29 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός: Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη – Κόρη γνωστής τραγουδίστριας, η φοιτήτρια που “έσπασε” το πρωτόκολλο

Η νεαρή κοπέλα ήρθε στην Ελλάδα από την Αγγλία και επειδή είχε εξεταστεί για κορονοϊό εκεί, δεν τήρησε τα μέτρα της υποχρεωτικής απομόνωσης. Βρέθηκε σε παρέα 12 ατόμων.

Παραβαίνοντας το πρωτόκολλο το οποίο επιβάλλει σε κάθε Έλληνα που έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο να μπαίνει σε καραντίνα 7-14 μέρες, η κόρη πασίγνωστης τραγουδίστριας από τη Θεσσαλονίκη, φέρεται πλέον ως πιθανή πηγή μετάδοσης κορονοϊού στις φιλικές της παρέες στην πόλη.

Η νεαρή κοπέλα που σπουδάζει στο Λονδίνο, ήρθε στην Ελλάδα πριν από περίπου μία εβδομάδα μέσω Βουλγαρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε εξεταστεί για κορονοϊό πριν ταξιδέψει και είχε βγει αρνητική.

Είναι γνωστό ότι ένα τεστ αν γίνει σε άτομο ασυμπτωματικό της πρώτες μέρες που έχει προσβληθεί από τον ιό μπορεί να βγει αρνητικό. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ο ιός δεν έχει ήδη εισέλθει στον οργανισμό.

Το νεαρό κορίτσι με δεδομένο ότι δεν νοσεί και επιβεβαιώνοντας με ένα δεύτερο γρήγορο τεστ την εκτίμηση αυτή, είχε κοινωνική ζωή και δεν παρέμεινε σε απομόνωση. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες από ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, της επιβλήθηκε πρόστιμο 5000 ευρώ επειδή δεν εντοπίστηκε εντός της οικείας της όπως θα έπρεπε. Όμως και αυτό το γεγονός φαίνεται να μην την εμπόδισε να παρευρεθεί σε φιλική συντροφιά περίπου 12 ατόμων.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κορίτσι έκανε πάρτι η ίδια λόγω της επιστροφής. Όπως ανεφερε νωρίτερα το Open TV, το πάρτι έγινε σε πολυτελή βίλα και είχε ως διοργανωτή φοιτήτρια που είναι γόνος πλούσιας οικογένειας.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, τη φοιτήτρια υποδέχθηκαν 12 άτομα, στα οποία γίνεται τώρα ιχνηλάτηση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει και άλλο κρούσμα του ιού. Έπτά από τα τεστ από αυτά έχουν βγει αρνητικά.

Λίγες ημέρες μετά το πάρτι η φοιτήτρια εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα και μετά από τεστ που έκανε διαπιστώθηκε ότι είναι θετική στο ιό. Αμεσα ειδοποιήθηκαν οι προσκεκλημένοι πολλοί εκ των οποίων διαγνώστηκαν επίσης θετικοί.

Έχει δοθεί εντολή από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αλλά η ανησυχία για το πόσο έχει διασπαρεί ο ιός είναι διάχυτη.

Η ιχνηλάτηση, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, διευρύνεται σε μεγάλο κύκλο ανθρώπων.