Πρώτο μέτρο ελάφρυνσης

Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησε η Κυβέρνηση, η οποία ενημέρωσε μέσω του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ότι από τις 27 Απριλίου ξεκινά η άρση των περιοριστικών μέτρων, με το άνοιγμα της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία, έμμισθα ή άμισθα, τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία. Τα δικαστήρια αυτά, όμως, θα ανοίξουν για συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως οι συναινετικές προσημειώσεις, με τη διαδικασία να γίνεται από τις γραμματείες, χωρίς τη συμμετοχή των διαδίκων.

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας επεσήμανε, ότι σύντομα μπορεί να υπάρξουν αποφάσεις για τα καταστήματα λιανεμπορίου και τα σχολεία, ώστε να ενταχθούν στα επόμενα μέτρα για την άρση των περιορισμών.

«Πηγαίνουμε καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε ο κ. Πέτσας, ο οποίος συμπλήρωσε πως «επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο μετάβασης στην καθημερινότητα».

Επανέλαβε ότι η απόσυρση των μέτρων θα πρέπει είναι σταδιακή και μακρόσυρτη. Η αρχή, όπως είπε, μπορεί να γίνει από ομάδες του πληθυσμού που έχουν λιγότερο κίνδυνο και από οικονομικές δραστηριότητες, όπως τα μικρά καταστήματα του λιανεμπορίου. Μπορεί να γίνει και από τα σχολεία, χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις.

«Αποφεύγουμε χειραψίες, κοντινές επαφές, συνεχίζουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και μετά τη χαλάρωση των μέτρων», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

«Στηρίζουμε όσους πλήττονται, εφαρμόζοντας δημοσιονομικά μέτρα 14 εκ. ευρώ, ενισχύουμε τη ρευστότηυτα με 10 εκ. ευρώ», ανέφερε. Ενώ, τόνισε πως επεκτείνεται χορήγηση 800 ευρώ και για μικρές επιχειρήσεις (μέχρι 5 εργαζόμενους), ενώ διευρύνεται η χορήγηση των 800 ευρώ.

Δείτε εδώ όσα ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=sl0EL_MnIRM?feature=oembed]

Περισσότερα σε λίγο…

 337 total views,  2 views today