Σοφία Φασουλάκη, για υποχρεωτικό εμβολιασμό .Η επέκταση της υποχρεωτικότητας δεν έχει φύγει τελείως από το τραπέζι

Σοφία Φασουλάκη, για υποχρεωτικό εμβολιασμό .Η επέκταση της υποχρεωτικότητας δεν έχει φύγει τελείως από το τραπέζι

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκλεισε σήμερα το παράθυρο της επέκτασης των υποχρεωτικών εμβολιασμών, τουλάχιστον προς το παρόν

Το «πάγωμα» της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμένων και σε άλλες ομάδες εργαζομένων έκλεισε σχεδόν αθόρυβα κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, παρόλο που τις προηγούμενες ημέρες αρκετά ήταν τα κυβερνητικά στελέχη που κρατούσαν ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «δεν είναι στη σκέψεις μας να έχουμε ανακοινώσεις για την επέκταση της υποχρεωτικότητας το επόμενο διάστημα», αναφέροντας πως δίνεται έμφαση από τις 13 Σεπτεμβρίου, στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη εξαγγελθεί.

Οι δύο σημαντικές ημερομηνίες για την κυβέρνηση

Σε κάθε περίπτωση, όπως μετέδωσε στο OPEN, η Σοφία Φασουλάκη, η επέκταση της υποχρεωτικότητας δεν έχει φύγει τελείως από το τραπέζι και υπάρχουν δύο κρίσιμες ημερομηνίες που θα κρίνουν εάν θα εφαρμοστεί το συγκεκριμένο πλάνο. Συγκεκριμένα:

  • Σημαντική ημερομηνία θεωρείται η 20η Σεπτεμβρίου, οπότε θα έχουν γυρίσει όλοι από τις καλοκαιρινές διακοπές τους και τα σχολεία θα έχουν λειτουργήσει ήδη για μία εβδομάδα. Παράλληλα πιθανότατα θα έχει ξεκινήσει και η κινητικότητα στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης
  • Μία δεύτερη ημερομηνία που αναμένεται να κρίνει πολλά είναι η 10η Οκτωβρίου. Τότε τα σχολεία λειτουργούν για έναν σχεδόν μήνα οπότε θα υπάρχει μία καθαρή εικόνα για το πόσο επιβάρυνε το άνοιγμά τους επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Παράλληλα ο καιρός δεν θα είναι πλέον καλοκαιρινός και η μέρα θα έχει μικρύνει σημαντικά, επομένως ο κόσμος θα έχει περάσει από τους εξωτερικούς στους εσωτερικούς χώρους διασκέδασης και εστίασης.

Οι σκέψεις της κυβέρνησης

Ωστόσο, με δεδομένο ότι η 20η Οκτωβρίου αργεί ακόμα και υπάρχει φόβος πως μέχρι τότε μπορεί να έχουμε μία νέα έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού, η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή προσανατολίζεται στο να πείσει τους ανεμβολίαστους γονείς και εργαζόμενους αλλά και όσα παιδιά μπορούν να κάνουν το εμβόλιο να μην διστάζουν άλλο.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να δει πώς θα επιδράσουν τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από 13 Σεπτεμβρίου.

 826 total views,  2 views today

.

Απάντηση