27 Απριλίου, 2024

Φειδίας: Θέλω να πάω στην Eurovision, το θεωρώ ένα μεγάλο βήμα. Τίποτα δεν είναι αδύνατο.

MARA VALAMVANI

 

 

 

 

 

Ζούμε σε μια εποχή που τα όνειρα είναι συνυφασμένα με την εξέλιξη της ζωής μας και με την ανάγκη μας να υλοποιηθούν αυτά τα όνειρα. Απ’ την στιγμή που γεννιόμαστε, και καθώς μεγαλώνουμε ευχόμαστε να έχουμε υγεία, αγάπη και όνειρα, γιατί η ζωή μας χωρίς όνειρα δεν προχωράει. Το ελπιδοφόρο είναι ότι οι νέες γενιές κάνουν όνειρα και δεν μένουν μόνο σε αυτό. Αγωνίζονται σκληρά για να πετύχουν την υλοποίηση των ονείρων τους. Κοντά μου σήμερα έχω ένα υπέροχο πλάσμα μόλις 19 ετών, που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μέσα από το fame story και το δικό του όνειρο είναι μια καριέρα στο τραγούδι. Ο Φειδίας είναι ο καλεσμένος του onenews.gr.

Φειδία μου καλώς μας ήρθες.

Καλησπέρα.. Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.στο onenews.

Ας πάρουμε τα πράγματα λοιπόν από την αρχή. Πες μου που γεννήθηκες και πώς μεγάλωσες;

Γεννήθηκα στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Λεμεσό. Τελείωσα εδώ το σχολείο. Και τον στρατό.

Κάνε μου μια αναφορά στα παιδικά σου χρόνια, στην οικογένεια σου, στα όνειρα που είχες ως παιδί.

Απ’ την ηλικία των 6 ετών κατάλαβα ότι η μουσική βρίσκεται στην ζωή μου, στα 12 μου είχα συμμετάσχει στο πρώτο talent show στην Κυπριακή τηλεόραση και από εκεί ξεκίνησα να το βλέπω πιο σοβαρά. Αργότερα δραστηριοποιήθηκα στα social media όπου ανέβαζα και συνεχίζω να το κάνω κάποια βίντεο που τραγουδάω συγκεκριμένα στο tik tok και γενικά από τότε ήξερα ότι ήταν αυτό που ήθελα να κάνω στην ζωή μου. Μ αρέσει να διεκδικώ ευκαιρίες.

Στην οικογένεια σου υπάρχει κάποιος που τραγουδάει;

Όχι κανένας.

Έχεις κάποια πρότυπα;

Έβλεπα κάποιες μουσικές εκπομπές και συγκεκριμένα παρακολουθούσα έναν perdomer και ήθελα να του μοιάσω. Τώρα εμπνέομαι από την Φουρέιρα.

Η οικογένειά σου πως το πήρε όλο αυτό; Είναι αποφασισμένη να στηρίξει;

Η οικογένειά μου το έβλεπε όλο αυτό, ότι από μικρός ήθελα να το ακολουθήσω και με στήριζε πάντα και συνεχίζει να το κάνει. Είναι δίπλα μου.

Έχεις σπουδάσει κάτι και αν ναι τι ακριβώς;

Δεν έχω σπουδάσει τίποτα γιατί τελείωσα το σχολείο και πήγα στο στρατό. Μετά το στρατό μπήκα στο fame story. Δεν υποτιμώ τις σπουδές αλλά είχα πάρει τις αποφάσεις μου για το δρόμο που θα τραβήξω.

Σκέφτεσαι να βρεις μια μόνιμη δουλειά ή θέλεις αποκλειστικά να δοθείς στο τραγούδι;

Όχι αποκλειστικά στο τραγούδι και μόνο. Αυτό με εμπνέει

Γνωρίζεις ότι υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που βγαίνουν κάθε χρόνο στο τραγούδι και μάλιστα έχουν τις προδιαγραφές να προχωρήσουν. Αυτό είναι κάτι που σε φοβίζει;  Ή σε αγχώνει;

Όχι καθόλου γιατί και εγώ είμαι σε διάθεση να δουλέψω και να κάνω κάποια μαθήματα για να εξελιχθώ και άλλο να μην μείνω στάσιμος. So, δεν με φοβίζει.

