3 Μαΐου, 2024

Ποιον θα διαγράψει ο Μητσοτάκης, δύσκολες ώρες Παπαδημούλη και 500 εκατομμύρια της Microsoft

Ποιον θα διαγράψει ο Μητσοτάκης, δύσκολες ώρες Παπαδημούλη και 500 εκατομμύρια της Microsoft

Η επόμενη ηχηρή διαγραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στο ιερό εξομολογητήριο της Μονής ακούω τις προσωπικές ιστορίες πολλών σεβάσμιων και σημαντικών ανθρώπων.

Είναι λογικό κάθε πολιτικός, εκτός από την ιδεολογία να πρέπει να υπηρετεί και τις ιδιαίτερες προσωπικές του στρατηγικές.

Ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος δείχνει από καιρό ότι τραβά τον δικό του δρόμο που περνά μέσα από την συνέχιση της παραμονής του στις Βρυξέλλες.

Οι συχνές διαφοροποιήσεις, η σκληρή αλλά χωρίς έρμα κριτική στην κυβέρνηση, η απροκάλυπτη στήριξη στον Κώστα Βαξεβάνη και η αποφυγή υιοθέτησης των κεντρικών επιλογών του κόμματος που τον έκανε ευρωβουλευτή, αποτελούν επιλογές που υπηρετούν άλλου είδους πολιτικές στοχεύσεις.

Η χθεσινή αυστηρή αλλά και διακριτική αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου «όλοι καταλαβαίνουμε τις προθέσεις του» ήταν η τελευταία προειδοποίηση.

Όπως μου λένε όλοι όσοι έρχονται και προσεύχονται στην Μονή, την επόμενη φορά που ο Γιώργος Κύρτσος θα δώσει αφορμή, θα διαγραφεί από την Ευρω-κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ.

Αυτή ίσως και να είναι η πρόθεση του ιδίου αφού έχει ανοίξει για αλλού πλέον τα φτερά του…

O Παπαδημούλης το φυσάει…

«Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Παπαδημούλης!!!» μου λένε…

Η Εύα Καϊλή, την οποία ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «κάρφωνε» στους ξένους συναδέλφους του – με e-mails  και φωτογραφικά ντοκουμέντα – ότι συμμετείχε στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης για την Μακεδονία, εξελέγη αντιπρόεδρος της ευρωβουλής από τον πρώτο γύρο και με άνεση – 454 ψήφους!

Κι ενώ η Εύα μπήκε στην πρώτη πεντάδα, παρακαλώ, αυτός… έμεινε πίσω-πίσω και η τύχη του θα κριθεί σήμερα, στο δεύτερο γύρο των εκλογών…

Ο Παπαδημούλης έχει τόσα νεύρα, που έφθασε στο σημείο να κατηγορεί τον …Μακρόν ότι …τον «κόβει».

Η ευρω-ομάδα του Γάλλου Προέδρου, θα πρέπει, σύμφωνα με τον Συριζαίο ευρωβουλευτή να του δώσει περί της 100 ψήφους για να εκλεγεί, ώστε να μην «στιγματισθεί» από μία … «άνευ αρχών συνδιαλλαγή» με τους «πολωνούς υπερσυντηρητικούς και αντιευρωπαϊστές», οι οποίοι βέβαια έχουν τον υποψήφιο τους που τον απειλεί εκλογικά.

Θα μπορούσε να ήταν για γέλια η αντίδραση του Παπαδημούλη, αν δεν ήταν για κλάματα το τί τον περιμένει αν ενημερωθεί σχετικά η πρώην ΑΝΕΛ και στενή συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, «συντρόφισσα» ευρωβουλευτής, κ. Κουντουρά…

Tα 500 εκατ. ευρώ της Microsoft

Tα data centers της Microsoft επρόκειτο να δημιουργηθούν στα Σπάτα και το Κορωπί.

Γιατί λοιπόν καθυστερούσε αυτή η σημαντική επένδυση των 500 εκατ. ευρώ;

Σημαντική, όχι τόσο ως προς το μέγεθος της, όσο για τη σημασία της στην νέα ψηφιακή εποχή που γεννιέται στην Ελλάδα.

Η απάντηση δόθηκε χθες.

Η Microsoft περίμενε την ένταξη της στο ειδικό καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων για την κατασκευή τριών data center.

Τα ακίνητα τα απέκτησε η ελληνική θυγατρική της. Η Microsoft δημιουργεί ένα μεγάλο περιφερειακό hub από data centers στην Ελλάδα κι αυτό είναι το πρωτεύον.

Η επένδυση για τα κτίρια σε Σπάτα και Κορωπί αναμένεται να ξεπεράσει τον αρχικό προϋπολογισμό των 75 εκατ. ευρώ.

Μετά όμως έρχονται οι servers, ο εξοπλισμός και η υψηλή τεχνογνωσία.

Τον επενδυτικό φάκελο προς την Enterprise Greece κατέθεσε η εταιρεία ειδικού σκοπού Microsoft Operations 4733 Hellas Single Member S.A., που συστήθηκε γι’ αυτό το σκοπό.

Το Συγκρότημα Κέντρων Δεδομένων και Τεχνολογικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων θα αποτελείται από τρία Κέντρα Δεδομένων (Data Centers), στο νομό Αττικής, με σκοπό την ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών Υπολογιστικού Νέφους (Microsoft Cloud) στην Ελλάδα.