Μονή Πετράκη: Από την επίθεση στην Ιωάννα εμπνεύστηκε ο ιερέας με το βιτριόλι

Μονή Πετράκη: Από την επίθεση στην Ιωάννα εμπνεύστηκε ο ιερέας με το βιτριόλι

«Δεν ήθελα να σκοτώσω ή να κάνω κακό σε κάποιον»

Μετανιωμένος εμφανίζεται ο ιερέας, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας για την επίθεση με βιτριόλι στους επτά Μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη τον Ιούνιο.

Ο ιερέας ισχυρίστηκε ότι εμπνεύστηκε την επίθεση από το περιστατικό της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

«Ζητώ συγγνώμη και φιλώ το χέρι τους. Δεν ήθελα να προκαλέσω σε κανέναν κακό. Έχω μετανιώσει για την πράξη», λέει ο ιερέας στο Star.

Μονή Πετράκη: Ανατροπή για την επίθεση με βιτριόλι - Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο ιερέας (Video)

«Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω ή να βλάψω κανέναν», δηλώνει, τονίζοντας ότι αρχικά είχε πάρει το καυστικό υγρό για τον εαυτό του.

Όπως εξηγεί, είχε δει από το περιστατικό με την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα ότι αυτό το καυστικό υγρό μπορεί να το σκοτώσει και «αυτή ήταν η πρόθεσή μου».

Πώς έφτασε στα χέρια του το καυστικό υγρό

Στην ερώτηση για το εάν είναι τόσο εύκολο να βρει κανείς βιτριόλι, απαντά πως είναι πολύ εύκολο: «Πατάς στο ίντερνετ “καυστικό υγρό”, σου βγάζει τις χημικές ομάδες και παίρνεις τηλέφωνο για να κάνεις παραγγελία. Σου έρχεται με κούριερ στο σπίτι. Εγώ Κυριακή πήρα την απόφαση, Δευτέρα το παρήγγειλε και την Παρασκευή το είχα», σημειώνει.

Περιγράφοντας τη στιγμή της επίθεσης στη μονή, λέει πως θόλωσε το μυαλό του: «Παίρνω το καυστικό υγρό, ρίχνω πρώτα επάνω μου και κάηκαν τα ράσα μου, τα χέρια μου και το σώμα μου. Είχα δύο μπουκάλια, το ένα έπεσε κάτω και το άλλο το εκτόξευσα στον αέρα, χωρίς να στοχεύω κάποιον».

 472 total views,  2 views today