29 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-1: Μεγάλη νίκη του Τριφυλλιού επί της Ένωσης με ανατροπή στη Λεωφόρο!

Intime

Ο Παναθηναϊκός μολονότι βρέθηκε να χάνει, επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ και παρέμεινε ζωντανός στη μάχη του τίτλου

Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα, είχε ψυχή, έβγαλε αντίδραση και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ με ανατροπή! Οι Πράσινοι μολονότι βρέθηκαν να χάνουν μόλις στο 5′, έκαναν ένα μεγάλο come back και με δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών (32′ και 34′) απ’ τον Μπακασέτα και τον Ιωαννίδη, πανηγύρισαν μια πολύ μεγάλη νίκη που τους επαναφέρει σε τροχιά τίτλου.

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε έναν τελικό μετά την ήττα που υπέστη την περασμένη Κυριακή απ’ τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Και παρά το γεγονός ότι το ματς άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς καθώς ο Δικέφαλος προηγήθηκε νωρίς, η ομάδα του Φατίχ Τερίμ είχε τα ψυχικά αποθέματα αλλά και την ικανότητα για να γυρίσει το ματς απέναντι σε μια ομάδα που αγνοούσε την ήττα σε 17 σερί ντέρμπι, ενώ είχε να χάσει στο πρωτάθλημα από τις 2 Οκτωβρίου (2-0 απ’ τον ΟΦΗ). Η πρώτη ήττα της Ένωσης μετά από 22 σερί αγωνιστικές στη Super League επέφερε και την πτώση της Ένωσης απ’ την κορυφή καθώς εκεί πλέον βρίσκεται ξανά ο ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, όμως στη διεκδίκηση του τίτλου επιστρέφει και ο Παναθηναϊκός που βρίσκεται στο -4 απ’ τον ΠΑΟΚ και στο -3 απ’ την ΑΕΚ κι ενώ απομένουν επτά αγωνιστικές για το φινάλε των πλέι οφ. Η επόμενη αγωνιστική θα είναι επίσης πολύ σημαντική δεδομένου ότι οι Δικέφαλοι παίζουν μεταξύ τους στην OPAP Arena και ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην έδρα του Άρη.

Βαθμολογία πλέι οφ

  1. ΠΑΟΚ 66
  2. ΑΕΚ 65
  3. Παναθηναϊκός 62
  4. Ολυμπιακός 60
  5. Άρης 48
  6. Λαμία 34

Γκολ απ’ τα αποδυτήρια η ΑΕΚ

Για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός δέχθηκε γκολ σχεδόν με τη σέντρα! Όπως συνέβη με τον ΠΑΟΚ μόλις στο 2′, έτσι και με την ΑΕΚ οι Πράσινοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Στο 5′ ο Χουάνκαρ εκτίμησε λανθασμένα τη φάση εντός περιοχής θέλοντας να αφήσει την μπάλα να καταλήξει άουτ αλλά ο Ελίασον έκλεψε και έστρωσε για τον Βίντα, ο οποίος πλάσαρε για το 0-1 με εξουδετερωμένο τον Ντραγκόβσκι. Ο 34χρονος Κρο

Ο Παναθηναϊκός παρά το σοκ, έβγαλε άμεσα αντίδραση και στο 10′ είχε δοκάρι. Έπειτα από ωραία προσπάθεια του Ιωαννίδη, η μπάλα στρώθηκε στον Μπερνάρ, που σούταρε αλλά αρχικά ο Ρότα και στη συνέχεια το δεξί δοκάρι απέτρεψαν την ισοφάριση.

Ο Παναθηναϊκός ανοίχτηκε και η ΑΕΚ βρήκε χώρους για να γίνει απειλητική. Μάλιστα στο 12′ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τσούμπερ, ο οποίος βγήκε μόνος απέναντι στον Ντραγκόβσκι αλλά άργησε και υπό τη πίεση του Αράο σούταρε ελάχιστα άουτ.

