20 Μαΐου, 2024

Σπαραγμός στην κηδεία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι: «Αχ παιδάκι μου, πού είσαι;» φώναζε η μάνα του (video)

Το ανατριχιαστικό χειροκρότημα κατά την άφιξη του φερέτρου στον χώρο της εκκλησίας

Από Εύη Κουρίδου

«Βαρύ» το κλίμα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Μεσολόγγι, όπου πλήθος κόσμου βρίσκεται αυτήν την ώρα, το μεσημέρι του Σαββάτου (27/1), για το τελευταίο αντίο στον Μπάμπη Κούτσικο.

Η μητέρα του άτυχου 31χρονου έφτασε στην εκκλησία υποβασταζόμενη από τις δύο κόρες της και αδελφές του Μπάμπη, οι οποίες όλο αυτό το διάστημα δε σταμάτησαν να ψάχνουν σε βάλτους και χωράφια για να βρουν τον αδελφό τους.

Ανατριχιάζει η στιγμή που έφτασε το φέρετρο στον χώρο της εκκλησίας, με τον κόσμο να χειροκροτεί και τη μητέρα να φωνάζει με λυγμούς «αχ παιδάκι μου».

Μπάμπης Κούτσικος: Το ματωμένο περιδέραιο των 3.000.000 ευρώ – Οι δύο νεκροί στο ίδιο σημείο και οι «Ιντιάνα Τζόουνς» σε τρεις αρχαίες πόλεις κοντά στο Μεσολόγγι

Το κίνητρο της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου παραμένει βασικό ζητούμενου για τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μεσολογγίου, αφού ο κρεοπώλης κατά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή παρέμεινε «σφίγγα».

Ο κρεοπώλης βρίσκεται για 4o 24ωρο έγκλειστος στις Φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς, ωστόσο, να έχει αποδεχτεί την κατηγορία της ανθωποκτονίας του Μπάμπη Κούτσικου. Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύπτει η «Espresso», οι δύο άνδρες είχαν φιλία μεταξύ τους.

Μπορεί ο Μπάμπης Κούτσικος να ζούσε κατά το παρελθόν στη Γερμανία και στη συνέχεια στην Ιταλία, όπου εργαζόταν σε φωτοβολταϊκά, ωστόσο οι δεσμοί με το Μεσολόγγι, όπου ζούνε η μητέρα και οι δύο αδελφές του Μαρία και Χριστίνα, τον έφερναν τακτικά στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Οπως έγινε και αυτή τη φορά, που ήρθε για να περάσει με την οικογένειά του τις γιορτές των Χριστουγέννων. Το βράδυ της μοιραίας Πέμπτης 4 Ιανουαρίου ο 31χρονος έφυγε από το σπίτι του παίρνοντας μαζί του μόνο το κυνηγετικό του όπλο κι ενώ λίγη ώρα νωρίτερα του είχε τηλεφωνήσει ο άνθρωπος που τον είδε για τελευταία φορά. Ολα τα υπόλοιπα αντικείμενα που χρησιμοποιούσε ο νεαρός άνδρας στο κυνήγι παρέμειναν στο δωμάτιό του.

Εξετάζοντας τις τελευταίες αναζητήσεις του 31χρονου στο διαδίκτυο, οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν ότι έψαχνε πληροφορίες για ανεύρεση χρυσού, χωρίς να έχουν προκύψει περισσότερα στοιχεία.

Οπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου «δραστηριοποιούνται» ερασιτέχνες κυνηγοί χρυσού αλλά και αρχαίων, καθώς τρεις αρχαίες πόλεις -η Καλυδώνα, κοντά στο σημερινό Ευηνοχώρι, η Πλευρώνα πάνω από τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και οι Οινιάδες- εκτείνονταν στην περιοχή του Αιτωλικού έως τις εκβολές του Αχελώου ποταμού.

Το ματωμένο περιδέραιο των 3.000.000 ευρώ

Εκεί εδράζεται ένα σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές. Πρόσωπο του φιλικού περιβάλλοντος του θύματος φέρεται ότι έχει μιλήσει στους αστυνομικούς για ένα μεγάλης αξίας χρυσό κόσμημα, η αξία του οποίου φτάνει τα 3.000.000 ευρώ, και το οποίο -άγνωστο πώς- βρισκόταν στην κατοχή του.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για ένα χρυσό περιδέραιο αρχαιολογικής αξίας, που όμως δεν βρίσκεται στα πειστήρια που έχουν οι Αρχές και παραμένει άφαντο!

Σε αυτό το κόσμημα φέρεται ότι έχουν αναφερθεί στις επαφές τους με τους αστυνομικούς και μέλη της οικογένειας του Μπάμπη Κούτσικου. Οι συγγενείς του θύματος φέρεται ότι το είχαν πληροφορηθεί από πρόσωπα που γνώριζαν και είχαν επαφή μαζί του.

Όπως σημειώνουν άνθρωποι που γνώριζαν τον άτυχο 31χρονο, συνήθιζε να αναζητά μαζί με άλλους χρυσό και στο παρελθόν είχε βρει λίρες. Ο 51χρονος κρεπώλης φέρεται ότι «διευκόλυνε» χρηματικά συντοπίτες του οι οποίοι είχαν ανάγκη και είχε και ο ίδιος αναπτύξει δραστηριότητα ως «εκτιμητής» σε ευρήματα.

Το σενάριο που ερευνάται με βάση ενδείξεις και προφορικές μαρτυρίες είναι ο 31χρονος να είχε όντως εντοπίσει το χρυσό κόσμημα μεγάλης αξίας και να ζήτησε τη συνδρομή του κρεοπώλη για «εκτίμηση» της αξίας του, και αυτό να είναι και το κίνητρο της δολοφονίας.

Ωστόσο, καθώς ο 31χρονος εντοπίστηκε νεκρός και ο κρεοπώρης επιλέγει να αρνείται όσα του αποδίδονται και χωρίς ευρήματα για τις Αρχές, όλα παραμένουν υπό εξέταση. Ετσι αναζητούνται απαντήσεις στα ερωτήματα από άτομα του στενού κύκλου επαφών του Μπάμπη και του κρεοπώλη που γνωρίζουν την περιοχή και συμμετείχαν σε αυτές τις εξορμήσεις για χρυσό. Στο ίδιο σχεδόν σημείο είχαν βρεθεί νεκροί ένας βοσκός και ένας αρχαιοφύλακας.

Reduce bounce rates