29 Μαΐου, 2024

Καλλιάνος: Νομικά κινείται ο βουλευτής της ΝΔ για τον θάνατο του πατέρα του

Νομικά θα κινηθεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Νομικά θα κινηθεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του μετά τον θάνατο του πατέρα του και τα παράπονα που είχε εκφράσει για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένειά του στο νοσοκομείο.

«Δεν ξέρω πού είμαι, είμαι θολωμένος, δεν έχω δύναμη να μιλήσω, να περπατήσω. Σκέφτομαι το παιδί μου, τη γυναίκα μου, τη μητέρα μου. Λέω “δεν μπορείς να αφήσεις τώρα τα πάντα, να πεθάνεις κι εσύ”. Η ζωή θα συνεχιστεί άλλα ο πόνος θα μείνει. Δεν μου είχε κοπεί ποτέ η καρδιά στα δύο, το έζησα σήμερα» είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Καλλιάνος στο Mega.

«Το σύστημα Υγείας ήταν έτοιμο να υποδεχτεί τον πατέρα μου σε κάποια ΜΕΘ. Μπαίνεις στην πλατφόρμα και αυτομάτως σε βάζουν σε κάποια ΜΕΘ. Το θέμα δεν είναι αυτό, το θέμα είναι ότι ο κ. Κακίσης, διευθυντής της αγγειοχειρουργικής κλινικής στο “Αττικόν” δεν έβαζε τον πατέρα μου στην πλατφόρμα. Εκτιμούσε ότι ήταν πολύ καλά, ότι ήταν άψογες οι εξετάσεις του, το ίδιο ο διοικητής και ο υποδιοικητής του νοσοκομείου», είπε.

Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Καλλιάνος τόνισε πως ο αδερφός του, γιατρός στο επάγγελμα, «είχε πέσει στα πόδια του κ. Κακίση και του έλεγε ότι δεν θα αντέξει αν δεν μπει σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας».

«Δεν ήταν το προβλήμα του συστήματος Υγείας. Το πρόβλημα ήταν ότι συγκεκριμένοι τρεις άνθρωποι έλεγαν ότι ο πατέρας μου είναι καλά και δε χρειάζεται να μπει ούτε σε ΜΕΘ ούτε σε ΜΑΘ. Αν είχαν ακούσει τον αδερφό μου, αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου θα ήταν εδώ δίπλα στο αυτοκίνητο και θα πηγαίναμε μια καθιερωμένη βόλτα» πρόσθεσε ο Γιάννης Καλλιάνος, λέγοντας ότι πρόκειται να αναζητήσει το δίκιο του νομικά.

Γεωργιάδης: Έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα

«Δεν είναι δουλειά του υπουργού να κρίνει αν ένας γιατρός, την ώρα που πρέπει να κάνει μια θεραπεία, αν πρέπει να κάνει το Α ή το Β», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με το ζήτημα του θανάτου του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, ενώ παράλληλα σχολίασε και τις δηλώσεις του αδερφού του βουλευτή της ΝΔ.

Μιλώντας στο Mega ο υπουργός Υγείας σημείωσε: «Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στον Γιάννη Καλλιάνο, τον φίλο μου. Θα ήθελα ανθρώπινα να πω ότι έκανε ως γιος ό,τι περισσότερο μπορούσε να κάνει για τον πατέρα του. Έχει τύχει να χάσω τον πατέρα μου σε πολύ νεαρά ηλικία και ξαφνικά ένιωσα μόνος στα 17 μου χρόνια. Να ζήσουν να τον θυμούνται. Ήταν ένας καλός πατέρας και έκανε καλά παιδιά».

Αδελφός Καλλιάνου: «Δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα»

Από την πλευρά του ο αδερφός του Καλλιανού, Χρήστος, εξέφρασε την απόλυτη απογοήτευση του για το δημόσιο σύστημα Υγείας λέγοντας πως «δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα. Και αν ο υπουργός ή ο πρωθυπουργός ευαγγελίζονται κάτι άλλο ας έρθουν να μου το πουν τετ α τετ. Τους προκαλώ με τις γνώσεις και το ήθος που έχω».

Μιλώντας στον Alpha, ο γιατρός Χρήστος Καλλιανός υποστήριξε ότι η διασωλήνωση έγινε για το «θεαθήναι», σημειώνοντας ότι ουδέποτε ζήτησε την τοποθέτηση του πατέρα του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

«Δεν αποφάσιζε ο καθηγητής να τον βάλει στην πλατφόρμα της μονάδας, να μας δώσει αυτή την ελπίδα. Δεν ήθελα να πάει στην πλατφόρμα ο πατέρας μου και να πεθάνει ένα παιδί 20 χρονών. Δεν ζήτησα ποτέ ΜΕΘ, ζήτησα ΜΑΦ. Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας δηλαδή σε κάποιο νοσοκομείο που έχουν. Τον στεγνώνανε συνέχεια με αιμοκαθάρσεις» είπε.

Reduce bounce rates