5 Μαΐου, 2024

Πρόταση μομφής: Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο – Ανταλλαγή «πυρών» λίγο πριν την κορύφωση στη Βουλή (Video)

Δεύτερη μέρα της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτι που το περιμέναμε. Μας δίνουν ευκαιρία να αναδείξουμε την πολιτική μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την πόλωση. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Εμείς εφαρμόζουμε τις πολιτικές μας, κάνουμε τη δουλειά μας και απευθυνόμαστε στους πολίτες» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, επεσήμανε ότι η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτικό αντικείμενο σε σχέση με την κυβέρνηση, αλλά έχει σχέση με την αγωνία του να μην γίνει τρίτο κόμμα.

«Ξέρετε το αποτέλεσμα της Κυριακής. Ξέρετε ότι η Κ.Ο. της ΝΔ θα είναι συμπαγής και θα δώσει την εμπιστοσύνη της στη κυβέρνηση. Την Κυριακή το βράδυ θα πάρετε την απάντηση σας» σημείωσε.

«Ο βασικός λόγος που κάνετε την πρόταση μομφής, είναι γιατί, παρά την καταστροφολογία σας, αντί να κερδίζετε σε απήχηση, πηγαίνετε από το κακό στο χειρότερο. Αλλά αυτή ακριβώς η πρόταση μομφής, θα δώσει τη δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν το δικό μας έργο, με τα όποια λάθη, και τους δικούς σας ερασιτεχνισμούς και επικίνδυνες επιλογές» είπε, από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

«Ποτέ αυτή η κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε ότι είναι αλάνθαστη και πολύ περισσότερο στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, συμπεριλαμβανομένης και της καταιγίδας «Ελπίδα». Ούτως ή άλλως όμως, οι συμπολίτες μας έχουν μάτια και βλέπουν. Βλέπουν και τη δική μας διαχείριση στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά και τη δική σας κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Η ίδια η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζει αυτόματα τη διαχείρισή του, τόσο στη Μάνδρα, όσο και στο Μάτι. Με τους 124 νεκρούς. Όλα αυτά δεν διαγράφονται. Και προκύπτουν εντονότερα μπροστά σε όλους, με τον ίδιο τον αλαζονικό σας λόγο. Εμείς τουλάχιστον, είχαμε το θάρρος να ζητήσουμε μία συγγνώμη!».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν παρέχει καμία ασφάλεια και σε κανένα επίπεδο στους πολίτες, καλώντας όλα τα κόμματα να υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας.

«Δεν γίνεται μομφή στη κυβέρνηση μόνο για την διαχείριση της κακοκαιρίας. Γίνεται μομφή για την απαράδεκτη εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Μομφή για το πώς διαχειρίζεται την κρίση της ακρίβειας, οδηγώντας σε χρεοκοπία επιχειρήσεις και νοικοκυριά, γιατί ιδιωτικοποιεί τα δίκτυα της ενέργειας, γιατί αφήνει τις τράπεζες να καλούν καθαρίστριες με 30 χρόνια εργασίας και να τους λένε να δουλέψουν με 190 ευρώ. Μομφή γιατί οι επιχειρήσεις μπορούν να απολύουν χωρίς αιτιολογία» επεσήμανε.