Νίκος Κουρής-Θεοδωράκης: Πώς η Αλεξάνδρα Σαμοΐλη γνώρισε τον Μίκη. Τι τρέμει η Μαργαρίτα για διαθήκη

Νίκος Κουρής-Θεοδωράκης: Πώς η Αλεξάνδρα Σαμοΐλη γνώρισε τον Μίκη. Τι τρέμει η Μαργαρίτα για διαθήκη

Ποια ήταν η Αλεξάνδρα Σαμοΐλη, η όμορφη υπηρέτρια του Μίκη Θεοδωράκη;

Τι συμβαίνει με τον φερόμενο ως γιο του, Νίκο Κουρή και γιατί έξαλλη η Μαργαρίτα Θεοδωράκη;

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη δηλώνει ότι δεν τον ήξερε ούτε είχε ποτέ σχέσεις με την οικογένειά της. Άλλα δείχνουν φωτογραφίες, μηνύματα στο messenger καθώς και η άδεια για το mikisradio.com!

ΕΦΣΥΝ: Ακόμα και η Χούντα ήξερε ότι ο Νίκος ήταν γιος του Μίκη.

Πριν καλά – καλά περάσει μήνας από το θάνατο του κορυφαίου Μίκη, η κόρη του, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, στρέφεται δικαστικώς κατά του Νίκου Θεοδωράκη και με ασφαλιστικά μέτρα ζητά από το Δικαστήριο να του απαγορεύσει τη χρήση του επωνύμου Θεοδωράκης και τους ισχυρισμούς ότι είναι γιος του, με την απειλή προστίμου 50.000 ευρώ για κάθε φορά που το κάνει.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων (με την απόφαση ενδεχομένως να βγει και σήμερα) κατατέθηκε μόνο από την Μαργαρίτα Θεοδωράκη και στρέφεται εναντίον του Νίκου Κουρή (το επώνυμο Θεοδωράκης ο Νίκος το υιοθέτησε πριν από μερικά χρόνια, μετά από όταν ανακάλυψε πως είναι εξώγαμος υιός του Μίκη), υποστηρίζοντας ούτε λίγο – ούτε πολύ ότι δεν τον γνωρίζει, ότι δεν είχε ποτέ καμία σχέση με την οικογένειά της και τον πατέρα της και αποτελεί «άτομο παντελώς άγνωστο στην οικογένειά μου»!

Ισχυρισμοί που συγκρούονται με τις φωτογραφίες του Νίκου με το Μίκη αλλά και την ίδια σε παλαιότερους χρόνους, όσο και από ανταλλαγή μηνυμάτων στο messenger όπου η ίδια η Μαργαρίτα του εύχεται χρόνια πολλά και συζητούν για μια διαδικτυακή συζήτηση μέσω viber, με το Νίκο Θεοδωράκη να χρησιμοποιεί μάλιστα ως όνομα λογαριασμού αυτό ακριβώς το όνομα.

Ο ίδιος ο Μίκης βοήθησε για το mikisradio.com

Άλλωστε, ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης έχει δώσει την άδεια και τη χρήση των έργων του εδώ και χρόνια για τη λειτουργία του mikisradio.com που έστησε ο Νίκος, με το Μίκη να στέλνει ηχογραφημένα μηνύματα και οδηγίες για το πως πρέπει να στηθεί, να ανασύρει και να παραχωρεί αδημοσίευτα τραγούδια και demo και άλλο υλικό για τον ιστότοπο!

Η ιστορία του Νίκου Θεοδωράκη

Ο Νίκος γεννήθηκε από την Αλεξάνδρα Σαμοΐλη το 1968.

Η Αλεξάνδρα Σαμοΐλη, τότε, εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι του Μίκη στη Ζάτουνα Αρκαδίας (όπου ήταν εκτοπισμένος από τη Δικτατορία εκείνη τη χρονιά) και η γνωριμία της είχε γίνει μέσω του αδελφού της, μουσικοσυνθέτη Σπύρου Σαμοΐλη ο οποίος διατηρούσε στενούς δεσμούς και είχε το Μίκη ως μέντορα.

Η Αλεξάνδρα Σαμοΐλη, μετά την τεκνοποίησή της, επέστρεψε στην Κέρκυρα και τη Λευκίμμη, ενώ αργότερα παντρεύτηκε με το Γιάννη Κουρή που μεγάλωσε το Νίκο σαν δικό του παιδί. Και οι δύο γονείς έφυγαν από τη ζωή (η Αλεξάνδρα το 2009, αφού όμως πρώτα είχε αποκαλύψει στο Νίκο ποιος είναι ο πραγματικός του πατέρας).

