29 Απριλίου, 2024

Νίκος Αναδιώτης: Ομιλητής στη συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Με μπροστάρη τον Αναδιώτη

Με σταυρούς, λάβαρα εκκλησιών, εικόνες και ελληνικές σημαίες κατακλύστηκε χθες το Σύνταγμα, όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης, ο οποίος είχε ταχθεί δημόσια εδώ και μήνες κατά του νομοσχεδίου.

gamos loatki120242
Ο Νίκος Αναδιώτης

Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Πολλοί κρατούσαν πλακάτ και πανό με συνθήματα, όπως «Λέμε ΟΧΙ στο νομοσχέδιο-έκτρωμα περί γάμου και τεκνοθεσίας ομοφυλοφίλων», «Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια», «Η ομοφυλοφιλία δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα», «Οχι στον νόμο των Σοδόμων».

Μάλιστα, δεν έλειψαν και πανό κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη. «Μητσοτάκης, Κασσελάκης, Ανδρουλάκης, η ντροπή της Κρήτης και της Ελλάδας» έγραφε ένα πανό. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν οπαδοί του κόμματος «Σπαρτιάτες», αλλά και του κόμματος ΝΙΚΗ, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Δημήτρη Νατσιό, που ήταν εκ των ομιλητών στη συγκέντρωση, αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Φωνή λαού, οργή Θεού. Η ΝΙΚΗ θα το καταγγείλει και μέσα στη Βουλή ως αντισυνταγματικό και, βέβαια, θα αγωνιστεί για να αποκαλύψει πόσο επικίνδυνο είναι για την ελληνική οικογένεια, που είναι το θεμέλιο του λαού μας».

gamos loatki120241
Ο Δημήτρης Νατσιός της ΝΙΚΗΣ στο βήμα

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν πολλοί ρασοφόροι και μοναχές, αν και η επίσημη Εκκλησία έχει πάρει αποστάσεις από λαοσυνάξεις. Τη διαμαρτυρία διοργάνωσε η Εστία Πατερικών Μελετών, που έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή κατά της ψήφισης του νόμου για τον γάμο ομοφύλων. Η μη κερδοσκοπική εταιρία τάσσεται «κατά της θεσμοθέτησης “γάμου” και υιοθεσίας από ομοφυλοφίλους, της κατάργησης της μητρότητας και της πατρότητας, της αλλοίωσης του θεσμού της οικογένειας».

gamos loatki12024
Ο Φίλιππος Καμπούρης

Ως συνδιοργανωτές αναφέρονται οι Ενωμένη Ρωμηοσύνη, Κίνημα υπέρ της παραδοσιακής ελληνορθόδοξης οικογένειας «Μαμά, μπαμπάς και παιδιά», Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Αγιος Αλέξιος, ο άνθρωπος του Θεού», Ορθόδοξη φιλανθρωπική αδελφότης «Αγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», Ορθόδοξος Ιεραποστολική αδελφότης «Ο σταυρός», Ορθόδοξος Σύλλογος «Αγιος Σάββας», Πανελλήνιος Σύνδεσμος για την Ελληνορθόδοξη Παράδοση «Παρακαταθήκη», Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία, ΙΝΚΑ Πειραιά και «Εθνικοί Φύλακες». Πριν από τις ομιλίες των διοργανωτών, οι παρευρισκόμενοι έψαλαν τον Ακάθιστο Υμνο.