1 Μαΐου, 2024

Champions League: Βασίλισσα στο Μάντσεστερ η Ρεάλ – Απέκλεισε τη Σίτι στα πέναλτι με ήρωα τον Λούνιν και θα παίξει ημιτελικό με την Μπάγερν

AP

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε της Μάντσεστερ Σίτι στα πέναλτι και παραμένει στο κυνήγι της 15ης κούπας

Η Βασίλισσα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αποκαθήλωσε την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε δύσκολες ώρες στο Έτιχαντ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά άντεξε. Έστειλε το ματς αρχικά στην παράταση (1-1)και στη συνέχεια στα πέναλτι, όπου με ήρωα τον Λούνιν που είχε δύο αποκρούσεις (3-4 σκορ), πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό του Champions League, εκεί όπου θα αναμετρηθεί με την Μπάγερν Μονάχου.

Η γερμανική ομάδα, έπειτα από ένα κλειστό και αγχωτικό παιχνίδι, επικράτησε 1-0 της Άρσεναλ χάρη σε κεφαλιά του Κίμιχ και σε συνδυασμό με το 2-2 του Λονδίνου, επιστρέφει σε ημιτελικό Champions League για πρώτη φορά μετά το 2020, χρονιά που κατέκτησε τον τίτλο απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν του Τόμας Τούχελ. Ο Γερμανός κόουτς έχει τον τρόπο του στη διοργάνωση καθώς μετά τον τελικό με την Παρί το 2020 και την κατάκτηση με την Τσέλσι το 2021, έφτασε στα ημιτελικά και με την Μπάγερν και ονειρεύεται τρίτο τελικό με διαφορετική ομάδα!

H κάτοχος 14 τίτλων Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης, θα αναμετρηθεί στον ημιτελικό με την κάτοχο έξι τίτλων, Μπάγερν Μονάχου, σε μια τιτανομαχία. Και στο βάθος υπάρχει η προοπτική μιας αναμέτρησης στον τελικό (εφόσον ξεπεράσουν αντιστοίχως τις δύο εκπροσώπους του γερμανικού ποδοσφαίρου Μπάγερν και Ντόρτμουντ) της Ρεάλ Μαδρίτης με την Παρί Σεν Ζερμέν του Κιλιάν Μπαπέ, λίγο προτού ο Γάλλος σταρ φορέσει τα λευκά. Εκτός κι αν οι Γερμανοί κάνουν το θαύμα τους και βρεθούν ξανά αντιμέτωπες σε τελικό, όπως το 2013!

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 κ.ά./3-4 πέν.

To παιχνίδι άρχισε με εξαιρετικό ρυθμό και τις δυο ομάδες να δείχνουν διάθεση για να επιτεθούν. Η Ρεάλ Μαδρίτης όμως βρήκε πρώτη γκολ κάτι που άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης. Σε μια γρήγορη αντεπίθεση, η μπάλα κυκλοφόρησε γρήγορα, ο Βινίσιους σέντραρε και ο Ροντρίγκο με διπλή προσπάθεια πέτυχε το 0-1.

Κάθε παιδί αξίζει μία οικογένεια _ Παιδικά Χωριά SOS

Έκτοτε το ματς διαφοροποιήθηκε με τους Πολίτες να πιέζουν ασφυκτικά και τους Μερένχες να προσπαθούν να αμυνθούν αποτελεσματατικά επιχειρώντας να χτυπήσουν στην κόντρα επίθεση.

Στο 21′ η Σίτι είχε τρομακτική διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει αλλά ο Χάαλαντ αρχικά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Μπερνάρντο Σίλβα αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Η πίεση της Σίτι καρποφόρησε στο 76′ με τον Ντε Μπρόινε να εκμεταλλεύεται το λάθος του Ρούντιγκερ και να σκοράρει από κοντά για το 1-1.

Η Σίτι είχε τον πρώτο λόγο μέχρι το φινάλε του 90λεπτου χάνοντας 2-3 σημαντικές ευκαιρίες κυρίως με τον Ντε Μπρόινε. Όμως το γκολ δεν ήρθε και το ζευγάρι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί η ομάδα του Γκουαρδιόλα είχε τον έλεγχο αλλά η Ρεάλ άγγιξε το γκολ στο φινάλε του α’ ημιχρόνου (105′) με τρομερή ευκαιρία του Ρούντιγκερ, ο οποίος σούταρε άουτ μέσα απ’ τη μικρή περιοχή.

Η παράταση δεν είχε συγκινήσεις καθώς οι δυο ομάδες είχαν ξεμείνει πια από ενέργεια. Η ισοπαλία παρέμεινε μέχρι τέλους και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι

  • Άλβαρες 1-0
  • Μόντριτς – Απόκρουση Έντερσον
  • Μπερνάρντο Σίλβα – Απόκρουση Λούνιν
  • Μπέλιγχαμ 1-1
  • Κόβατσιτς – Απόκρουση Λούνιν
  • Λούκας Βάσκεθ 1-2
  • Φόντεν 2-2
  • Νάτσο 2-3
  • Έντερσον 3-3
  • Ρούντιγκερ 3-4

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Ακάντζι (112’ Στόουνς), Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (112’ Κόβατσιτς), Φόντεν, Γκρίλις (72’ Ντοκού), Χάαλαντ (91’ Άλβαρες).

Ρεάλ Μαδρίτης: Λούνιν, Ντάνι Καρβαχάλ (110’ Μιλιτάο), Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Βαλβέρδε, Κρόος (79’ Μόντριτς), Καμαβινγκά, Μπέλιγχαμ – Ροντρίγκο (84’ Μπραχίμ Ντίαθ), Βινίσιους (103’ Λούκας Βάθκεθ).

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0

Το ματς στο Μόναχο είχε μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 3′ για την Μπάγερν, όμως ο Κέιν δεν κατόρθωσε να σκοράρει. Η Άρσεναλ είχε τη δική της καλή ευκαιρία στο 31′ με τον Όντεργκααρντ, ο οποίος όμως σημάδεψε τον Νόιερ.

Η Μπάγερν είχε σπουδαία διπλή ευκαιρία με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου καθώς στο 46′ αρχικά ο Γκορέτσκα και στη συνέχεια ο Γκερέιρο είχαν από ένα δοκάρι!

Το γκολ που έψαχνε η Μπάγερν το πέτυχε στο 63′ με κεφαλιά του Κίμιχ ο οποίος άνοιξε το σκορ.

Στη συνέχεια η Άρσεναλ έψαξε το γκολ που θα τη διατηρούσε στο κυνήγι της πρόκρισης. Στο 74′ ο Σάκα νικήθηκε απ’ τον Νόιερ σε εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 89′ ο Όντεγκάαρντ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει αλλά αν και βρέθηκε απέναντι στον Νόιερ, σούταρε ελάχιστα άουτ. Το 1-0 παρέμεινε για την Μπάγερν που πήρε τη νίκη και την πρόκριση και έχει την ευκαιρία να σώσει μέσω του Champions League, μια χρονιά που έμοιαζε τουλάχιστον καταστροφική με την απώλεια και των δύο εγχώριων τίτλων…

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Κίμιχ, Μαζραουί (75’ Κιμ), Λάιμερ, Γκορέτσκα, Σανέ (89’ Ουπαμεκανό), Μουσιάλα, Γκερέιρο, Κέιν.

Άρσεναλ: Ραγιά, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Γουάιτ, Τομιγιάσου (86’ Ενκετιά), Ζορζίνιο (68’ Ζεσούς), Ράις, Όντεγκααρντ, Σακά, Χάβερτς, Μαρτινέλι (68’ Τροσάρ)