3 Μαΐου, 2024

Euroleague: Με απίθανο Βιλντόζα ο Παναθηναϊκός νίκησε στη Βαλένθια και έκανε ξανά άλμα τετράδας!

Ο Παναθηναϊκός έσπασε την ισπανική κατάρα! Με έναν απίθανο Βιλντόζα και με εξαιρετική άμυνα στην τελευταία περίοδο οι Πράσινοι πέρασαν από τη Βαλένθια με 81-82 σε ένα καταπληκτικό ματς για την Euroleague.

Κι όταν λέμε κατάρα, δεν είναι υπερβολή καθώς το Τριφύλλι πανηγύρισε την πρώτη του νίκη επί ισπανικού εδάφους μετά από 18 ματς! Το προηγούμενο «διπλό» του Παναθηναϊκού ήταν πριν από σχεδόν πέντε χρόνια με την επικράτηση της ομάδας του Ρικ Πιτίνο τότε στον πάγκο με 99-80 με αντίπαλο την Γκραν Κανάρια τον Φλεβάρη του 2019!

Παρά την απουσία του τραυματία Κώστα Σλούκα και την κακή βραδιά του Κέντρικ Ναν (3/12 σουτ), οι Πράσινοι έβγαλαν χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, επέστρεψαν από το… καναβάτσο και «έγραψαν» μια μεγάλη νίκη, χάρη σε μία εύστοχη βολή του Ματίας Λεσόρ στα τελευταία δευτερόλεπτα.

MVP Βιλντόζα

Αυτό το «διπλό» δεν δίνει μόνο βαθμολογική ώθηση στο «τριφύλλι», αλλά και ψυχολογική. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν απέδειξαν πως μπορούν να τα καταφέρουν και στα δύσκολα, παίζοντας σκληρή και αποτελεσματική άμυνα στην τέταρτη περίοδο για να γυρίσουν ένα δύσκολο παιχνίδι. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός Aktor ανέβηκε στο 11-8 της βαθμολογίας και «δίπλωσε» τις νίκες του κόντρα στη Βαλένθια (10-9 ρεκόρ).

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Λούκα Βιλντόζα, που πραγματοποίησε το καλύτερό του παιχνίδι με τα πράσινα (19 πόντοι με 5/7 τρίποντα). Από εκεί και πέρα, ο Τζέριαν Γκραντ έκανε συγκινητική προσπάθεια (13 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ σε 37′ στο παρκέ) και οι Ματίας Λεσόρ (12π., 4ρ. και τη βολή της νίκης), Μάριους Γκριγκόνις (11π.) και Ντίνος Μήτογλου (11π., 5ρ.) τους ακολούθησαν. Πολύτιμες βοήθειες και από το δίδυμο Κώστας Αντετοκούνμπο – Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Στην αντίπερα όχθη, οι Τζάρεντ Χάρπερ (12π.) και Μπράντον Ντέιβις (10π., 3ρ.) ήταν «μοιραίοι» για την ομάδα του Άλεξ Μουμπρού στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τον Σέμι Οτζελέγιε (13π., 8ρ.) να μπαίνει στο ίδιο… κλαμπ με το άστοχο buzzer beater του.