Στο fame story πως αποφάσισες να πας;

Στην αρχή δεν μου κίνησε καν το ενδιαφέρον γιατί δεν μου αρέσουν κάποια πράγματα που γίνονται στα talent shows πίσω από τις κάμερες. Η παραγωγή με έψαχνε για τρεις μήνες και δεν τους έδινα καμία απολύτως σημασία. Είχα στείλει όμως στον κύριο Αρσενάκο ένα email για να κάνουμε κάποιο συμβόλαιο με την panic και εκείνος μου έστειλε το link  του fame story  για να δηλώσω συμμετοχή. Οπότε σκέφτηκα γιατί όχι; Δεν χάνω κάτι. Το θεώρησα ως σημάδι.

Έζησες λοιπόν και αυτή την εμπειρία. Πώς σου φάνηκε, τι αποκομίσεις, ένιωσες να σε βοήθησε με κάποιον τρόπο;

Εννοείται ότι με βοήθησε. Ήταν για μένα ένα extra εργαλείο. Έχω μάθει αρκετά πράγματα. Πήρα μια ιδέα για το τι συμβαίνει στον χώρο. Γνώρισα κορυφαίους καλλιτέχνες, ξεκλειδώθηκα και εγώ ο ίδιος. Ανοίχτηκα. Έμαθα και πολλά για τον εαυτό μου. Και αν και είχα ξαναβγεί στην τηλεόραση το fame story ήταν πολύ διαφορετικό. Ήταν ένα concept ολοκληρωμένο.

Η κριτική που δέχτηκες σε πείσμωσε ή σε έκανε να σκεφτείς ότι αδικήθηκες;

Δεν νιώθω ότι αδικήθηκα. Κάποιες φορές μπορώ να σου πω ότι με προβλημάτισαν τα τόσα θετικά σχόλια που δέχτηκα αλλά απ’ την άλλη σκέφτομαι ότι αυτός είναι ο στόχος μου. Να δίνω το εκατό τοις εκατό και να εισπράττω θετικά σχόλια. Δέχθηκα και αρνητικά σχόλια όμως. Κάποιες φορές ήθελα να ακούσω και αρνητικά σχόλια.

Με τους συμπαίκτες σου υπήρξε ανταγωνισμός;

Μπορώ να πω ότι είμαι ανταγωνιστικός αλλά μόνο πάνω στην πίστα και δεν θα βγάλω καμία απολύτως κακία.

Έζησες διάφορες καταστάσεις εκεί μέσα, και ακούστηκαν και πολλά. Όπως ότι με τον Σωτήρη ανέπτυξες μια πιο στενή σχέση. Μίλησε μου λίγο για αυτό.

Με τον Σωτήρη ήρθαμε κοντά γιατί ήταν ο μόνος που ταίριαξα στον τρόπο σκέψης είχαμε την ίδια τρέλα και την ίδια οπτική για κάποια πράγματα.

Ακούστηκε ότι θα μείνετε μαζί κάποια στιγμή στην Αθήνα. Αληθεύει αυτό;

Ναι. Είναι το ξεκίνημα και των δυο μας και είναι καλό να υπάρχει μια υποστήριξη, να μοιραστούν τα έξοδα.

Το χαρτάκι που του έδωσες κατά την αποχώρησή του τι έγραφε;

Δεν μπορώ να πω ακριβώς τι έγραφε αλλά για να σας δώσω μια ιδέα έγραφε για μια συνεργασία που θέλουμε να κάνουμε.

Θαυμάζεις πολύ την Φουρέιρα. Τι είναι αυτό που σε ελκύει σε εκείνη περισσότερο; Το είδος των τραγουδιών, η κίνηση της, η φωνή της;

Κατ’ αρχήν είναι μια θεά.  Είναι σίγουρα το είδος της γιατί αυτό θέλω να ακολουθήσω και εγώ .

Τα τραγούδια που ερμήνευσες στο fame story ήταν πολλά και διαφορετικά είδη. Εσένα το είδος που θέλεις να ακολουθήσεις είναι το ποπ να υποθέσω;

Ναι είναι το ποπ. Θα πω perfomer καλύτερα.

Για την δισκογραφία τι σκέφτεσαι; Τι ονειρεύεσαι;

Θέλω να βγάλω τα τραγούδια μου να τα αγαπήσει ο κόσμος και να κάνω όσες περισσότερες επιτυχίες γίνεται;

Με ποιους συναδέλφους σου θα ήθελες να συνεργαστείς μελλοντικά;

Με τον Σωτήρη που υπάρχει περίπτωση να γίνει σύντομα, με την Αριστέα που έχουμε το ίδιο στυλ, και από επώνυμους Φουρέιρα και Σάκη Ρουβά.

