3 Μαΐου, 2024

Νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ και προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό Κυπέλλου

Intime

Οι Πράσινοι επικράτησαν 1-0 με γκολ του Σπόραρ – Αποβλήθηκαν Τάισον και Μπακασέτας

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Πράσινοι επικράτησαν 1-0 στην Τούμπα με γκολ του Σπόραρ και πήραν προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει στη Λεωφόρο στις 21 Φεβρουαρίου.

Μέσα σε ωραία γηπεδική ατμόσφαιρα και παρουσία οπαδών για πρώτη φορά έπειτα από δύο μήνες, ήταν ένα ντέρμπι με τα όλα του που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ήταν μια τακτική μάχη και από πλευράς πάγκων με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τον Φατίχ Τερίμ. Ήταν ένα ζευγάρι που άφησε ορθάνοιχτους λογαριασμούς καθώς λίγο μετά την μεταξύ τους μάχη στο πρωτάθλημα που έληξε 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ, ακολούθησε η νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, έπεται η καθοριστική ρεβάνς σε μια εβδομάδα, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο μάχες για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό απ’ το ξεκίνημά του, πάθος, ένταση και μεγάλη αποφασιστικότητα και απ’ τις δυο πλευρές. Ο Παναθηναϊκός έκανε καλό ξεκίνημα και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ έχοντας μια καλή προσπάθεια στο 8′ με τον Μπερνάρ, ο οποίος όμως αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση άργησε να σουτάρει. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του μετά το 10λεπτο και απείλησε δύο φορές με τον Ντεσπόντοφ στο 13′ και με τον Μπράντον στο 21′.

Ο Παναθηναϊκός είχε τη δική του στιγμή στο 32′ με τον Παλάσιος ο οποίος φεύγοντας στην αντεπίθεση μόνος, έχασε το κόντρολ και την ευκαιρία να απειλήσει ουσιαστικά, ενώ στο 35′ ο Μπερνάρ σούταρε αλλά ο Κεντζιόρα απομάκρυνε.

Η τελευταία μεγάλη φάση του ημιχρόνου ανήκε στον ΠΑΟΚ με τον Μπράντον να προσπαθεί να σκοράρει με τρομερό βολ πλανέ έξω απ’ την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια του Ντραγκόφσκι.

Γκολ ο Σπόραρ

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Παναθηναϊκό να αιφνιδάζει τον ΠΑΟΚ καθώς στο 53′ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Οι Πράσινοι κυκλοφόρησαν την μπάλα, ο Κώτσιρας σέντραρε απ’ τα δεξιά, ο Κοτάρσκι απέκρουσε την κεφαλιά του Μπερνάρ αλλά ο Σπόραρ πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά ανοίγοντας το σκορ (0-1).

O Σπόραρ θα μπορούσε να σκοράρει για δεύτερη φορά στο παιχνίδι στο 60′ αλλά ο Κοτάρσκι πραγματοποίησε μια τρομακτική επέμβαση διατηρώντας το 0-1.

Όσο περνούσε ο χρόνος ο ΠΑΟΚ γινόταν ολοένα και πιο πιεστικός. Είχε τον έλεγχο στο γήπεδο ενώ άγγιξε το γκολ στο 74′ με κεφαλιά του Σαμάτα, όμως ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε σωτήρια.

Αποβολή Μπακασέτα – Τάισον

Στο 80′ αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Μπακασέτας και ο Τάισον καθώς είχαν πολύ έντονο διαπληκτισμό.

Δοκάρι ο Μεϊτέ

Ο ΠΑΟΚ κυνήγησε το γκολ μέχρι τέλους αλλά ο Παναθηναϊκός αμύνθηκε αποτελεσματικά διατηρώντας το υπέρ του προβάδισμα. Υπήρξε στο φινάλε μια φάση όπου το Τριφύλλι στάθηκε τυχερό και ο Δικέφαλος άτυχος καθώς στο 93′ ο Μεϊτέ εξαπέλυσε έναν κεραυνό έξω απ’ την περιοχή, η μπάλα προσέκρουσε σε Γεντβάι και Κώτσιρα, άλλαξε πορεία, τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Ντραγκόφσκι που με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα. Το παιχνίδι έληξε 0-1 και πλέον η ρεβάνς της Λεωφόρου θα κρίνει το εισιτήριο για τον τελικό.

ΠΑΟΚ: Koτάρσκι, Ότο, Ράφα Σοάρες, Κεντζιόρα (63’ Μεϊτέ), Μιχαηλίδης, Σβάμπ (76’ Οζντόεφ), Τσιγγάρας, Ζίβκοβιτς, Μάρκος Αντόνιο (63’ Μουργκ), Ντεσπόντοφ (63’ Τάισον), Μπράντον (71’ Σαμάτα).

 

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς (87’ Χουάνκαρ), Γεντβάι, Αράο, Ρουμπέν, Τσέριν (87’ Σένκεφελντ), Μπακασέτας, Μπερνάρ (86’ Βαγιαννίδης), Παλάσιος (68’ Μαντσίνι), Σπόραρ (74’ Ζέκα).