2 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός: Το πάρτι τίτλου στο ΟΑΚΑ και η υποδοχή ηρώων στο ΣΕΦ – Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την «ερυθρόλευκη» γιορτή για το πρωτάθλημα 

Ολυμπιακός: Το πάρτι τίτλου στο ΟΑΚΑ και η υποδοχή ηρώων στο ΣΕΦ – Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την «ερυθρόλευκη» γιορτή για το πρωτάθλημα

Το φύλλο αγώνα που «καίει» τον Παναθηναϊκό – Το Σάββατο (17/6) η φιέστα των Πειραιωτών

Στην «εμπόλεμη ζώνη» του ΟΑΚΑ και σ’ ένα ματς στο οποίο διακόπηκε και έγινε εκκένωση του γηπέδου, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε επιβλητική εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκού (35-63 το σκορ έως τη διακοπή στο 27′) κατακτώντας το 14ο πρωτάθλημα στην ιστορία του!

Στα 2:46 πριν από το τέλος της 3ης περιόδου του ντέρμπι «αιωνίων» προκλήθηκε ένταση, ξεκίνησε η ρίψη αντικειμένων προς τον πάγκο του Ολυμπιακού και η αποστολή των Πειραιωτών αποσύρθηκε στα αποδυτήρια. Η ένταση όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά… εντάθηκε περισσότερο με αποτέλεσμα οι διαιτητές του αγώνα να διατάξουν την εκκένωση του γηπέδου.

Πάρτι Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος 2023
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

 

Ο αγώνας διακόπηκε οριστικά ύστερα από περισσότερο από μία ώρα και ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 14ο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Μπορεί το… πάρτι τίτλου μέσα στο παρκέ να μην ολοκληρώθηκε ποτέ για τους «ερυθόλευκους», όμως οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ το «νταμπλ». Οι πανηγυρισμοί των παικτών του Ολυμπιακού συνεχίστηκαν και στο ΣΕΦ, εκεί οπου οι οπαδοί της ομάδας είχαν στήσει το δικό τους… πάρτι.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού υποδέχτηκαν μέσα σε κλίμα αποθέωσης την αποστολή της ομάδας, που ήρθε ως πρωταθλήτρια από το ΟΑΚΑ. Δέκτης της αποθέωσης έγινε φυσικά ο Σάσα Βεζένκοβ, με τους φίλους του Ολυμπιακού να στέλνουν σε εκείνον μήνυμα… παραμονής στο Φάληρο.

Στη συνέχεια, βέβαια, αποθεώθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, μεταξύ αυτών οι Φαλ, Παπανικολάου, Γουόκαπ. Ο Κώστας Παπανικολάου πήρε τον λόγο ως αρχηγός για να κάνει ανοιχτό κάλεσμα ενόψει του Σαββάτου (17/6).

Οι Πρόεδροι της ομάδας, κ. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος παραχώρησαν από κοινού δηλώσεις, περιγράφοντας τη χαρά τους για τα όσα πέτυχε η ομάδα τη φετινή σεζόν, ενώ μίλησαν για την επόμενη ημέρα αλλά και για τα ανοιχτά θέματα, όπως αυτά των Σάσα Βεζένκοβ και Κώστα Σλούκα.

Οι δηλώσεις των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου

«Όχι δεν είχε έξτρα πριμ, είχε πανηγυρικό κλίμα. Είναι μια πολύ μεγάλη δικαίωση. Το μέχρι τέλους ξέρετε πώς ξεκίνησε, τι είναι και πώς συνεχίζεται. Τους τελευταίους 16 μήνες έχουμε κατακτήσει 5 τίτλους στην Ελλάδα, όσους είχαμε κατακτήσει τα προηγούμενα 16 χρόνια. Ό,τι άλλο και να πούμε είναι περιττό, δεν είναι στιγμή να αναλύσουμε τι άλλαξε με δικές μας θυσίες και αποφάσεις. Δεν παρακαλέσαμε, δεν εκβιάζουμε, δεν απειλούμε. Είναι από τις μεγαλύτερες στιγμές που έχουμε ζήσει».

