24 Μαΐου, 2024

Ρέντη: Ο «Κοντός», ο «Ρουμάνος» και ο «Κοκό» – Πώς η ηγετική ομάδα μετέφερε τα πολεμοφόδια από τον Πειραιά

Intime News – Eurokinissi

Ηγετικό μέλος ετοιμαζόταν να φύγει από την Ελλάδα

Στοιχεία για τη δράση των συλληφθέντων για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού με ναυτική φωτοβολίδα του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, στις 7 Δεκεμβρίου 2023 έξω από το κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη, όπου γινόταν αγώνας βόλεϊ, βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας.

Συνελήφθη ο σκληρός πυρήνας οπαδών

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, οι αστυνομικοί κατά τη μεγάλη στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής  από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ πέρασαν χειροπέδες στην ηγετική ομάδα που οργάνωσε και εκτέλεσε το σχέδιο που οδήγησε στον θάνατο του αστυνομικού.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο σκληρός πυρήνας της Θύρας 7. Πρόκειται για πέντε άτομα τα οποία αποφάσιζαν, σχεδίαζαν, έδιναν εντολές και μοίραζαν τους ρόλους.

Σημειώνεται ότι μεταξύ τους είχαν και προσωνύμια. Στο κόσμο των χούλιγκαν ήταν γνωστοί με τα ονόματα «Όμλε», «Κοντός», «Ρουμάνος», «Κοκο». Ήταν αυτοί που είχαν αποφασίσει ότι θα κάνουν τα επεισόδια στου Ρέντη και είχαν ενημερώσει τους υπόλοιπους για τα σχέδιά τους.

Ηγετικό μέλος ετοιμαζόταν να φύγει από την Ελλάδα

Την ίδια ώρα, στους συλληφθέντες υπάρχει και ένα άτομο που ανήκει στην ηγετική ομάδα και κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν πάνω του 5.000 ευρώ με τους αστυνομικούς να αναφέρουν ότι το ποσό αυτό δικαιολογείται μόνο ως χρήματα τα οποία είχε συγκεντρώσει για να φύγει από την Ελλάδα, καθώς είχε ενημερωθεί ότι οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε τελικό στάδιο για τον εντοπισμό του.

Μετέφεραν τα πολεμοφόδια από τον Πειραιά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάποιοι από αυτούς περιέγραψαν την οργάνωση που υπήρχε πριν τα επεισόδια. Είπαν ότι ξεκίνησαν από τον Πειραιά όπου έβαλαν τα πολεμοφόδια μέσα στα αυτοκίνητα και πως ξεκίνησαν πομπή περνώντας από τον Κηφισό. Όταν έφτασαν στου Ρέντη στάθμευσαν τα οχήματά τους στο πάρκινγκ και μπήκαν στο γήπεδο.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και το άτομο που έδωσε το σύνθημα για το πότε πρέπει να βγουν από το γήπεδο και να πραγματοποιήσουν την επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ. Το συνθηματικό το οποίο είχε προσυμφωνηθεί ήταν «πάμε να τους καθαρίσουμε».

Συγκλονίζει ο παππούς και ο πατέρας του αστυνομικού

«Όλο χαμογέλαγε, από μικρό παιδί το μεγάλωσα, αστυνομικός ήθελε να γίνει. Το ήθελε, από μέσα του. Έλεγε τα καλύτερα, για την διμοιρία του, για τους αστυνομικούς, γιατί το ήθελε», είπε στο μεταξύ, ο παππούς του Γιώργου Λυγγερίδη στον ΑΝΤ1.

Ο παππούς του 31χρονου αστυνομικού που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του, ανέφερε ακόμη: «Μακάρι ο Θεός να δώσει, να τους πιάσουν όλους. Όλους να τους πιάσουν. Έχουμε χάσει το παλικάρι μας, ένας πόνος μεγάλος που δεν γιατρεύεται. Μια μεγάλη πληγή που ανοίγει και δεν κλείνει».

Με φανερή συγκίνηση ο Αθανάσιος Λυγγερίδης, πατέρας του αστυνομικού είπε: «Έχασα έναν γιό, έναν ήρωα, αλλά απέκτησα άλλη οικογένεια, τη διμοιρία του. Όλα τα παιδιά εκεί πίσω που τράβηξαν ό,τι τράβηξαν μαζί με το γιό μου»

Ο πατέρας του Γιώργου Λυγγερίδη ανέφερε ακόμη: «Καίνε, σπάνε, ρημάζουν, σκοτώνουν, ποια είναι η τιμωρία; Ας γίνει ο γιός μου το ανάχωμα για μια νέα αρχή».

Ορισμένοι από τους συλληφθέντες παραδέχθηκαν ότι αυτό που ήθελαν να πετύχουν στου Ρέντη ήταν τα επεισόδια με αστυνομικούς.

Reduce bounce rates