8 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Τα τρία σενάρια μετά τις αποχές και το «παρών» – Τι θα γίνει με τον Πολάκη

Νέες εξελίξεις αναμένονται στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απουσία του Παύλου Πολάκη από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τρία είναι τα σενάρια στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποχές και τα «παρών» στην ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Το πρώτο σενάριo είναι ο Στέφανος Κασσελάκης να πάει πίσω από την «κόκκινη γραμμή» που έχει βάλει για κομματική πειθαρχία, ειδικά για τον κ. Πολάκη. Φαίνεται να μην έχει μεγάλη τύχη αυτό το σενάριο, γιατί αναμένεται να υπάρξουν αντιδράσεις, και ο ίδιος έχει δεσμευτεί.

Το δεύτερο σενάριο, για τον κ. Πολάκη ειδικά, είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του ως υπερσυντονιστή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υπάρχουν στελέχη που το θεωρούν πιθανό.

Θα μπορούσε να υπάρχει και ένα τρίτο σενάριο, ο κ. Κασσελάκης να το κάνει πιο «ήπια» μέσω ενός μίνι ανασχηματισμού. Το πρόβλημα που προκαλεί σκεπτικισμό είναι το συνέδριο που ξεκινά σε λίγες μέρες, δηλαδή το timing, γιατί από το καλοκαίρι και μετά η εσωστρέφεια έχει «χτυπήσει» για τα καλά την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης απείχε από τη ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια, παρά το μήνυμα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για υπερψήφιση του νομοσχεδίου από τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη. Με ανάρτησή του στο facebook, ο βουλευτής Χανίων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνει πως θα απέχει από τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, επειδή έπρεπε να εγχειρίσει έναν συγγενή του.