4 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Επικράτησαν με 8 παίκτες οι Ερυθρόλευκοι πριν από τα κρίσιμα ματς με την Άλμπα Βερολίνου και τη Μπάγερν Μονάχου

Αγγαρεία πριν από τη διαβολοβδομάδα

Με πέντε απόντες και ακόμη τρεις σε ρόλο θεατή, ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ (77-62) πριν από τα κρίσιμα ματς με την Άλμπα Βερολίνου και τη Μπάγερν Μονάχου.

Το βράδυ του Σαββάτου (27/1) ήταν ιδιαίτερο για τον Ολυμπιακό. Ο εντός έδρας αγώνας με τον ΠΑΟΚ για τη 16η αγωνιστική της Stoiximan Basket League ήταν μια “ειδική κατάσταση” για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς αποδείχθηκαν χαμηλό εμπόδιο για την ομάδα του Πειραιά που πήρε την νίκη (77-62) πριν από τη διαβολοβδομάδα της EuroLeague και τους αγώνες με Άλμπα (εντός) και Μπάγερν (εκτός).

Στο 14-2 ανέβηκαν οι ερυθρόλευκοι (7-1 εντός και 7-1 εκτός έδρας), που δεν είχαν τους τραυματίες Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος (ενεργός, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε), Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Φιλίπ Πετρούσεβ, Νικόλα Μιλουτίνοβ, Μουστάφα Φαλ και τους Σακίλ ΜακΚίσικ, Λουκ Σίκμα, Μόουζες Ράιτ που δεν βρίσκονται στο ρόστερ του πρωταθλήματος. Ο Άλεκ Πίτερς, ο Αϊζέια Κάναν κι ο Ίγκνας Μπραζντέικις τράβηξαν το περισσότερο κουπί στο κομμάτι της εκτέλεσης, ο Γιώργος Τανούλης ήταν ο μοναδικός ψηλός και παρά τα “άδεια” διαστήματά του, ο Ολυμπιακός πήρε με άνεση το αποτέλεσμα.

Στο 7-9 έπεσε ο ΠΑΟΚ (5-3 εντός και 2-6 εκτός έδρας), που παραμένει πάντως σε τροχιά εξάδας για να μη μπλέξει στα playout. Ο Φώτης Τακιανός άνοιξε το ματς με δύο σέντερ (ΜακΝίς – Άλστον) για να χτυπήσει τους Πειραιώτες στη ρακέτα, είδε καλό πρόσωπο στο πρώτο και στο μισό τρίτο δεκάλεπτο, αλλά δεν είχε το ταλέντο και το βάθος για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το ματς με τους Γουόκαπ, Κάναν, Μπραζντέικις, Πίτερς, Τανούλη και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με 12 πόντους από 4/19 σουτ που έδωσαν στον ΠΑΟΚ το δικαίωμα να πιστέψει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από μία θετική εμφάνιση στο ΣΕΦ. Όλα άλλαξαν στη δεύτερη περίοδο. Οι Πειραιώτες έτρεξαν, σούταραν καλά, είχαν ένα 15-0 και στο ημίχρονο είχαν και προβάδισμα 13 πόντων, καθώς έβαλαν 30 σε δέκα λεπτά με τον Πίτερς να φτάνει τους 14 (3/5 τρίποντα).

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν την προσπάθειά τους και στο τρίτο δεκάλεπτο. Μείωσαν στους οκτώ, έπαιξαν καλή άμυνα, όμως δεν είχαν κάτι περισσότερο να προσφέρουν. Ο Παπανικολάου έγραψε το 64-43 στα τέλη της τρίτης και από εκείνο το σημείο κι έπειτα το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον κόσμο να αποθεώνει τον αρχηγό του Ολυμπιακού και τους συμπαίκτες του.