Αν και πολύ νέος έχεις αποκτήσει μεγάλη αναγνωσιμότητα. Πώς τα κατάφερες και πως το διαχειρίζεσαι όλο αυτό;

Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα λόγω του fame story. Προϋπήρχε λόγω που έκανα tik tok. Έχω 200.000 followers. Μ αρέσει πάρα πολύ που βλέπω την αγάπη του κόσμου έξω, και έρχονται για φωτογραφίες, γιατί νιώθω ότι κάνω κάτι καλά. Είναι ικανοποίηση για μένα.

Μέχρι στιγμής έχεις εμφανιστεί ως τραγουδιστής μπροστά σε κοινό;

Ναι. Εμφανίστηκα τον περασμένο Απρίλιο σε μια συναυλία των Ονειραμα, ως guest star,  μετά έκανα δύο συναυλίες μικρότερες δικές μου και πήγαν πολύ καλά.

Στο fame story σε είδαμε και να χορεύεις. Έχεις ασχοληθεί  με τον χορό;

Όχι καθόλου. Είμαι και εκεί αυτοδίδακτος. Είναι έμφυτο. Προσπαθώ να δίνω το εκατό τοις εκατό. Κάνω εξάσκηση στο σπίτι.

Επομένως συμπεραίνω ότι θα ήθελες να τραγουδάς και να χορεύεις παράλληλα. Σωστά;

Ναι το λεγόμενο perform ή show.

Το fame story  ολοκληρώθηκε. Πώς σκέφτεσαι να προχωρήσεις από εδώ και πέρα;

Ετοιμάζω κάποια τραγούδια τώρα. Ευελπιστώντας να μπω σε κάποια δισκογραφική εταιρεία. Το φροντίζει ο παραγωγός μου και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά.

Πώς σου φάνηκε η εμπειρία του στούντιο;

Δεν είναι η πρώτη φορά που μπήκα στο στούντιο, είχα μπει άλλη μια φορά πιο παλιά για να γράψω ένα τραγούδι μου. Είναι πολύ ωραία εμπειρία, να βλέπεις το αποτέλεσμα της δουλειάς σου.

Γράφεις τραγούδια ή μόνο ερμηνεύεις;

Ψιλογραφω αλλά δεν το έχω εξελίξει. Παρ όλα αυτά με βοήθησε το fame story . Όμως το έχω περισσότερο στην μουσική. Γράφω καλύτερα μουσική.

Τα τραγούδια που θα κυκλοφορήσεις τα έγραψες εσύ ή στα έδωσαν;

Το ένα το έγραψα εγώ τα άλλα μου τα έγραψαν.

Θα μείνεις στην Κύπρο ή θα εγκατασταθείς τελικά μόνιμα στην Ελλάδα;

Θα μείνω στην Ελλάδα μόνιμα. Οι ευκαιρίες είναι περισσότερες εκεί.

Πες μου κάτι, τραγουδιστής γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Πιστεύω και τα δύο ισχύουν. Μπορεί να έχεις το ταλέντο αλλά πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να γίνεις σωστός επαγγελματίας.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου μέσα στο χώρο της μουσικής;

Ως κάτι διαφορετικό γιατί perfomer δεν υπάρχουν πολλοί , με ενέργεια με τρέλα.

Σε πόσο διάστημα θα ήθελες να συμβεί αυτό το κάτι μαγικό;

Να ξεκινήσει η απήχηση αυτή την χρονιά και τον επόμενο χρόνο να έχω φτάσει σε ένα καλό σημείο

Είναι ένας χώρος που απαιτεί θυσίες. Είσαι διατεθειμένος να τις κάνεις, και με όποιο κόστος;

Ναι εκατό τοις εκατό γιατί είναι κάτι που αγαπώ και θέλω να το κάνω επαγγελματικά. Άλλο το χόμπι και άλλο το επάγγελμα. Και σίγουρα ναι με όποιο κόστος.

Είπες ότι θα μείνεις με τον Σωτήρη. Το γεγονός ότι τραγουδάτε και οι δύο, βγήκατε από το ίδιο παιχνίδι, έχεις σκεφτεί αν αυτή η κοινή διαδρομή επηρεάσει την μεταξύ σας σχέση;

Ναι αυτό είναι κάτι που το σκέφτομαι τις τελευταίες ημέρες και θα το συζητήσω μαζί του. Πρέπει να χαιρόμαστε ο ένας με την εξέλιξη του άλλου και σίγουρα να θέσουμε τα όρια μας.