 

Πάρτι Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος 2023
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/EUROKINISSI

 

Για τη σεζόν: «Ήταν ονειρική χρονιά, χάσαμε για τρία δευτερόλεπτα την EuroLeague αλλά σήμερα γράψαμε ιστορία. Συνεχίζουμε με το double όπως και πέρσι. Έχει γίνει τρομερή δουλειά, είναι ο ορισμός της ομάδας και αυτοί που παίζουν και αυτοί που όχι, όσοι είναι γύρω της. Αλλιώς δε θα παίζαμε το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Είμαστε οικογένεια και φαίνεται, παίξαμε φανταστικό μπάσκετ. Η ομάδα έβγαλε υγεία, στο πέμπτο παιχνίδι ήθελαν 80.000 άτομα να έρθουν.

 

Πάρτι Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος 2023
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/EUROKINISSI

 

Πετύχαμε το δεύτερο σερί double για πρώτη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού, είναι μοναδικές στιγμές. Δε σκεφτόμαστε συμβόλαια και την επόμενη σεζόν, έχει και άλλα να γίνουν τις επόμενες ημέρες. Από όταν επιστρέψαμε από τη δύσκολη κατάσταση που αναγκαστήκαμε να βρεθούμε, φτάσαμε σε δύο Final-4 και τα δύο στο σουτ. Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή της Ελλάδας και αγγίζει την κορυφή της Ευρώπης».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: “Το 16-1 είναι ένα τρομερό ρεκόρ. Δεν ξέρω αν θα ξαναγίνει ποτέ. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα δυναμώσει. Θέλουμε ο Παναθηναϊκός να είναι δυνατός, γιατί αυτό κάνει τον Ολυμπιακό καλύτερο και για την Ευρώπη. Αλλά το ζούμε και το ευχαριστιόμαστε, δεν γίνεται να το κρύψουμε αυτό”.

 

Πάρτι Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος 2023
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/EUROKINISSI

 

Για τα ζητήματα παραμονής των Σάσα Βεζένκοβ και Κώστα Σλούκα

“Αυτή είναι νύχτα και μέρα πανηγυρισμών. Να μην πούμε ότι υπάρχει κάποια ανησυχία. Είναι δεδομένο ότι τους θέλουμε στον Ολυμπιακό. Ανοιχτό είναι και του Κώστα Παπανικολάου, αφού είναι συμβόλαιο που λήγει. Όμως όσο είμαστε μαζί στον Ολυμπιακό, δεν μας ανησυχεί τίποτα”.

 

Πάρτι Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος 2023
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/EUROKINISSI

 

Όλοι μαζί θα έχουν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν ακόμα μια φορά την κατάκτηση του 14ου πρωταθλήματος στην φιέστα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (17/6) στο ΣΕΦ.

 

Πάρτι Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος 2023
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/EUROKINISSI

 

Η θέση του Παναθηναϊκου και το φύλλο αγώνα που… καίει τους πράσινους

Σε ότι αφορά τον Παναθηναϊκό, μετά από το φινάλε μιας επεισοδιακής βραδιάς στο ΟΑΚΑ, η ΚΑΕ στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο αποφασίστηκε η εκκένωση του γηπέδου.

Συγκεκριμένα, η θέση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τη διακοπή έχει ως εξής:

“Ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Κορομηλάς, χωρίς καν τα εξαντλήσει τα περιθώρια και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Αστυνομίας, αποφάσισε την εκκένωση των εξεδρών του γηπέδου. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των τελικών που ένας διαιτητής αποφασίζει την εκκένωση του γηπέδου χωρίς καμία προειδοποίηση, γεγονός που εξόργισε τον κόσμο”.

Σύμφωνα με τον ειδικό πειθαρχικό κανονισμό της διοργανώτριας αρχής, σε επεισόδια σοβαράς μορφής και σε περίπτωση οριστικής διακοπής του αγώνα, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με μηδενισμό και αφαίρεση 2 βαθμών – η οποία θα ισχύσει την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αφού τα επεισόδια έγιναν σε αγώνα playoffs – αποκλεισμό της έδρας της (κεκλεισμένων των θυρών) για 3-6 αγωνιστικές και πρόστιμο έως και 20.000 ευρώ.

Το φύλλο αγώνα από το Game 4 της σειράς των τελικών της Basket League «καίει» την πράσινη ΚΑΕ, καθώς οι Κορομηλάς, Παπαπέτρου, Θεονάς σημείωσαν όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από τη διακοπή και την εκκένωση του γηπέδου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η «πράσινη» ΚΑΕ μεταφέρει ήδη στη νέα σεζόν τιμωρία μίας αγωνιστικής για τα νερά και τα γιαούρτια που έπεσαν στον πρώτο τελικό.

