8 Μαΐου, 2024

Σε νοσοκομείο της Αθήνας: Εικόνες ντροπής – Υπάρχουν άθλιες συνθήκες .

Σε νοσοκομείο της Αθήνας:

Εικόνες ντροπής – Υπάρχουν άθλιες συνθήκες .

Σε κεντρικό νοσοκομείο Αθηνών και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα οι γιατροί διαμαρτύρονται για την αδιαφορία που επιδεικνύει το κράτος ως προς τις συνθήκες εργασίας οι οποίες βάζουν σε κίνδυνο την υγεία γιατρών και ασθενών… Εμείς ήρθαμε σε επαφή με το Οδοντιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου και ο διευθυντής του τμήματος Κωνσταντίνος Βαλαμβανος μας μίλησε για την απογοήτευση του όσον αφορά κάποιες προσπάθειες που έκανε ως υπεύθυνος ιατρός, για να επιλειφθουν του θέματος οι αρμόδιες υπηρεσίες και δεν έλαβε καμία απολύτως απάντηση.

Το Νοσοκομείο είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Απευθύνεται σε πληθυσμό πάνω από 2 εκατομμύρια κατοίκους σε κάθε γενική εφημερία, δηλαδή κάθε 4 μέρες. Αναγνώστης του onenews.gr, μας έστειλε φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος από κρατικού νοσοκομείου της Αθήνας, όπου νοσηλευόταν γνωστό του άτομο πριν μερικές μέρες.

Εμείς ήρθαμε σε επαφή με το Οδοντιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου και ο διευθυντής του τμήματος Κωνσταντίνος Βαλαμβανος μας μίλησε για την απογοήτευση του όσον αφορά κάποιες προσπάθειες που έκανε ως υπεύθυνος ιατρός, για να επιληφθούν του θέματος οι αρμόδιες υπηρεσίες και δεν έλαβε καμία απολύτως απάντηση..

«Οι συνθήκες είναι τριτοκοσμικές. Οι τοίχοι καταρρέουν από την υγρασία, τα ταβάνια είναι έτοιμα να πέσουν . Οι τοίχοι του κτηρίου είναι ασυντήρητοι, μουχλιασμένοι και μισογκρεμισμένοι.

Οι καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από φωτογραφίες όσον αφορά τις συνθήκες που επικρατούν . Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται εδώ και πολλά χρόνια και δεν αφορά μόνο αυτό αλλά όλα τα νοσοκομεία, παρά τις διαφοροποιήσεις. «Κόστος» για το κεφάλαιο και το κράτος του είναι να ανοίξουν οι κλειστές κλινικές και κλίνες, να γίνουν προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών.