4 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1: Ισόπαλο το clasico του Κυπέλλου και όλα ανοιχτά για τη ρεβάνς

Το clasico του Κυπέλλου στη Λεωφόρο δεν είχε νικητή (1-1) και η πρόκριση στα προημιτελικά θα κριθεί στη ρεβάνς του Γ. Καραϊσκάκης στις 17 Ιανουαρίου. Ο Αλεξανδρόπουλος άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό σκοράροντας εις βάρος της παλιάς του ομάδας δίχως να πανηγυρίσει, ο «καυτός» και εορτάζων Ιωαννίδης ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό και οι «αιώνιοι» θα λύσουν τις διαφορές τους σε μια εβδομάδα…

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο καθώς οι Ερυθρόλευκοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και οι Πράσινοι στο δεύτερο. Παρ’ όλα αυτά καμία ομάδα δεν βρήκε το νικητήριο γκολ που θα της έδινε προβάδισμα πρόκρισης. Και με δεδομένο ότι το εκτός έδρας γκολ δεν δίνει πλεονέκτημα, οι μονομάχοι θα αναμετρηθούν στη ρεβάνς από μηδενική βάση…

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυκλοφόρησε την μπάλα αλλά δεν βρήκε τον τρόπο για να πατήσει απειλητικά στην αντίπαλη περιοχή στα όρια της οποίας τελείωσε κάθε… φιλόδοξη προσπάθεια των Πρασίνων. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός που έδειξε να μπαίνει με μεγαλύτερη ορμή και πάθος στις προσωπικές μονομαχίες, αφού περιόρισε το Τριφύλλι μεσοεπιθετικά, σταδιακά άρχισε να παίρνει ψυχολογία και να ανεβαίνει περισσότερο στο γήπεδο.

Το 0-1 του Αλεξανδρόπουλου

Στο 25′ χάθηκε η πρώτη σπουδαία ευκαιρία των Πειραιωτών με τον Μασούρα να βγαίνει τετ α τετ με τον Λοντίγκιν αλλά να πλασάρει αδύναμα πάνω στον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού. Στο 29′ ο Κώτσιρας απέτρεψε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση στα καρέ της ομάδας του, αλλά η άμυνα των Πρασίνων δεν έκανε το ίδιο και στο 45′. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Καρβάλιο, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε απ’ τους παίκτες του Τριφυλλιού και ο Αλεξανδρόπουλος, κοντρόλαρε ωραία μέσα στην περιοχή και με θαυμάσιο γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της παλιάς του ομάδας γράφοντας το 0-1.

Ο Τερίμ έκανε δύο αλλαγές στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Σπόραρ και τον Βέρμπιτς αντί του Μπερνάρ και του Αϊτόρ. Και πράγματι ο Παναθηναϊκός έγινε πολύ πιο επιθετικός και πολύ πιο ορμητικός. Μάλιστα είχε την πρώτη καλή ευκαιρία του στο 53′ με σουτ του Βέρμπιτς, ο οποίος στο 58′ είχε άλλη μια απειλητική προσπάθεια με κεφαλιά.

Το 1-1 του Ιωαννίδη

Οι δύο προπονητές προσπάθησαν να… ανακατέψουν την τράπουλα μετά το 55′ καθώς ο μεν Τερίμ αντικατέστησε τον Ρουμπέν με τον Βαγιαννίδη βάζοντας τον Κώτσιρα στη θέση του αμυντικού μέσου (!), ο δε Καρβαλιάλ χρησιμοποίησε Ποντένσε, Καμαρά και Κίνι. Εν τέλει δικαιώθηκε ο κόουτς των Πρασίνων καθώς στο 65′ η ομάδα του βρήκε το γκολ της ισοφάρισης (1-1) με κεφαλιά του Ιωαννίδη από εκτέλση κόρνερ του Μαντσίνι.

Όσο περνούσε ο χρόνος το παιχνίδι γινόταν πιο σκληρό αλλά και πιο απρόβλεπτο με τους χώρους να έχουν ανοίξει και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Σ’ αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός έχασε μια σπουδαία ευκαιρία για να κάνει την ανατροπή αλλά ο Ιωαννίδης στο 91′ σούταρε ψηλά άουτ αν και βρέθηκε μόνος απέναντι απ’ τον Πασχαλάκη. Οι Πράσινοι απείλησαν και στο 93′ με Βέρμπιτς και Μλαντένοβιτς αλλά γκολ δεν βρήκαν.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Αράο, Γεντβάι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν (60′ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ (46′ Σπόραρ), Τζούρισιτς (38′ Μαντσίνι), Αϊτόρ (46′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ντόι, Ρέτσος, Ροντινέι, Ορτέγκα (61′ Κίνι), Αλεξανδρόπουλος (61′ Καμαρά), Έσε, Καρβάλιο, Μασούρας (73′ Γιόβετιτς), Ρίτσαρντς (56′ Ποντένσε), Ναβάρο (73′ Φορτούνης).

Τα highlights