5 Μαΐου, 2024

Τσιτσιπάς: Έξαλλος με τον πατέρα του ο Μεντβέντεφ, τα ‘βαλε με τον διαιτητή – «Είσαι ηλίθιος;» [video]

Τσιτσιπάς: Έξαλλος με τον πατέρα του ο Μεντβέντεφ, τα ‘βαλε με τον διαιτητή – «Είσαι ηλίθιος;»

Ο Ρώσος τενίστας θεωρεί πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς παίρνει οδηγίες από τον πατέρα και προπονητή του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 1-1 σετ τον ημιτελικό του Australian Open και ο αντίπαλός του έβγαλε μεγάλο εκνευρισμό.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ μόλις κάθισε στην καρέκλα τα ‘βαλε με τον διαιτητή, καθώς θεωρεί ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς παίρνει οδηγίες από τον πατέρα του και προπονητή του.

«Ο προπονητής του δίνει συνέχεια εντολές γιατί δεν τον χρεώνεις με coaching; Πώς είναι δυνατόν να μην του δίνει ποινή;», είπε μαινόμενος στον διαιτητή.

Ο διαιτητής φάνηκε να τον αγνοεί και εκείνη την ώρα ξέσπασε, «σου μιλάω και απαιτώ μία απάντηση. Πες μου γιατί δεν τον χρεώνεις με coaching. Είσαι πολύ κακός διαιτητής. Απορώ πως ένας τόσο κακός διαιτητής βρίσκεται σε τέτοιο παιχνίδι».

Ο διαιτητής τελικά χρέωσε με coaching τον Στέφανο Τσιτσιπά νωρίς στο τέταρτο σετ

Οι κανονισμοί της ATP απαγορεύουν την ώρα της δράσης οι προπονητές να καθοδηγούν τους παίκτες τους. Μπορούν μόνο να τους ενθαρρύνουν.

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, κατά την διάρκεια του ημιτελικού ο Μεντβέντεφ τρελάθηκε για αυτό βρίζοντας τον διαιτητή και κάπως έτσι νωρίς στο τέταρτο σετ ήρθε κι η ποινή.

Ο διαιτητής χρέωσε με coaching τον Στέφανο Τσιτσιπά και αυτός αντέδρασε με ειρωνικό χαμόγελο. Επί της ουσίας η πρώτη ποινή λειτουργεί ως προειδοποίηση.

Μετά την συγκεκριμένη απόφαση, οι Ελληνες που βρίσκονται στο γήπεδο αποδοκίμασαν και φώναζαν «είσαι μ@#@κας» στον διαιτητή.