2 Μαΐου, 2024

Μάντσεστερ Σίτι – Γουλβς 4-1: Σίτι εξπρές με 21 σερί νίκες και αήττητο τριών μηνών!

Εκπληκτική η πορεία της ομαδάρας του Πεπ Γκουαρδιόλα που νίκησε με 4-1 τη Γουλβς και πάει στο ντέρμπι του Μάντσεστερ στο +15 από τη Γιουνάιτεντ

Η απίθανη Μάντσεστερ Σίτι θέλει να επιστρέψει όσο τίποτα άλλο στον θρόνο της Premier Leagueκαι δεν δείχνει διατεθειμένη να σταματήσει μέχρι να τα καταφέρει και μαθηματικά. Η ομαδάρα του Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε και πάλι το θαύμα της καθώς επικράτησε, έστω και δύσκολα παρά το 4-1, της Γουλβς και βρέθηκε στο +15 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (έχει ματς λιγότερο) την οποία υποδέχεται την ερχόμενη Κυριακή (8/3) στο Ετιχαντ με στόχο να σφραγίσει τον τίτλο.

Η Μάντσεστερ Σίτι… τράβηξε από 20 και δεν κάηκε καθώς συνέχισε το εντυπωσιακό νικηφόρο σερί της φτάνοντας τις 21 συνεχόμενες επικρατήσεις σε όλες τις διοργανώσεις τους τελευταίους δυόμισι μήνες, με την τελευταία απώλεια βαθμών να έχει καταγραφεί στις 15 Δεκεμβρίου! Παράλληλα, οι Πολίτες διατηρούν ένα εκπληκτικό αήττητο σερί 28 αγώνων έχοντας υποστεί την τελευταία ήττα από την Τότεναμ στις 21 Νοεμβρίου, πριν από 101 ημέρες!

Η Σίτι που έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 55 γκολ και μακράν της δεύτερης, την καλύτερη άμυνα με μόλις 17 σε 27 αγώνες, άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Ντεντόνκερ στο 15′. Η Γουλβς ισοφάρισε στο 61′ με τον Κόντι αλλά από το 80′ και μετά ακολούθησε ομοβροντία από γκολ: δύο πέτυχε ο Ζεσούς στο 80′ και το 93′, ενώ σκόραρε και ο Μαχρέζ στο 90′.

Γιουβέντους – Σπέτσια 3-0

Στο μεταξύ για τη Serie A, η Γιουβέντους ζορίστηκε στο πρώτο μέρος, όμως έβαλε τρία γκολ στη Σπέτσια στο β’ ημίχρονο (3-0) και πήγε στο -7 από την πρωτοπόρο, Ιντερ. Ο Μοράτα στο 62′, ο Κιέζα στο 71′ και φυσικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 89′ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ που κρατάει ζωντανή τη Γιούβε στο κυνήγι του τίτλου.

Η Ντόρτμουντ απέκλεισε την Γκλάντμπαχ

Επίσης, με πειστική εμφάνιση και γκολ του Τζέιντον Σάντσο, η Μπορούσια Ντόρτμουντ απέκλεισε την Γκλάντμπαχ (0-1) και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας. Το γκολ του Χάαλαντ στο 53’ ακυρώθηκε μέσω VAR, όμως λίγο αργότερα ο φορμαρισμένος Σάντσο σκόραρε. Με το όγδοο γκολ του το 2021 (έχει και 7 ασίστ) η Ντόρτμουντ βρήκε το γκολ πρόκρισης (66’) και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.