27 Μαΐου, 2024

Πρωτοφανείς εικόνες και ξύλο στη Βουλή: Πώς έγινε το βίαιο επεισόδιο – Αποπομπή 15 ημερών για τον Φλώρο

Αδιανόητη φρασεολογία – Προς άρση η ασυλία του Φλώρου

Επεισόδιο άνευ προηγουμένου με χειροδικία έγινε στη Βουλή με τον ανεξάρτητο βουλευτή (πρώην Σπαρτιάτη) Κωνσταντίνο Φλώρο να γρονθοκοπά τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Πώς ξεκίνησε ο καυγάς

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλεια για την άρση ασυλίας του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, με αφορμή μήνυση που είχε καταθέσει ο πατέρας του Κ. Φλώρου, για συκοφαντική δυσφήμηση.

Σύμφωνα με τη μήνυση ένας λογαριασμός στο twitter έβριζε τον πατέρα Φλώρο και σύμφωνα με τον ίδιο διαχειριστής ήταν ο Κ. Βελόπουλος.

Κατά τη διάρκεια, λοιπόν, της ψηφοφορίας και τη στιγμή που οι δύο βουλευτές βρίσκονταν στην Ολομέλεια, ξεκίνησε ένα φραστικό επεισόδιο. Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες ο κ. Γραμμένος φέρεται να είπε προς τον κ. Φλώρο που ζητούσε τον λόγο να μιλήσει «βούλωσέ το εσύ σκουπίδι», με τον κ. Γραμμένο να συνεχίζει – σύμφωνα με το κ. Φλώρο – και να του λέει «γα@@ τη μάνα σου. Θα σε πάω μέσα με βραχιολάκι»!

Βουλή: Τσακωμός Φλώρου - Γραμμένου (gallery)
Βουλή: Τσακωμός Φλώρου – Γραμμένου (gallery)

Εκείνη την στιγμή ο κ. Φλώρος φέρεται να φωνάζει «τι είπε;» και οι δύο άνδρες βγαίνουν από την Ολομέλεια.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής ισχυρίζεται ότι ο κ. Γραμμένος συνέχισε τις ύβρεις λέγοντας: «Εσένα τη μανούλα σου θα τη…. Και θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@»!

Τον έπιασε από τον λαιμό και τον γρονθοκόπησε

Ο κ. Φλώρος εκείνη την στιγμή τον πιάνει από τον λαιμό και σύμφωνα με τους μάρτυρες φωνάζοντας και βρίζοντας τον γρονθοκόπησε.

Ο κ. Γραμμένος έπεσε κάτω και η φρουρά πήγε αγκαζέ τον κ. Φλώρο τον οποίο απομάκρυνε μέσω του εντευκτηρίου, ο οποίος συνέχιζε να βρίζει τον κ. Γραμμένο!

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης μεταφέρθηκε στη συνέχεια εσπευσμένα στο ιατρείο της Βουλής, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Βουλή: Τσακωμός Φλώρου - Γραμμένου (gallery)
Βουλή: Τσακωμός Φλώρου – Γραμμένου (gallery)

Αποπομπή 15 ημερών για τον Φλώρο από την Βουλή

Λίγο αργότερα ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας αποφάσισε την επιβολή της απομάκρυνσης του κ. Φλώρου από τις εργασίες της Βουλής για 15 μέρες.

Έκανε λόγο για κτηνώδη συμπεριφορά του ανεξάρτητου βουλευτή και προανήγγειλε ότι θα υπάρξει άρση ασυλίας και θα αντιμετωπίσει τις δικαστικές συνέπειες.

Όπως μάλιστα είπε, πρόκειται για ποινή χάδι, αλλά με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, δεν υπάρχει μεγαλύτερη.

Reduce bounce rates