Τον επισκέφθηκε 11 χρονών!

Ο ίδιος ο Νίκος Θεοδωράκης, αποκάλυψε μιλώντας στο κοινό της εκδήλωσης για τα 85 χρόνια του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων την περασμένη Κυριακή, ότι το 1979, όταν ο ίδιος ήταν 11 χρονών, τον επισκέφθηκε ο Μίκης στο σπίτι του στη Λευκίμμη για να τον γνωρίσει, χωρίς όμως να του πει ποιος πραγματικά ήταν.

Είναι επίσης γνωστό ότι οι σχέσεις τους αποκαταστάθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 2010, όταν και ο Νίκος επισκεπτόταν συχνά το Μίκη στο σπίτι του στην Αθήνα, συζητούσε μαζί του και κατέληξαν το 2018 να συμφωνήσουν στη δημιουργία του mikisradio.com.

Η χούντα τον παρακολουθούσε και ήξερε

Την αποκάλυψη της αίτησης ασφαλιστικών έκανε σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία στο ρεπορταζ της μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η ύπαρξη παιδιού εκτός γάμου ήταν γνωστή από τις χουντικές αρχές που τον παρακολουθούσαν, αφού η Χωροφυλακή είχε καταγράψει εγγράφως όλη την ιστορία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε έγγραφο της Βασιλικής Χωροφυλακής Αρκαδίας με ημερομηνία 27.8.1968 αναφέρεται: «Κατά παρασχεθείσης τω Σ. Χ. (σ.σ. Σταθμός Χωροφυλακής) Ζατούνης πληροφορίας ούτος (σ.σ. δηλαδή ο Μίκης) μετά της ως άνω υπηρέτριάς του έχει υπόπτους σχέσεις, αγνώστους εις την σύζυγό του και ότι η υπηρέτριά του αύτη έχει αποκτήσει μετ’ αυτού εξώγαμον άρρεν τέκνον ηλικίας σήμερον 1ος μηνός όπερ τέκνον έχει παραδοθή υπό του Μαιευτηρίου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ» εις ο φέρεται ότι ετεκνοποίησε εις «Ιδρυμα Πειραιώς» άγνωστον όμως και έχει αναληφθή υποχρέωσις υπό του αδελφού του εν ονόματι Ιωάννου όπως επιμεληθή της παρακολουθήσεως της υγείας του».

Σε άλλο έγγραφο της ίδιας ημέρας του Σταθμού Χωροφυλακής της Ζάτουνας αναφέρεται ότι ο αδελφός του Μίκη, Γιάννης Θεοδωράκης, είχε εντολή από τον μουσικοσυνθέτη εν καιρώ να δώσει στο μωρό το όνομα Μιχαήλ Θεοδωράκης.

Κατά την εφημερίδα, υπάρχουν πάρα πολλά έγγραφα των διωκτικών αρχών μέσα από τα οποία προκύπτει πως ο Μίκης νοιαζόταν για το μωρό, φοβόταν το σκάνδαλο που θα ξεσπούσε αν γινόταν γνωστό πως είναι δικό του και φρόντιζε για τη διευθέτηση του θέματος μέσω του αδελφού του και του δικηγόρου του, Νικόλαου Πάσχου.

Τι λένε τα ασφαλιστικά

Τα ασφαλιστικά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη κατατέθηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο μηνυόμενος «αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας» του πατέρα της κι ότι είναι «ξένο απολύτως υφ’ οιανδήποτε άποψη σώμα προς τον πατέρα μου και οικογένειά μου» και άτομο «παντελώς άγνωστο στην οικογένειά μου».

Ζητά από το δικαστήριο τη λήψη των παρακάτω προσωρινών μέτρων σε βάρος του Νίκου Κουρή:

«Να απειληθεί κατά του καθού χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000 ευρώ) και προσωπική κράτηση διάρκειας επτά (7) μηνών για κάθε παραβίαση του διατακτικού της απόφασης που θα εκδοθεί.

Να διαταχθεί η δημοσίευση της απόφασης που θα εκδοθεί στον ημερήσιο Τύπο με δαπάνες του καθού.

Να εκδοθεί προσωρινή διαταγή απαγορεύουσα τη συνέχεια της παράνομης χρήσης του ονόματος (κύριου, πατρώνυμου και επωνύμου Μίκης Θεοδωράκης) με επίκληση της ιδιότητας του δήθεν γιου του και την παράληψη να επαναλάβει αυτή στο μέλλον μέχρι εκδόσεως αποφάσεως επί της παρούσας αίτησης.

Να καταδικαστεί ο καθού στην εν γένει δικαστική μου δαπάνη».

 592 total views,  2 views today

.

Απάντηση