26 Απριλίου, 2024

Champions League: Προκάλεσε τρόμο η Μπάγερν – Προβάδισμα Τσέλσι με τρομερό ψαλιδάκι Ζιρού

Η Μπάγερν Μονάχου σφράγισε ήδη το εισιτήριο για την επόμενη φάση νικώντας 1-4 τη Λάτσιο, ενώ η Τσέλσι πήρε σημαντικό προβάδισμα επικρατώντας 1-0 της Ατλέτικο στη Μαδρίτη – 3ος σκόρερ στην ιστορία του Champions League o Λεβαντόβσκι

Παρά τα προβλήματα και τις απουσίες η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου προκάλεσε τρόμο στη Ρώμη διαλύοντας τη Λάτσιο με 1-4 για το πρώτο ματς της φάσης των 16 του Champions League. Οι Βαυαροί σφράγισαν πρόωρα το εισιτήριο για τους προημιτελικούς δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς του Μονάχου αλλά κυρίως έστειλαν μήνυμα πως και εφέτος είναι το φαβορί για το… repeat. Παράλληλα, σημαντικό βήμα πρόκρισης για την οχτάδα έκανε και η Τσέλσι που πέτυχε σπουδαία νίκη στην έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης με 1-0 χάρη σε μαγικό ανάποδο ψαλίδι του Ολιβιέ Ζιρού.

Η Μπάγερν Μονάχου δεν συγχωρεί λάθη, όπως και ο Λεβαντόβσκι, ο οποίος στο 9′ εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη πάσα του Μουσάκιο και αφού πέρασε και τον γκολκίπερ Ρέινα πλάσαρε εύστοχα σε άδειο τέρμα. Μάλιστα μ’ αυτό το γκολ, το 72ο στη διοργάνωση, ξεπέρασε στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ του Champions League τον Ισπανό Ραούλ κι έχει μπροστά του μόνο τον Κριστιάνο Ρονάλντο (134) και τον Λιονέλ Μέσι (119). Στο 24′ ο Τζαμάλ Μουσιάλα πέτυχε το 0-3 με συρτό σουτ και σε ηλικία  17 ετών και 363 ημερών έγινε ο νεότερος Αγγλος σκόρερ στην ιστορία του Champions League. Και προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο (42′) ο Σανέ εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Ρέινα στο σουτ του Κομάν κι έγραψε το 0-3.

Στο άλλο ματς της βραδιάς που έγινε στο Βουκουρέστι λόγω των περιορισμών που έχει θέσει η ισπανική κυβέρνηση σε ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, η Τσέλσι πανηγύρισε σπουδαία νίκη επί της τυπικά γηπεδούχου Ατλέτικο Μαδρίτης με 1-0. Το «χρυσό» γκολ για τους Μπλε πέτυχε ο Ολιβιέ Ζιρού με φανταστικό ανάποδο ψαλίδι στο 71′ κι αφού προηγουμένως ο διαιτητής Φέλιξ Μπριχ είχε ακυρώσει το γκολ ως οφσάιντ. Επειτα από έλεγχο δύο λεπτών όμως από το VAR προέκυψε πως η… ασίστ προς τον σκόρερ, έγινε από πόδι παίκτη της Ατλέτικο κι ως εκ τούτου το τέρμα του Γάλλου φορ μέτρησε κι έφερε τους Λονδρέζους του Τόμας Τούχελ σε θέση ισχύος ενόψει της ρεβάνς.