Στο 19′ ήταν η σειρά του Μπακασέτα για να απειλήσει από πολύ μακρινή απόσταση με δυνατή εκτέλεση φάουλ. Ο Αθανασιάδης αιφνιδιάστηκε, απέκρουσε ασταθώς την μπάλα σε πρώτο χρόνο αλλά με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε προ του Βέρμπιτς.

Ανατροπή σε δύο λεπτά

Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο 24′ οι Πράσινοι είδαν την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της ΑΕΚ από κεφαλιά του Μπακασέτα. Όμως το γκολ δεν μέτρησε καθώς ήταν οφσάιντ ο Αράο στο ξεκίνημα της φάσης. Η ομάδα του Τερίμ διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυριάρχησε στις προσωπικές μονομαχίες και έφτασε στην επίτευξη του γκολ που τόσο πολύ έψαχνε, φέρνοντας ξανά σε ισορροπία το παιχνίδι.

Στο 32′ ο Μπακασέτας έπιασε ένα καταπληκτικό συρτό σουτ έξω απ’ την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Αθανασιάδη γράφοντας το 1-1. Μάλιστα δεν πανηγύρισε το τέρμα που πέτυχε κόντρα στην παλιά του ομάδα! Προτού πάντως κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στην εξέδρα, οι Πράσινοι έκαναν την ολική ανατροπή. Στο 34′ ο Ιωαννίδης πίεσε κι έκλεψε την μπάλα απ’ τον Μουκουντί (όπως ακριβώς συνέβη και πριν απ’ το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού), βγήκε μόνος απέναντι στον Αθανασιάδη και με ένα ωραίο σκάψιμο έγραψε το 2-1. Ήταν το 21ο γκολ του Έλληνα φορ την τρέχουσα σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις!

Τέσσερις αλλαγές ο Αλμέιδα

Η ΑΕΚ έχοντας πια εκείνη την υποχρέωση να κυνηγήσει, έγινε πιο πιεστική στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου δίχως όμως να μπορέσει να γίνει απειλητική.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε δίχως αλλαγές με τον Παναθηναϊκό να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Οι Πράσινοι άφησαν την κατοχή στην Ένωση επιλέγοντας να παίξουν στις αντεπιθέσεις θέλοντας να εκμεταλλευτούν τους χώρους. Στο 55′ ο Ιωαννίδης άγγιξε το γκολ αλλά το σουτ που επιχείρησε λίγο μέσα απ’ την περιοχή κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Ο Αλμέιδα προσπαθώντας να αλλάξει ριζικά την εικόνα της ομάδας του έκανε τετραπλή (!) αλλαγή στο 57′ με την είσοδο των Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Αραούχο και Πόνσε. Η ΑΕΚ βελτιώθηκε, πίεσε και απείλησε στο 63′ και το 65′, ενώ ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ σε ακόμα μία κόντρα επίθεση με τον Ιωαννίδη.

Τα τελευταία λεπτά του ντέρμπι είχαν σασπένς, πάθος και τρομερή ένταση. Η ΑΕΚ κυνήγησε με μανία το γκολ αλλά ο Παναθηναϊκός αμύνθηκε αποτελεσματικά κρατώντας το προβάδισμα μέχρι τέλους καθώς στο 92′ ο Ντραγκόβσκι απέκρουσε φάουλ του Γκατσίνοβιτς, ενώ στο 97′ η κεφαλιά του Πόνσε κατέληξε άουτ.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (61′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (88′ Βιλένα), Βέρμπιτς (61′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (78′ Λημνιός), Μπακασέτας (88′ Ρουμπέν), Ιωαννίδης.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (57′ Πινέδα), Γιόνσον (70′ Άμραμπατ), Ελίασον, Τσούμπερ (57′ Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (57′ Αραούχο), Γκαρσία (57′ Πόνσε).