Είσαι ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο στον κόσμο και έχεις χιλιάδες fan στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό είναι πολύ καλό απ’ την μια, γιατί σίγουρα θα σε στηρίξει όλος αυτός ο κόσμος σε κάθε σου βήμα απ’ την άλλη όμως εκτίθεσαι απέναντι του. Η δημοσιότητα ας μου επιτραπεί η έκφραση σε ξεγυμνώνει στα μάτια του κοινού. Σε ενοχλεί αυτό ή είναι μέσα στα επιτρεπτά πλαίσια;

Δεν με ενοχλεί γιατί θέλω να ενταχθώ σε αυτό. Ωστόσο θέλει προσοχή και να το διαχειρίζεσαι σωστά.

Έχεις διατηρήσει επαφές με τους συμπαίκτες σου;

Ναι με τον Σωτήρη, την Άννα την Κλειδά.

Ο Γιώργος ο Αρσενάκος κάποια στιγμή σε συμβούλεψε να έχεις ταπεινότητα. Πώς το πήρες αυτό;

Το εισέπραξα θετικά. Κατάλαβα απολύτως τι εννοούσε. Να μην πάρουν τα μυαλά μου αέρα. Συμφωνώ με αυτό. Πρέπει να μείνω γειωμένος. Είμαι ταπεινός και φάνηκε μέσα στο παιχνίδι αυτό.

Ο Αντώνης Ρέμος  ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης, πέρα από τον καλό σχολιασμό του για σένα, σου έκανε και μια πρόταση. Σου είπε να εμφανιστείς μαζί του στο κέντρο που τραγουδά με την Φουρέιρα. Πώς σου φάνηκε αυτό; Θα το ήθελες;

Εννοείται. Εκείνη την ώρα ένιωσα πολύ χαρούμενος, γιατί μόνο σε μένα το πρότεινε. Θα πήγαινα τρέχοντας. Μακάρι να συμβεί

Θα ήθελες μελλοντικά να συνεργαστείς με τον Αντώνη;

Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Αλλά ναι γιατί όχι;  Άμα προκύψει. Είναι διαφορετικό ύφος αλλά λέει και ψιλό ποπ. Οπότε ναι θα συνεργαζόμουν.

Ερμήνευσες εξαιρετικά το τραγούδι του Σάκη Ρουβά, Υπήρχες πάντα μέσα στην ζωή μου. Μπορώ να πω ότι έχεις κάτι απ’ τον Σάκη. Φαντάζομαι θα στο έχουν πει. Εσύ πως το βλέπεις όλο αυτό;

Ναι ισχύει.  Εγώ δεν το είχα παρατηρήσει στο fame story το πρόσεξα. Έχουμε κάτι κοινό στην χροιά. Πολλές φορές μου έλεγε ο δάσκαλος το κάνει ο Σάκης θα το κάνεις και εσύ; ( γέλια)

Ε τι να κάνω αφού αυτό μου βγαίνει του έλεγα, αλλά δεν τον μιμούμαι.

Σε ποιον Έλληνα ερμηνευτή θα ήθελες να μοιάσεις;  Να έχεις την πορεία του;

Θα πω και στο Σάκη και στην Φουρέιρα. Και οι δύο εμφανίστηκαν στην Eurovision με ένα εξαιρετικό concept και έχω και εγώ σαν στόχο την Κάπως έτσι θα ήθελα να εμφανιστω. Είναι και οι δύο perfomers.

Πες μου ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια εκτός από την δισκογραφία που μου ανέφερες νωρίτερα.

Κοίτα θέλω να κάνω τις συναυλίες μου και να ξέρει ο κόσμος από κάτω τα τραγούδια μου και να πάω στην Eurovision που θεωρώ ένα μεγάλο βήμα. Τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Κλείνοντας θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που ήσουν κοντά μας εδώ στο onenews.gr στο μεγαλύτερο site ενημέρωσης. Μας καθήλωσες, μας γέμισες ενέργεια με την αισιοδοξία και τον αυθορμητισμό σου. Σου ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στην διαδρομή που επέλεξες να ακολουθήσεις και να λάμπει πάντα το άστρο σου. Θα τα ξαναπούμε σύντομα.

Και εγώ ευχαριστώ για την πρόσκληση σας. Πέρασα υπέροχα.