17 Μαΐου, 2024

Ματσάρα στη Λεωφόρο! Ο ΠΑΟΚ άγγιξε τη νίκη αλλά ο Γερεμέγεφ στο 96′ έσωσε την παρτίδα για τον Παναθηναϊκό – Τα γκολ

Ματσάρα στη Λεωφόρο! Ο ΠΑΟΚ άγγιξε τη νίκη αλλά ο Γερεμέγεφ στο 96′ έσωσε την παρτίδα για τον Παναθηναϊκό – Τα γκολ

Ήταν ένα γεμάτο, χορταστικό και πλούσιο σε γκολ και θέαμα ντέρμπι που τα είχε όλα, όχι όμως και νικητή καθώς έληξε ισόπαλο 2-2. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε δις και χάρη στο γκολ του Γερεμέγεφ στο 96′ -στο ντεμπούτο του- απέφυγε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα στην έδρα του μετά το 1-2 της ΑΕΚ στη Λεωφόρο την περασμένη Κυριακή. Απ’ την άλλη ο Δικέφαλος που έχει παράπονα για τη διαιτησία του Πορτογάλου Μαρτίνς, έχασε την ευκαιρία να πανηγύρισει μια σπουδαία νίκη σε ένα ντέρμπι και να παραμείνει μια ανάσα απ’ την πρώτη θέση. Έδειξε όμως ότι βρίσκεται ξανά στον σωστό δρόμο…

Ο Μπράντον άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ, ο Παλάσιος ισοφάρισε, ο Ζίβκοβιτς πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ για το 1-2 αλλά ο Γερεμέγεφ στο ντεμπούτο του με το Τριφύλλι πέτυχε buzzer beater διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 στο 96′.

Ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ μόλις στο 2′ με σουτ του Τζούριτσιτς που σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Κοτάρσκι. Οι Πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν στο πρώτο 15λεπτο αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ στην παρθενική του απειλητική επίσκεψη στα καρέ των Πρασίνων. Ο Ζίβκοβιτς κινήθηκε εξαιρετικά απ’ τα δεξιά, σέντραρε προς την περιοχή, όπου ο Κωνσταντέλιας με μαγικό τακουνάκι επιχείρησε να σκοράρει. Ο Μπρινιόλι απέκρουσε ενστικτωδώς και ο Μπράντον Τόμας που ακολούθησε τη φάση «έγραψε» το 0-1 από κοντά.

Ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ στο 28′ με σουτ του Κώτσιρα αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε καταπληκτικά σε κόρνερ. Οι Πράσινοι τελικά ισοφάρισαν στο 32′ με τον Παλάσιος, ο οποίος ευνοήθηκε απ’ τις κόντρες, σούταρε με δύναμη κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε δυναμικά με τον Παναθηναϊκό να αγγίζει το γκολ στο 55′ με σουτ του Παλάσιος που κατέληξε ελάχιστα άουτ και τον ΠΑΟΚ να απαντά με δοκάρι σε «κεραυνό» του Τόμας. Το καλό διάστημα που είχε ο Δικέφαλος στο ματς επιβραβεύτηκε με ένα γκολ. Στο 58′ ο Τάισον κινήθηκε ταχύτατα στην κόντρα επίθεση, έστρωσε την κατάλληλη στιγμή για τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος εκτέλεσε καταπληκτικά με ένα φαλτσαριστό σουτ γράφοντας το 1-2.

Ο Παναθηναϊκός είχε τρία καλά σουτ με τον Βιλένα και μια κεφαλιά του Γεντβάι που απείλησαν αλλά δεν βρήκαν δίχτυα, ενώ και ο ΠΑΟΚ είχε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Σαμάτα, ο οποίος πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ θα έφευγε με τους τρεις βαθμούς από τη Λεωφόρο, οι Πράσινοι έσωσαν την παρτίδα στις καθυστερήσεις… των καθυστερήσεων με τη συνεργασία δύο παικτών που μπήκαν μαζί στο γήπεδο στο 82′. Ο Μλαντένοβιτς σέντραρε από τα αριστερά και ο Γερεμέγεφ με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (82’ Μλαντένοβιτς), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Αράο, Τσέριν (76’ Βιλένα), Τζούριτσιτς (70’ Βέρμπιτς), Μπερνάρ, Παλάσιος (70’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης (82’ Γερεμέγεφ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Τροστ-Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Τσιγγάρας (62’ Οζντόεφ), Σβαμπ (71’ Μεϊτέ), Κωνσταντέλιας (62’ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Τάισον (83’ Μουργκ), Τόμας (71’ Σαμάτα).