3 Μαΐου, 2024

Μπλακ άουτ και αποκλεισμός για την Εθνική πόλο ανδρών που έμεινε εκτός μεταλλίων ξανά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Έδωσε μάχη για ένα ημίχρονο αλλά λύγισε στη συνέχεια η Εθνική πόλο ανδρών απέναντι στην εξαιρετική Κροατία. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε 13-8 στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος απ’ την οικοδέσποινα του τουρνουά και έχασε την ευκαιρία να μπει στη διεκδίκηση των μεταλλίων σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση.

Έπειτα από δύο σερί αργυρά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Γαλανόλευκη μένει εκτός βάθρου διατηρώντας την κακή παράδοση που έχει στα Ευρωπαϊκά καθώς ουδέποτε έχει κερδίσει μετάλλιο (το 1999 αναδείχθηκε τέταρτη)…

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ουσιαστικά πλήρωσε το κακό τρίτο οκτάλεπτο, διάστημα κατά το οποίο δέχθηκε τέσσερα γκολ και δεν σκόραρε κανένα. Κάπως έτσι το +1 (5-6) υπέρ της ελληνικής ομάδας μετετράπη σε 9-6 και λίγο μετά σε 13-6 υπέρ των Κροατών!

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Κροατία προηγήθηκε στο σκορ με τον Χαρκόβ, ο οποίος μολονότι νικήθηκε απ’ τον Ζερδεβά σε εκτέλεση πέναλτι, πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε σε δεύτερο χρόνο για το 1-0. Γρήγορα όμως η Ελλάδα γύρισε το παιχνίδι και με δύο γκολ του Κάκαρη και του Φουντούλη έκανε την ανατροπή (1-2). Ο Φάτοβιτς ισοφάρισε (2-2) αλλά ο Γενηδουνιάς με εκτέλεση πέναλτι έφερε και πάλι την ελληνική ομάδα στο +1 (2-3) προτού ισοφαρίσουν οι Κροάτες με τον Μάρινιτς Κράγκιτς (3-3).

Στο ξεκίνημα του δεύτερου οκτάλεπτου η Ελλάδα προηγήθηκε (3-4) με δυνατό μακρινό σουτ του Καλογερόπουλου αλλά ο Μάρινιτς Ντράγκιτς έφερε στα ίσια το παιχνίδι (4-4). Έπειτα από αρκετή ώρα η Κροατία πήρε προβάδισμα στο σκορ (5-4) με τον Βουκίσεβιτς αλλά η ελληνική ομάδα αρχικά ισοφάρισε (5-5) με πέναλτι του Αργυρόπουλου και έκλεισε το ημίχρονο με 5-6 με γκολ του Παπαναστασίου στην κόντρα.

Αμέσως μετά την επανέναρξη του ματς ο Λόντσαρ ισοφάρισε για την Κροατία (6-6) και λίγο μετά ο Μάρινιτς Ντράγκιτς έφερε τους Κροάτες στο +1 (7-6), o Βουκίσεβιτς στο +2 (8-6) και ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Κροατών Μάρινιτς Ντράγκιτς με εκτέλεση πέναλτι έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα του (9-6), σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.

Ο Λόντσαρ σκόραρε για τους Κροάτες (10-6), ο Φάτοβιτς πέτυχε άλλα δύο, ο Μπούριτς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 13-6 την ώρα που η Ελλάδα αδυνατούσε να βρει δίχτυα για μιάμιση περίοδο! Μετά από 15,5 λεπτά ο Παπαναστασίου σκόραρε για την Ελλάδα (13-7).

Κροατία: Μπίγιατς, Μπούριτς 1, Φάτοβιτς 3, Λόντσαρ 2, Μπίλιακα, Μπούκιτς, Βουκίσεβιτς 2, Ζούβελα, Μάρινιτς-Κράγκιτς 4, Βρλιτς, Μπούτιτς, Χάρκοφ 1, Πόπαντιτς

 

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Καλογερόπουλος 1, Αργυρόπουλος 2, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος