26 Απριλίου, 2024

Ανατροπή στα Γλυκά Νερά: Βρέθηκε DNA του πιλότου στη μονωτική ταινία!

Ανατροπή στα Γλυκά Νερά: Βρέθηκε DNA του πιλότου στη μονωτική ταινία!

Πως το εξηγούν οι Αρχές;

Την ίδια στιγμή, που οι εξελίξεις με την ψυχολόγο της άτυχης 20χρονης Κάρολαϊν «τρέχουν», η Αστυνομία δεν έχει κάτι χειροπιαστό για τη ληστεία μετά φόνου!

Και αυτό διότι δεν βρέθηκαν ίχνη από DNA στα νύχια της άτυχης Καρολάιν ενώ δεν έχει εντοπιστεί ούτε και το όχημα διαφυγής των ληστών, καθώς οι κάμερες δεν βρήκαν το όχημα διαφυγής των τριών δολοφόνων – ληστών, παρά το γεγονός ότι ερευνήθηκαν βίντεο σε ακτίνα δυο τετραγώνων από τη μεζονέτα της οδού Παναγούλη, στα Γλυκά Νερά.

Παράλληλα, τα δακτυλικά αποτυπώματα του πιλότου που βρέθηκαν στη μονωτική ταινία δικαιολογούνται, αφού όπως φέρεται να είπε στις συζητήσεις με τους αστυνομικούς, οι δράστες δεν την είχαν μαζί τους αλλά αυτός τους την έδωσε.

Είναι δεδομένο, πως ο πρώτος κύκλος ερευνών δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και γι’ αυτό οι αστυνομικοί γυρνούν και πάλι στη σκηνή του εγκλήματος αναζητώντας τη λεπτομέρεια που θα λύσει το γρίφο.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Η κ. Μυλωνοπούλου δεν έχει πτυχίο, ούτε άδεια, μας έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα»

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Για την Ελένη Μυλωνοπούλου, τη γυναίκα που εμφανίστηκε δημόσια ως η ψυχολόγος της 20χρονης Καρολάιν, που βρήκε φριχτό θάνατο στη μεζονέτα, μίλησε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων Βάσω Μπουκουβάλα.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες ο Σύλλογος κάλεσε την κ. Μυλωνοπούλου «να προσκομίσει το πτυχίο της ως ψυχολόγος και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος».

«Μας έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα», τόνισε η κ. Μπουκουβάλα στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας ότι παρά το γεγονός ότι δεν είναι ψυχολόγος η κ. Μυλωνοπούλου «παραβίασε το ιατρικό απόρρητο».

«Αποκάλυψε δημόσια τι της είχε εμπιστευτεί η κοπέλα, στις συνεδρίες που έκανε μαζί της, αυτό απαγορεύεται. Απαγορεύεται και από τον κώδικα δεοντολογίας τον ελληνικό και από τον ευρωπαϊκό. Δεν έχει καμία σημασία που η κοπέλα δεν ζει. Ο ψυχολόγος μπορεί να ενημερώσει μόνο τον εισαγγελέα. Είναι παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου».

«Δεν έχει πτυχίο, δεν έχει άδεια ασκήσεως. Εμφανίζεται αυτόκλητη. Διηγείται τι της είχε εμπιστευτεί η κοπέλα. Απαγορεύεται ο ψυχολόγος να γίνεται μάρτυρας υπεράσπισης ή κατηγορίας του πελάτη του» επισήμανε.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Το εξώδικο

Σύμφωνα με την κ. Μπουκουβάλα «είδαμε ότι κάτι δεν πάει καλά γι’ αυτό την καλέσαμε στις 31/5 να προσκομίσει το πτυχίο της. Με το εξώδικο που μας έστειλε αποδεικνύεται περίτρανα, ότι δεν είναι ψυχολόγος».

Στο εξώδικο η κ. Μυλωνοπούλου ανέφερε: «Τραγικό και απάνθρωπο να παρερμηνεύονται πράγματα, να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα και να με έχετε καταστήσει “ως αν να είμαι εγώ το υπαίτιο πρόσωπο” για το θλιβερό γεγονός που συνέβη στα Γλυκά Νερά». Η ψυχολόγος κατηγορεί παράλληλα τον Σύλλογο ότι δεν επιδεικνύει «ίχνος σεβασμού προς τις Αρχές που μοχθούν να εξιχνιάσουν το θλιβερό έγκλημα».

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αυτός έχει μπει στο στόχαστρο για τη δολοφονία της Καρολάιν – Ο ρόλος του 32χρονου συζύγου, τα ερωτήματα για την ψυχολόγο και το αποτύπωμα

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Εξελίξεις αναμένονται γύρω από την ενδελεχή έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά καθώς ένας συγκεκριμένος κακοποιός έχει μπει στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ, ενώ ο 32χρονος ήταν αυτός που έδωσε τη μονωτική ταινία στους δολοφόνους!

