3 Μαΐου, 2024

Ακρίβεια: Στα ύψη η τιμή του πασχαλινού αυγού και του αρνιού

Πασχαλινά/ Eurokinissi

Η Ελλάδα κερδίζει αργυρό μετάλλιο ακρίβειας

«Αλμυρό» θα είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι με τις τιμές να είναι στα ύψη και στα πασχαλινά αυγά και στο αρνί. Οι κτηνοτρόφοι υποστηρίζουν ότι το αρνί φεύγει από αυτούς στην τιμή των 7 ευρώ και θα φτάσει στους καταναλωτές, με τιμή πάνω από 10 ευρώ και μπορεί να φτάσει και τα 16 ευρώ το κιλό. Την ίδια ώρα, έρχονται δεκάδες ανατιμήσεις το επόμενο διάστημα σε δεκάδες κωδικούς τροφίμων.

Χρυσάφι τα πασχαλινά αυγά λόγω της τιμής του κακάο

Τα πασχαλινά αυγά θα κοστίζουν φέτος χρυσάφι καθώς το ράλι στην χρηματιστηριακή τιμή του κακάο δεν έχει προηγούμενο και πλέον είναι ακριβότερο και από τον χαλκό! Ειδικότερα, η τιμή του κακάο στις αγορές του Λονδίνου έχει εκτοξευτεί πάνω από τις 10.000 λίρες ο τόνος καταγράφοντας αύξηση 362% σε ένα χρόνο.

Η Ελλάδα κερδίζει αργυρό μετάλλιο ακρίβειας στα τρόφιμα πίσω από τη Μάλτα καθώς έχει τον δεύτερο υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Από τη Δευτέρα το καλάθι του νονού

Η κυβέρνηση ρίχνει στη «μάχη» κατά της ακρίβειας από τις 22 Απριλίου 2024 έως και τις 4 Μαΐου 2024 το «Καλάθι των Νονών», ενώ αντίστοιχα από τις 24 Απριλίου 2024 έως και τις 4 Μαΐου 2024 το «Καλάθι του Πάσχα». Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ έως τις 4 Μαΐου είναι και το «Καλάθι της Σαρακοστής».

Το «Καλάθι του Πάσχα» αποτελεί επέκταση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», καθώς προστίθενται τέσσερις νέες κατηγορίες τροφίμων, ώστε να αποτελέσει μία επιπλέον διέξοδο για τους καταναλωτές.