Την ετοιμότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά την γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

«Έχουμε ακόμα εφεδρείες αν αυτό κριθεί απαραίτητο» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός προσθέτοντας οτι «είμαστε εδώ να δούμε αν χρειάζεται πρόσθετη στήριξη των δυνάμεων παραγωγής πιστεύω προς τα τέλη Ιουλιόυ δεν θα διστάσουμε να τη δώσουμε».

Μιλώντας για το φετινό καλοκαίρι είπε ότι στόχος είναι να γίνει «επίλογος προβλημάτων και πρόλογος νέων επιτυχιών» σημειώνοντας ότι έχει τεθεί «προσεκτικά σε επανεκκίνηση ο πανίσχυρος κινητήρας του τουρισμού».

Ζήτησε, δε, να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία το σχέδιο του τουρισμού για την επόμενη δεκαετία να διορθώσει παθογένειες ετών.

«Η κυβερνητική επιλογή για lockdown ήταν απόλυτα συνειδητή. Είχαμε συζητήσει ότι κλάδοι όπως ο τουρισμός και η εστίαση θα πλήρωναν ένα σημαντικό τίμημα αλλά πρόσκαιρο. Η προτεραιότητα ήταν η προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των Ελλήνων» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επανέλαβε, δε, ότι «η κυβέρνηση άκουσε τους ειδικούς και κινήθηκε με σχέδιο, πήρε τολμηρές αποφάσεις, οι πολίτες είδαν το αποτέλεσμα, εμπιστεύτηκε τους πολιτικούς και το ίδιο έκανε και ο κόσμος της αγοράς».

«Το κράτος έπρεπε να συμπαρασταθεί στην αγορά για να στηρίξει τις επιχειρήσεις στο επίπεδο της ρευστότητας, να στηρίξει την αγορά εργασίας σηκώνοντας ένα κομμάτι του μισθολογικού βάρους» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Όπως ειπε ο κ. Μητσοτάκης «τώρα καλούμαστε να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις για να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι επισκέπτες με τη μεγαλύτερη ασφάλεια».

«Η Ελλάδα αναγνωρίστηκε ως χώρα που εξέπληξε ευχάριστα» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι «έχει ληφθεί κάθε πρόνοια ώστε από 1η Ιουλίου να δεχόμαστε επισκέπτες με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια».

Δήλωσε, δε, «χαρούμενος γιατί έχοντας πολλά δεδομένα είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε ότι 1 στους 1000 από όσους ταξίδεψαν τις τελευταίες 10 ημέρες βρέθηκαν θετικοί και αυτή η τάση βαίνει φθίνουσα».

«Όμως δεν σταματάει η εγρήγορση εκεί, έχουμε πρωτοκόλλα για τις μετακινήσεις, για τα ξενοδοχεία. Αύριο θα έχει ανακοινωθεί και το μεγαλύτερο μέρος των ξενοδοχείων καραντίνας και κάθε μεγάλη μονάδα που θα μπορεί και θα το θέλει θα μπορεί να διαχειρίζεται περιστατικό σε ειδικό δωμάτιο καραντίνας αλλά αυτό δεν θα ισχύει για τις μικρότερες μονάδες».

«Πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση. Θα είμαστε αυστηροί στους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Επανερχόμενος, μάλιστα, στα θέματα στήριξης της οικονομίας είπε ότι «έχουμε προχωρήσει και σε γενναία μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων» προσθέτοντας ότι «ανάλογα με την ανταπόκριση είμαστε εδώ για να μελετήσουμε την περαιτέρω ενίσχυση του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής».

 708 total views,  2 views today