Μυστική διαθήκη Μίκη Θεοδωράκη: Είχε ορίσει διαχειριστή της κληρονομιάς του; Άναυδη η Μαργαρίτα

Μυστική διαθήκη Μίκη Θεοδωράκη: Είχε ορίσει διαχειριστή της κληρονομιάς του; Άναυδη η Μαργαρίτα

Θρίλερ παίζεται με τη διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς ακόμα δεν είναι επιβεβαιωμένο αν άφησε και τι λέει.

Αγωνία και πολλές πληροφορίες για τη μυστική διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από καρδιοαναπνευστική ανακοπή που υπέστη, βυθίζοντας σε πένθος ολόκληρη την Ελλάδα.

Μετά τον θάνατο του, όπως είναι αναμενόμενο, έχει ανοίξει το θέμα της διαθήκης και της περιουσίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως ορίζει ο νόμος το 75% των δικαιωμάτων από τα έργα του περνάει στα δύο του παιδιά, την Μαργαρίτα και τον Γιώργο και το υπόλοιπο 25% στη σύζυγο του Μυρτώ, σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθήκη.

Μίκης Θεοδωράκης περιουσία κληρονομιά διαθήκη

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε φροντίσει να μοιράσει την ακίνητη περιουσία του στους κληρονόμους του εδώ και αρκετά χρόνια, όχι όμως και τα πνευματικά δικαιώματα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από το περιβάλλον του, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ορίσει διαχειριστή της περιουσίας του, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, θα σοκάρει τους συγγενείς και ιδιαίτερα την κόρη του, Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Πάντως, σύμφωνα με το νόμο, η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη έχει το περιθώριο να ανοιχτεί μέσα σε έξι μήνες από τον θάνατό του.

Οι πρώτες δηλώσεις του εγγονού του μετά την κηδεία

Δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ έκανε ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, Άγγελος Παπαγγελίδης Θεοδωράκης για πρώτη φορά μετά την κηδεία του αείμνηστου παππού του, με αφορμή τον Ημιμαραθώνιο που διοργανώθηκε στην Αθήνα.

Την πρώτη εκκίνηση του αγώνα των 5 χλμ στο πλαίσιο του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας έδωσε ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη μαζί με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακαρόφα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε ομόφωνα ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας εφεξής να είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, απόφαση που αποδέχτηκε και ο Δήμος Αθηναίων

«Από την αρχαία Ελλάδα ο αθλητισμός είχε άμεση σχέση με τον πολιτισμό. Η οικογένεια Θεοδωράκη ευχαριστούμε πολύ τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθηναίων για την μεγάλη τιμή που έκανε να αφιερώσει τον Ημιμαραθώνιο στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Ελπίζουμε ότι στις επόμενες διοργανώσεις θα δοθεί ευκαιρία να αναδειχθεί και το πολιτιστικό πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τη διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη και την αμύθητη περιουσία του.

 1,780 total views,  4 views today

.

Απάντηση