Νέα ακραία επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη και Ελλάδα: Θα πάθετε ότι έπαθαν οι πρόγονοι σας

Νέα ακραία επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη και Ελλάδα: Θα πάθετε ότι έπαθαν οι πρόγονοι σας

Συνεχίζεται με επικίνδυνους ρυθμούς η τουρκική προκλητικότητα

κόμη μια ακραία επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ελλάδα σημειώθηκε το απόγευμα τη Κυριακής.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν μπορεί να… ξεπεράσει το γεγονός πως ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέθεσε τις τουρκικές παραβιάσεις στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και όπου σταθεί και όπου βρεθεί εκτοξεύει απειλές. Αυτήν την φορά οι απειλές ειπώθηκαν σε ομιλία του Τούρκου προέδρου σε νέους ανθρώπους.

Από την πόλη Βαν, ο Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε για αρχή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πως δεν τήρησε τα όσα συμφώνησαν οι δυο τους στη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης, όταν, όπως είπε, μίλησαν σαν άνδρες και συμφώνησαν ότι δεν θα έκαναν δηλώσεις ο ένας εναντίον του άλλου, αλλά απείλησε ότι «θα πάθετε ό,τι και οι πρόγονοί σας πριν από 100 χρόνια».

Νέα ακραία επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη και Ελλάδα: Θα πάθετε ότι έπαθαν οι πρόγονοι σας

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε χαρακτηριστικά στην πόλη Βαν «να μην μας κάνουν πλάκα, θα πάθουν ό,τι οι παππούδες τους».

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι του είπε ψέματα: «Εγώ σε φιλοξένησα σε κέρασα φαγητό, συμφωνήσαμε να μιλάμε χωρίς τρίτους, αλλά μετά από 15 μέρες πήγες στις ΗΠΑ και μίλησες και εναντίον μας και για το F-16… Αυτά δεν τα χάφτουμε Μητσοτάκη. Η μαγκιά αυτού του λαού δεν χάφτει τέτοια… Όταν πριν 100 χρόνια οι πρόγονοι σου πήγαν να κάνουν τέτοια, ξέρεις τι έπαθαν, μην πάθετε το ίδιο…»

«Πήγαμε με τον κυβερνητικό μου εταίρο τον Μπαχτσελί στην άσκηση EFES 2022. Δώσαμε μήνυμα κάπου, ξέρετε πού, και φαίνεται πώς το κατάλαβαν» πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος έβαλε στο στόχαστρο και τους Αμερικανούς και τη Δύση συνολικά.

Η Άγκυρα εμφανίζεται ιδιαίτερα εκνευρισμένη από το διπλωματικό μπαράζ της Αθήνας, όπως καταδεικνύεται και από τα προκλητικά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

 

 378 total views,  10 views today

.