Αθήνα  – Γραμμή 4 μετρό: Με τρένα χωρίς οδηγό  (video)

Η Αθήνα συναντά την επόμενη γενιά τεχνολογίας – Γραμμή 4 μετρό: Με τρένα χωρίς οδηγό και Άλσος Βεΐκου-Εξάρχεια σε χρόνο «ντετέ»! (video)

Υπερσύγχρονοι smart συρμοί και νέα εποχή στις μετακινήσεις για χιλιάδες πολίτες της πρωτεύουσας

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα για την κατασκευή της νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, όπου οι πολίτες θα πηγαίνουν σε χρόνο ρεκόρ από του Γουδή στην Κυψέλη σε 13 λεπτά και από το Άλσος Βεΐκου στα Εξάρχεια σε 7 λεπτά. Tι διαφορετικό όμως θα έχει η γραμμή 4 από όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα; Και πόσο ωφέλιμη θα είναι για τους πολίτες και το περιβάλλον;

Το πρώτο τμήμα της Γραμμής 4 θα συνδέει το Άλσος Βεϊκου με το Γουδή, θα περιλαμβάνει 15 νέους σταθμούς και θα διατρέχει τέσσερις δήμους (Γαλατσίου, Αθηναίων, Καισαριανής, Ζωγράφου). Το μήκος της θα ανέρχεται στα 13 χλμ. και εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί περί τους 340.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση.

Το πρώτο τμήμα της Γραμμής 4 εκτιμάται πως θα τεθεί σε λειτουργία για το επιβατικό κοινό το 2029, ενώ ήδη έχουν στηθεί τα πρώτα εργοτάξια. Ένα από αυτά βρίσκονται στην Κατεχάκη, όπου έχει ξεκινήσει η διάνοιξη του φρέατος από το οποίο θα μπει ο πρώτος «μετροπόντικας» στις αρχές του νέου έτους.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το φθινόπωρο θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του φρέατος δίπλα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο καθώς και στο Άλσος Βεΐκου, θα έχουν φτάσει και τα νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα διάνοιξης σηράγγων (Tunnel Boring Machine – ΤΒΜ).

Την ίδια στιγμή, έχουν ανακαλυφθεί τα πρώτα αρχαιολογικά ευρήματα στο εργοτάξιο της Κυψέλης, όπως αντίστοιχα έχουν βρεθεί στο φρεάτιο των οδών Σίνα – Μασσαλίας στο κέντρο της Αθήνας και στο εργοτάξιο για το σταθμό Ελικώνος. Τα σημαντικότερα ευρήματα θα αξιολογηθούν από την αρχαιολογική υπηρεσία και θα εκτεθούν στους μελλοντικούς σταθμούς για το κοινό.

 362 total views,  2 views today

.