4 Μαΐου, 2024

Ο Ατρόμητος πλήγωσε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο – Τρομερή επέμβαση Τσιντώτα στο 89′ σε πέναλτι του Ιωαννίδη

Ο Ατρόμητος επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού και ο Φατίχ Τερίμ υπέστη την πρώτη ήττα του

Ο Ατρόμητος ήταν κυριολεκτικά ατρόμητος στη Λεωφόρο και πήρε μια μεγάλη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι Περιστεριώτες επικράτησαν με 2-1 αναγκάζοντας τον Φατίχ Τερίμ στην πρώτη του ήττα στον πάγκο του Τριφυλλιού.

Το τελικό ξεκαθάρισμα όμως για το εισιτήριο στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (31/1, 19.00) στη ρεβάνς του Περιστερίου, όπου οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το προβάδισμα που έχουν, ενώ οι Πράσινοι θα παίξουν για τη μεγάλη ανατροπή προκειμένου να μην τεθούν εκτός στόχου…

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε το παιχνίδι δεδομένου ότι ο Τερίμ έκανε ευρύ ροτέισον ρίχνοντας στην αρχική ενδεκάδα τέσσερα νέα μεταγραφικά αποκτήματα (Μπακασέτας, Ακαϊντίν, Ούγκο, Ντραγκόφσκι) με ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια τους με το Τριφύλλι. Οι απουσίες, η κόπωση και η έλλειψη συγκέντρωσης ιδίως μετά το 25′ φέρνει τους Πράσινους σε εξαιρετικά δύοκολη θέση καθώς μια εβδομάδα μετά την πρόκριση επί του Ολυμπιακού, κινδυνεύουν με αποκλεισμό απ’ το Κύπελλο.

Μόλις στο 10′ ο Μπακασέτας με ένα βολέ «σήμα κατατεθέν» από το ύψος της μεγάλης περιοχής τράνταξε το αριστερό δοκάρι αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει το πρώτο του γκολ με το Τριφύλλι.

Οι Πράσινοι ωστόσο δεν άργησαν να ανοίξουν το σκορ καθώς στο 11′ ο Αϊτόρ έπειτα από γύρισμα του Τζούριτσιτς πέτυχε το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Αϊτόρ ξανά στο 19′ για το 2-0 αλλά τελικά ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που πανηγύρισε λίγο αργότερα. Στο 25′ σε αντεπίθεση-φωτιά, οι Περιστεριώτες κινήθηκαν γρήγορα, ο Έρλινγκμαρκ νικήθηκε με εντυπωσιακή απόκρουση απ’ τον Ντραγκόφσκι αλλά ο Αντζιέλσκι πήρε το ριμπάουντ και ισοφάρισε με ωραίο τελείωμα. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ αλλά με υπόδειξη του VAR μέτρησε για το 1-1. Οι Πράσινοι πάντως διαμαρτυρήθηκαν έντονα γι’ αυτή τη φάση, όπως έκαναν και στο 33′ για μαρκάρισμα εντός περιοχής στον Μαντσίνι.

Ο Παναθηναϊκός έχασε τη συνοχή του στο γήπεδο και ο Ατρόμητος απείλησε ξανά με τον Γιουμπιτάνα να χάνει μεγάλη ευκαιρία αλλά τον Ντραγκόφσκι να αποκρούει. Η ομάδα του Περιστερίου εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά των Πρασίνων και στο 42′ έκανε την ολική ανατροπή (1-2) με τον Γιουμπιτάνα να πλασάρει εύστοχα.

Όσο κι αν προσπάθησε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο, γκολ δεν βρήκε. Είχε πολλές ευκαιρίες αλλά τις σπατάλησε όλες με αποκορύφωμα το πέναλτι που κέρδισε ο Ιωαννίδης στο φινάλε. Ο στράικερ των Πρασίνων εκτέλεσε αλά Πανένκα στο 89′ αλλά ο Τσιντώτας τον «διάβασε» και απέκρουσε, ενώ η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα και με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού. Η τρομερή φάση συνεχίστηκε με τον Ιωαννίδη να κυνηγάει το ριμπάουντ και να προλαβαίνει την μπάλα αλλά και πάλι ο γκολκίπερ του Ατρόμητου απέκρουσε με υπερπροσπάθεια, ενώ ξανά η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι!

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Ούγκο, Ακαϊντίν, Κώτσιρας (60′ Βαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς, Αράο (71′ Ρουμπέν Πέρεθ), Βιλένα (61′ Μπερνάρ), Μπακασέτας (71′ Ιωαννίδης), Αϊτόρ, Μαντσίνι (87′ Ζέκα), Τζούρισιτς.

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Ασεβέδο, Ιμερέκοφ (65′ Ντε Μποκ), Τσακμάκης, Αθανασίου, Έρλινγκμαρκ, Έντερ, Βρακάς (65′ Βαλένσια), Ρομπάιγ (76′ Πομώνης), Γιουμπιτάνα (65′ Κουέν), Αντζιέλσκι (94′ Βέργος).