 

Επεισόδια στο κλειστό του ΟΑΚΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

 

Αναλυτικά:

“Πριν από το τέλος του α’ τετάρτου, οπαδοί της ομάδας Α φώναζαν εν χορώ “Μπαρτζώκα @@@ @@@ γιε”. Έγινε η πρώτη επίσημη παρατήρηση και ανακοίνωση από τα μεγάφωνα. 1:15 του πρώτου τετάρτου, οπαδοί της ομάδας Α’ πέταξαν κροτίδα που παρήγαγε κρότο και λάμψη στο χώρο της κερκίδας. 6:07 του δεύτερου τετάρτου φώναξαν εν χορώ το ίδιο σύνθημα και ταυτόχρονα πέταξαν νερά προς τον πάγκο της β’ ομάδας.

5:12 του β’ τετάρτου, οπαδοί της ομάδας Α’ φώναξαν εν χορώ “Κορομηλά @@@, @@@ γιε”. Πριν την έναρξη του γ’ τετάρτου οπαδοί της ομάδας Α’ έριξαν νερά στον πάγκο της ομάδας Β’ και άναψαν πυρσό πράσινου χρώματος που παρήγαγε καπνό και λάμψη. 7:20 του γ’ τετάρτου οπαδοί της ομάδας Α’ έριξαν κροτίδα που παρήγαγε λάμψη και καπνό στο χώρο της κερκίδας. 6:00 του τρίτου τετάρτου οπαδοί της ομάδας Α’ άναψαν κροτίδες που παρήγαγαν κρότο και τέσσερις πυρσούς που παρήγαγαν λάμψη και καπνό.

4:15 οπαδοί της ομάδας Α’ (ΠΑΟ) άναψαν πυρσό που παρήγαγε λάμψη και καπνό. 3:45 του γ’ τετάρτου οπαδοί της ομάδας Α’ άναψαν πυρσό και τον πέταξαν στον πλάγιο πάγκο, στον περιβάλλοντα αγωνιστικό χώρο της ομάδας Β’. 2:46 του γ’ τετάρτου, με το σκορ 35-63, οπαδοί της ομάδας Α’ (ΠΑΟ) πέταξαν αναμμένο πυρσό στο προστατευτικό δίχτυ πίσω από τον πάγκο της ομάδας Β’. Την ίδια στιγμή πέντε κροτίδες από την πλευρά των οπαδών της ομάδας Α’ (ΠΑΟ) πετάχτηκαν προς τον πάγκο της ομάδας Β’ και παρήγαγαν δυνατό κρότο.

Επιπλέον πέταξαν δεκάδες μπουκάλια με νερά προς τον πάγκο της β’ ομάδας, τα οποία σταμάτησαν στο προστατευτικό δίχτυ. Η ατμόσφαιρα καθόλη τη διάρκεια των παραπάνω γεγονότων, από τα καπνογόνα και τις κροτίδες, ήταν αποπνικτική και δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Σε όλα τα παραπάνω έγιναν αντίστοιχες ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα του γηπέδου.

Κατόπιν τούτου, αποφασίσαμε την αποχώρηση των ομάδων, διαιτητών, παραγόντων και κριτών στα αποδυτήρια. Αμέσως μετά, με παρουσία του ταξίαρχου της αστυνομίας κ. Αλεξανδρόπουλου Παναγιώτη και έναν εκπρόσωπο από κάθε ομάδα, ζητήσαμε κατά πρώτον την διασφάλιση όλων των συμμετεχόντων του αγώνα και παράλληλα δώσαμε εύλογο χρονικό διάστημα για την εκκένωση του γηπέδου από τους φιλάθλους.

Μετά από 1:10′ και εφόσον εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και μετά από την είσοδο οπαδών της ομάδας Α’ στον αγωνιστικό χώρο και μετά από την επίσημη ενημέρωση παρουσία όλων των εμπλεκόμενων, του γενικού διευθυντή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Σταύρου Ντίνου, προκάλεσαν φθορά και καταστροφές στον τεχνικό εξοπλισμό της γραμματείας του αγώνα.

Ερωτηθής ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, αν υπάρχει τεχνικός εξοπλισμός για τη συνέχιση του αγώνα, η απάντηση ήταν αρνητική: “ΟΧΙ”. Έχοντας υπόψην όλα τα ανωτέρω και βάσει του άρθρου 20 του κανονισμού παιδείας (απώλεια αγώνος λόγω υπαιτιότητας) ο αγώνας διεκόπη με υπαιτιότητα της ομάδας Α’, με τελικό σκορ 0-20. Ακολουθεί έκθεση”.