5 Μαΐου, 2024

Serie A: Η Μίλαν πήρε το ντέρμπι με Ρόμα αλλά η Ιντερ είναι ασταμάτητη

Η Μίλαν έκανε… παρέλαση στο Ολίμπικο της Ρώμης με Ρόμα και παραμένει στο κυνήγι της Ιντερ που μοιάζει ασταμάτητη

Η Μίλαν ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στο ντέρμπι της Serie A καθώς πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Ρόμα. Οι Ροσονέρι επικράτησαν 2-1 των Τζιαλορόσι έπειτα από μεγάλη μάχη και παρέμειναν στο κυνήγι της προπορευόμενης Ιντερ που βρίσκεται στο +4 μετά τη νέα επικράτησή της επί της Τζένοα με 3-0. Η Μίλαν άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Κεσί στο 43′, η Ρόμα ισοφάρισε προσωρινά με τον Βερετί στο 50′ αλλά οι Μιλανέζοι πήραν ξανά προβάδισμα με τον Ρέμπιτς στο 58′.

Το μεσημέρι πάντως η Ιντερ είχε κάνει επίδειξη δύναμης απέναντι στην Τζένοα ανοίγοντας το σκορ προτού συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό με τον Λουκάκου, ενώ ο Νταρμιάν στο 69′ και ο Αλέξις Σάντσες στο 77′ διαμόρφωσαν το τελικό 3-0 για τους Νερατζούρι που μετρούν πέντε σερί νίκες στη Serie A βρίσκονται στο +4 από τη Μίλαν και στο +10 από τη Γιουβέντους που έχει ένα ματς λιγότερο.

Προηγουμένως, η Αταλάντα πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Σαμπντόρια με 2-0 με σκόρερ τους Μαλινόβσκι και Γκοσέν, όπως και η Κάλιαρι από την έδρα της Κροτόνε με το ίδιο σκορ (0-2) αλλά και η Νάπολι με την Μπενεβέντο με γκολ του Μέρτενς και του Πολιτανό, ενώ η Ουντινέζε νίκησε 1-0 της Φιορεντίνα με γκολ του Νεστορόβσκι στο 86′ και απομακρύνθηκε οριστικά από τη ζώνη του υποβιβασμού.