Προς οριστικό τέλος τα μετρητά στις ζωές μας; Νέος τρόπος για πληρωμές και αγορές

Προς οριστικό τέλος τα μετρητά στις ζωές μας; Νέος τρόπος για πληρωμές και αγορές

Η παγκόσμια τάση που τα αλλάζει όλα!

Ουσιαστικά τέλος μπαίνει σταδιακά στις συναλλαγές με μετρητά και αυτά οδεύουν προς εξαφάνιση, σε βάθος χρόνους φυσικά.

Ποιος τρόπος πληρωμών για διάφορες συναλλαγές και αγορές είναι πλέον ο δημοφιλέστερος για τους πολίτες. Η αύξηση που σημειώνουν οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα μέσα στο τελευταίο διάστημα κάθε μήνα.

«Τέλος» τα μετρητά – Νέος τρόπος για πληρωμές και αγορές

Οι συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες «σπάνε» κάθε προηγούμενο ρεκόρ το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το οικονομικό επιτελείο.

Το κοντέρ για τις πληρωμές με πλαστικό χρήμα είναι πιθανόν να φτάσει τα 60 δισ.ευρώ τη φετινή χρονιά, γεγονός που αναμφίβολα ευνοεί και τα κρατικά ταμεία, χτυπώντας παράλληλα στη «ρίζα» του τη φοροδιαφυγή.

Από τις αρχές του έτους κάθε μήνα (σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους) οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα εμφανίζουν αύξηση κατά 17,6% τον Ιανουάριο, 30% τον Φεβρουάριο, 39% τον Μάρτιο, 32% τον Απρίλιο, 36,5% τον Μάιο και36% τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών η αξία των ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι πιθανόν ξεπεράσει ακόμα και τα 60 δισ. ευρώ όταν το 2018 ήταν μόλις 37 δισ. ευρώ.

συναλλαγεσ-πληρωμεσ-7-8

Συναλλαγές και μετρητά – Υποχρεωτική σύνδεση ταμειακών μηχανών και POS εντός εξαμήνου

Εντός του επόμενου εξαμήνου, βάσει της απόφασης της ΑΑΔΕ, καθίσταται υποχρεωτική η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα μηχανήματα υποδοχής καρτών πληρωμής, τα POS. Με τη σύζευξη ταμειακών μηχανών και POS, διασφαλίζεται ότι μια πληρωμή που γίνεται μέσω POS, θα καταγράφεται στη μνήμη της ταμειακής μηχανής, αλλά και ταυτόχρονα θα πιστώνεται συγκεκριμένος λογαριασμός του επιχειρηματία, ο οποίος θα είναι από πριν δηλωμένος στην εφορία.

 1,076 total views,  2 views today

.