26 Απριλίου, 2024

Έξαλλος ο Ερντογάν με Γερμανία και Γαλλία: «Είναι όργανα της ελληνοκυπριακής προπαγάνδας»

Έξαλλος ο Ερντογάν με Γερμανία και Γαλλία: «Είναι όργανα της ελληνοκυπριακής προπαγάνδας»

Την ενόχλησή του για την ξεκάθαρη στήριξη της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ προς την Ελλάδα εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας Γερμανία και Γαλλία ότι είναι «όργανα της ελληνικής και της ελληνοκυπριακής προπαγάνδας».

«Ο υπουργός Εξωτερικών μας, έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις σε αυτές τις μεροληπτικές δηλώσεις. Δυστυχώς και η Γερμανία και η Γαλλία γίνονται τα όργανα τα ελληνικής και της ελληνοκυπριακής προπαγάνδας. Είναι απαράδεκτο να επικρίνουν τη χώρα μας με ανακριβείς εκτιμήσεις ενώ κλείνουν τα μάτια τους στα βήματα της Ελλάδας που αγνοούν το διεθνές δίκαιο», είπε ο Ερντογάν.

«Επιδείξαμε για άλλη μια φορά αυτόν τον ρόλο ως πρωτοπόροι στη λύση της παγκόσμιας κρίσης των σιτηρών», είπε ακόμη ο Ερντογάν, ο οποίος υποστήριξε πως η θέση της Τουρκίας για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Ευρώπης είναι προφανής.

Ο Ερντογάν επέστρεψε σήμερα στην Τουρκία από το Σότσι της Ρωσίας, όπου χθες συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν στα πλαίσια συζήτησης που είχε ο Τούρκος πρόεδρος με δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής του.