9 Μαΐου, 2024

Βουλή: Σφοδρή σύγκρουση Γεωργιάδη-Πολάκη – «Είστε διεφθαρμένος, πήρατε λεφτά»

Eurokinissi

Σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Παύλο Πολάκη

Σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Παύλο Πολάκη επικράτησε στη Βουλή, με τους δύο να τσακώνονται για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τις συμβάσεις με εταιρεία security. Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας είχε καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση  και κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας του υποστήριξε πως το διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε να μην παραβρεθεί σε δικαστήριο εναντίον του Σταμάτη Πουλή.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέβασε τους τόνους υποστηρίζοντας ότι ο Παύλος Πολάκης είναι ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα που έχει απολύσει δυο εργαζομένους επειδή τους μισεί, «τόσος κακός είστε». «Κάποτε είχατε στεναχωρηθεί επειδή σας είχα παρομοιάσει με τον σκύλο Ραντανπλάν, τελικά δεν έχετε ούτε τη στοιχειώδη συναίσθηση ενός κυνός», είπε χαρακτηριστικά, με τη Βουλή να μυρίζει μπαρούτι.

«Δεν είστε κακός, είστε διεφθαρμένος. Δεν είστε αθώος, είστε αρχειοθετημένος. Κάποιοι θα αντέξουμε», απάντησε και κάλεσε τον υπουργό να παραιτηθούν από κοινού από τη Βουλευτική τους ασυλία. «Αν έχετε τη δύναμη, δεχτείτε τη. Θα με κατηγορήσετε για το γνωστό σενάριο για να θολώσετε, αυτό λέτε, ότι τα έχω πιάσει από τον σεκιουριτά του ΚΕΕΛΠΝΟ. Όταν θα απαγγελθεί κατηγορία για μένα, να πάμε μαζί σε συμβολαιογράφο να υπογράψουμε ότι παραιτούμαστε της παραγραφής και πάμε στο δικαστήριο κατηγορώντας ο ένας τον άλλον», είπε ο πρώην Υπουργός.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σήκωσε το γάντι στον κ. Πολάκη, υπογραμμίζοντας ότι τον κατηγορεί για υπεξαίρεση και άρα δεν έχει παραγραφεί το αδίκημά του. «Είπατε να παραιτηθείτε εσείς από την παραγραφή και ‘γω, να δικαστούμε. Δεν έχετε καμία παραγραφή, δεν σας κατηγορώ για απιστία, αλλά ότι πήρατε λεφτά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δεν παραγράφεται», είπε και έδωσε στα πρακτικά τα τιμολόγια προς την εταιρεία security που πληρώνονταν από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Θα με είχατε πάει φυλακή»

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη η συγκεκριμένη εταιρεία πήρε 2.000.000 ευρώ. «Εμπιστεύομαι τη Δικαιοσύνη, εσείς προφανώς όχι, με ξαναείπατε αρχειοθετημένο, αλλά η αρχειοθέτηση είναι ανώτερη της αθώωσης. Ο κ. Λοβέρδος αθωώθηκε από 10-0, ούτε από αυτόν ζητήσατε συγγνώμη», είπε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Αν, κ. Πολάκη, σε μένα, με την Τουλουπάκη να με ψάχνει τέσσερα χρόνια και με την εξεταστική είχατε βρει ένα τιμολόγιο που έλεγε πληρώθηκε η Novartis, θα με είχατε πάει φυλακή, και εδώ βρήκαμε δύο εκατομμύρια ευρώ που η υπηρεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ έλεγε δεν έπρεπε να πληρωθούν και πληρώθηκαν με εντολή του αδιάφθορου Παύλου Πολάκη».

Με την ένταση να βρίσκεται στο κόκκινο, ο προεδρεύων της Βουλής κ. Λαμπρούλης αναγκάστηκε να κλείσει τα μικρόφωνα και των δύο, οι οποίοι συνέχιζαν να τσακώνονται και εκτός μικροφώνου. Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης «έστειλε» φιλάκια στον κ. Πολάκη προκαλώντας μεγαλύτερη έκρηξη στον βουλευτή Χανίων.