεφαλιά του Κεντζιόρα. Η μπάλα όμως κατέληξε λίγο άουτ στο 58′.

Στο επόμενο λεπτό ο Λουτσέσκου έκανε τριπλή αλλαγή χρησιμοποιώντας Σαμάτα, Ντεσπόντοφ και Σάστρε και στο 62′ η ομάδα του επέστρεψε στη διεκδίκηση του ματς. Ο Ντεσπόντοφ πάτησε περιοχή απ’ τα δεξιά σουτάροντας στη γωνία, όπου ο Αθανασιάδης απέκρουσε δύσκολα. Η μπάλα έφτασε στον Κωνσταντέλια, ο οποίος ελίχθηκε θαυμάσια και έστρωσε για τον Μπάμπα που έπιασε το δυνατό σουτ μειώνοντας σε 2-1.

Η πίεση που άσκησε, η υπομονή που επέδειξε αλλά και η πίστη που είχε ο ΠΑΟΚ απέφεραν καρπούς στο 90′. Οι παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα. Ο Μπάμπα παίζοντας με ψυχραιμία έβγαλε τη σέντρα, ο Κουλιέρακης πήρε την κεφαλιά και ο Οζντόεφ με μια απίθανη διπλή προσπάθεια όντας πεσμένος στο έδαφος, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 2-2.

Στο 94′ ο Οζντόεφ λίγο έλειψε να σκοράρει και δεύτερο γκολ αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του Αθανασιάδη. Μεγάλη ευκαιρία είχε και η ΑΕΚ στο 98′ με τον Γιόνσον να σουτάρει πάνω απ’ τα δοκάρια του Κοτάρσκι.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (79′ Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα (86′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (86′ Φερνάντες), Ελίασον, Άμραμπατ (73′ Γιόνσον), Γκαρσία (46′ Πόνσε).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο (59′ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (66′ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τόμας (59′ Σαμάτα).