7 Μαΐου, 2024

Στέφανος Τσιτσιπάς: Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον αγκώνα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον αγκώνα

Δεν απέφυγε τελικά το χειρουργείο στον αγκώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας υποβλήθηκε σε επέμβαση στον δεξιό αγκώνα και βάζει πλώρη για να προλάβει το Australian Open που αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου 2022.

Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο, άμεσα μετά το τέλος της σεζόν και την ολοκλήρωση του ATP Finals, όπου εγκατέλειψε την προσπάθεια λόγω ενοχλήσεων, έλαβε την απόφαση για να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε τους τελευταίους μήνες και τον κράτησε πίσω σε σχέση με το εκπληκτικό πρώτο μισό του 2021 κατά το οποίο έφτασε μέχρι και τον τελικό του Roland Garros.

Ο Τσιτσιπάς μετά την επίσκεψη-εξπρές σε εξειδικευμένο γιατρό στην Ελβετία (πρόκειται για τον ίδιο που θεράπευσε το πρόβλημα του Νόβακ Τζόκοβιτς στον αγκώνα), υποβλήθηκε σε επέμβαση και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα αρχίσει την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν στις 8 Δεκεμβρίου. Πάντοτε όμως ένα τραυματισμός ενέχει κινδύνους ως προς την αποθεραπεία και την αντίδραση του οργανισμού κάθε αθλητή. Γι’ αυτό κι ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν θα πιέσει τον εαυτό του για να επιστρέψει μέχρι να νιώσει απόλυτα έτοιμος.

«Τα πράγματα συχνά γίνονται δυσκολότερα πριν γίνουν ευκολότερα, αλλά η κάθε δυσκολία μας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε τη δική μας μοναδική ιστορία», έγραψε ο 23χρονος τενίστας στον λογαριασμό του στο Facebook και πρόσθεσε: «Κάποιες μέρες της ζωής έχουν να κάνουν μόνο με τα όνειρα, τις ελπίδες και τα οράματά μας για το μέλλον. Υπάρχουν όμως και οι μέρες που πρέπει να βάζεις το ένα πόδι μπροστά από το άλλο και αυτό είναι επίσης εντάξει. Σε όλους τους φαν, σας ευχαριστώ για τη διαρκή στήριξη και ενθάρρυνση. Συγκεντρωμένος σε ένα υγιέστερο και πιο ευτυχές μέλλον. Επόμενος σταθμός, η pre-season στο Ντουμπάι σε δυο εβδομάδες από τώρα και μετά ανυπομονώ για την Αυστραλία».