4 Μαΐου, 2024

Πρώτη του Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό με άνετη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο!

Η εποχή Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό άρχισε με νίκη! Οι Πράσινοι έκαναν ιδανική εκκίνηση στο νέο έτος επικρατώντας άνετα με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο και παρέμειναν σε απόσταση βολής (μόλις εντός βαθμού) απ’ τον προπορευόμενο στη βαθμολογία της Super League ΠΑΟΚ.

Ο… συνήθης ύποπτος του 2023, χτύπησε και το 2024 για το Τριφύλλι. Ο υπερφορμαρισμένος Φώτης Ιωαννίδης άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη φτάνοντας τα 15 γκολ συνολικά στη σεζόν και τα οχτώ στο πρωτάθλημα, ενώ ο εορτάζων Τόνι Βιλένα σφράγισε το τρίποντο με το πρώτο του γκολ με τον Παναθηναϊκό.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΣ Γιάννινα παρέμεινε δίχως νίκη στο πρωτάθλημα απ’ την πρεμιέρα τον περασμένο Αύγουστο. Η ομάδα της Ηπείρου δεν κατόρθωσε να ξεκολήσει απ’ την τελευταία θέση της βαθμολογίας…

Ιωαννίδης και το 2024

Ο Παναθηναϊκός με την ορμή και το κίνητρο που έδωσε στους παίκτες η έλευση του Τερίμ, μπήκε με… φόρα στο γήπεδο και πίεσε ασφυκτικά τον ΠΑΣ Γιάννινα που άντεξε για 25 λεπτά. Οι Πράσινοι απείλησαν στο 5′ με τον Αϊτόρ, στο 8′ με τον Ιωαννίδη και στο 11′ και το 13′ με τον Μαντσίνι. Ωστόσο στις τρεις απ’ τις τέσσερις περιπτώσεις ο Κλέιμαν απομάκρυνε τον κίνδυνο…

Το πρώτο γκολ για το 2024 ήρθε στο 25′ απ’ τον Παναθηναϊκό με τον Φώτη Ιωαννίδη που συνέχισε στο ίδιο… καυτό μοτίβο με το 2023. Ο Μπερνάρ έβγαλε ωραία ασίστ για τον στράικερ των Πρασίνων, ο οποίος εκτέλεσε με δύναμη μέσα απ’ την περιοχή γράφοντας το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ και στο 35′ αλλά ο κεραυνός του Βαγιαννίδη τράνταξε το δοκάρι, η μπάλα έσκασε πάνω στη γραμμή και απομακρύνθηκε (ο Αράο απείλησε με το κεφάλι) με τον Τερίμ να ρωτάει αν υπάρχει goal line technology!

Το πρώτο του Βιλένα

Οι Πράσινοι ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν στο β’ ημίχρονο. Στο 48′, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και προσωρινή απομάκρυνση της άμυνας του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Μλαντένοβιτς έστρωσε με το κεφάλι στον Βιλένα, ο οποίος εξαπέλυσε έναν κεραυνό έξω απ’ την περιοχή διαμορφώνοντας το 2-0.

Στο 53′ ο ΠΑΣ είχε την καλύτερη στιγμή του στο παιχνίδι με τον Ροσέρο, ο οποίος κέρδισε τις κόντρες, σούταρε μέσα απ’ την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω απ’ το αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός έριξε τον ρυθμό του στη συνέχεια θέλοντας να ελέγξει το ματς αλλά και να κάνει διαχείριση ενόψει των σερί αγώνων που έπονται ανά τρεις ημέρες σε διάστημα τριών εβδομάδων (Παναιτωλικός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Αστέρας Τρίπολης)!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρήκε χώρους για να απειλήσει στα τελευταία λεπτά αλλά σε μία περίπτωση ο Αράο (σε σουτ του Γκάρο) και σε μια δεύτερη ο Μπρινιόλι (σε σουτ του Λέο Μπατίστ) κράτησαν το μηδέν για το Τριφύλλι.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι, Αράο, Ρουμπέν Πέρεθ, Βιλένα (80′ Ζέκα), Μπερνάρ (61′ Τζούριτσιτς), Μαντσίνι (62′ Τσέριν), Αϊτόρ (62′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (85′ Γερεμέγεφ).

 

ΠΑΣ Γιάννινα: Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Μπορταγκαράι, Μπακαδήμας, Καραχάλιος, Τζίνο, Ροσέρο (70′ Γκάρο), Παμλίδης (79′ Τζίμας), Ριένστρα (70′ Μπατίστ), Μπαλάν (69′ Κόντε).