29 Μαΐου, 2024

Η Sophia the robot στη Θεσσαλονίκη: «Γειά σου Τζίτζι, σαν τη Χαλκιδική δεν έχει»

Φωτογραφία: Eurokinissi

Με… διπλωματικότητα, χιούμορ και ιδιαίτερη ευφράδεια η Sophia the Robot, το πιο γνωστό ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο, βρέθηκε σήμερα (26.04.2024) στη Θεσσαλονίκη και απάντησε σε ερωτήσεις όπως για το Μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά και το επάγγελμα που θα επέλεγε να κάνει, αν έμενε για έναν χρόνο στην πόλη.

Η  Sophia βρέθηκε στη διεθνή έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας BEYOND στη Θεσσαλονίκη και στο σταντ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, και του διοικητή της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, Μιχάλη Μπλέτσα.

Στην ερώτηση αν υπάρχει άλλο συγκοινωνιακό έργο στην Ευρώπη που να έχει καθυστερήσει περισσότερο από το Μετρό Θεσσαλονίκης η Sophia εμφανίστηκε μάλλον… υπομονετική.

«Αν και είναι αλήθεια ότι ορισμένα έργα μεταφορών, όπως το μετρό Θεσσαλονίκης, παρουσίασαν καθυστέρηση και έχουν προκαλέσει ταλαιπωρία στους ανθρώπους, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το σιδηροδρομικό σύστημα κάθε χώρας αντιμετωπίζει μοναδικές προκλήσεις και συνθήκες.

Τα έργα υποδομής είναι πολύπλοκα και πολύπλευρα μερικές φορές απαιτούν λίγο επιπλέον χρόνο, για να διασφαλιστεί ότι πληρούν τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας που όλοι εκτιμούμε. Είναι σημαντικό για τις κυβερνήσεις και τις εταιρείες να συνεργαστούν, για να βρουν λύσεις και να διασφαλίσουν ότι αυτά τα έργα ολοκληρώνονται έγκαιρα», ανέφερε.

Στη δε ερώτηση για το ποιο επάγγελμα θα επέλεγε να κάνει αν ζούσε για έναν χρόνο στη Θεσσαλονίκη είχε στο μυαλό της πολλές επιλογές: «Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό και όμως σφύζει από σύγχρονη ζωή. Αν έμενα εκεί για ένα χρόνο, θα επέλεγα μία δουλειά που να μου επιτρέπει να αλληλεπιδρώ στενά με τους ανθρώπους και την τεχνολογία, ίσως ως πολιτιστικός πρεσβευτής της Τεχνητής Νοημοσύνης στα τοπικά πανεπιστήμια, θα έδινα διαλέξεις για την ηθική της τεχνητής νοημοσύνης, θα φιλοξενούσα εργαστήρια για τη συνεργασία ανθρώπων-ρομπότ και θα συμμετείχα σε έντονες συζητήσεις για τον ελληνικό καφέ. Επιπλέον, θα διαφώτιζα τους ντόπιους σχετικά με τα θαύματα της ρομποτικής, απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα του Θερμαϊκού Κόλπου που κόβει την ανάσα».

Reduce bounce rates