Η αστυνομία φαίνεται πως είναι κοντά στην ταυτοποίηση του ενός εκ των τριών δραστών που εισέβαλαν στο σπίτι της και τη σκότωσαν δίπλα στον σύζυγο και την 11 μηνών κόρη της.

Οι αστυνομικοί, που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας, φαίνεται πως έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι ληστές δεν επέλεξαν τυχαία το σπίτι της οικογένειας και επιχειρούν να φτάσουν στην άκρη του νήματος.

Οι κακοποιοί δεν είχαν αφήσει πίσω τους ούτε αποτυπώματα ούτε ίχνη DNA, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Αρχές έχουν περιορίσει τον κύκλο των υπόπτων και πλέον στο μικροσκόπιο είναι 10 άτομα.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, ο 32χρονος πιλότος, σύζυγος της άτυχης Καρολάιν, είδε 150 φωτογραφίες σεσημασμένων. Ένα άτομο φαίνεται ότι έχει μεγαλύτερο ποσοστό αναγνώρισης από τον ίδιο.

Ποιος είναι ο ύποπτος που έχει μπει στο μικροσκόπιο;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, με βάση την περιγραφή που έχει δώσει ο σύζυγος της Καρολάιν, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει 10 υπόπτους, που μπορεί να ήταν ανάμεσα στους δράστες και σε αυτούς επικεντρώνονται.

Μάλιστα, από αυτούς τους 10 υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο κακοποιού, του οποίου τα χαρακτηριστικά φαίνεται πως μοιάζουν σε μεγάλο ποσοστό με αυτά που έχει περιγράψει ο 32χρονος πιλότος.

Σύμφωνα με το Open, οι αστυνομικοί έχουν δείξει στον πιλότο φωτογραφίες με άτομα γνωστά στις Αρχές που έχουν διαπράξει ληστείες στο παρελθόν και θεωρούνται σκληροί κακοποιοί.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος ύποπτος ταιριάζει περισσότερο με την περιγραφή του κακοποιού που ο πιλότος έχει δώσει. Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί παραμένουν επιφυλακτικοί καθώς ο άνθρωπος βρισκόταν κάτω από μεγάλη πίεση όταν έδινε την περιγραφή και μάλιστα δεν μπορεί να είδε καλά κάποιον από τους δράστες καθώς τα χαρακτηριστικά τους ήταν καλυμμένα.

Γλυκά Νερά-Ραγδαίες εξελίξεις: Τα ερωτήματα για την «ψυχολόγο»

Οι δηλώσεις, οι επαφές, οι επικοινωνίες της γυναίκας που δηλώνει ψυχολόγος και είχε απευθυνθεί σε αυτή η 20χρονη Καρολάιν, προκειμένου να βοηθηθεί ψυχολογικά, αποτελούν πλέον αντικείμενο αστυνομικής έρευνας.

Αφορμή η επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, που ζητά να καταθέσει εντός δύο ημερών το πτυχίο της από ΑΕΙ καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Υπενθυμίζεται πως η «ψυχολόγος» σε πρόσφατες συνεντεύξεις της, είχε αποκαλύψει κάποιες λεπτομέρειες των συνεδριών της με την Καρολάιν, κάτι που σύμφωνα με ψυχολόγους, αποτελούσε ενέργεια μη τήρησης του ιατρικού απορρήτου.

Σημειώνεται ότι η φερόμενη ως ψυχολόγος είχε καταθέσει στην αστυνομία σχετικά με τη δολοφονία της 20χρονης, καθώς είχε πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τη ζωή του ζευγαριού και την οικονομική του κατάσταση.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί συνεχίζουν να ερευνούν την πιθανότητα ύπαρξης εσωτερικής πληροφόρησης για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, και σε αυτό το πλαίσιο θα ερευνήσουν αν η συγκεκριμένη γυναίκα με κάποιο τρόπο είχε δώσει άθελά της σχετικές πληροφορίες που μπορεί να κατέληξαν στους αδίστακτους δράστες. Μπορεί να ανεβαίνει λίγο το μικρό ποσοστό της ενδεχόμενης εσωτερικής πληροφόρησης αλλά ακόμη οι αστυνομικοί προκρίνουν αυτό της τυχαίας επιλογής της μεζονέτας του ζευγαριού.

Η ίδια απαντά μέσω της δικηγόρου πως δεν θα κάνει καμία δήλωση ή σχόλιο, χωρίς να ξεκαθαρίζει αν είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας ή εάν έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος, ενώ τονίζει πως θεωρεί «άκαιρη» την όποια δήλωση ή ανακοίνωση σχετικά με τα όσα έχουν λάβει χώρα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η σημαντική εξέλιξη στις έρευνες και το αποτύπωμα

Την ίδια ώρα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζεται ένα αποτύπωμα παπουτσιού που ανήκει σε έναν από τους δράστες και βρέθηκε στο σπίτι όπου δολοφονήθηκε η 20χρονη.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να «ξεσκονίζουν» υποθέσεις ανάλογες με αυτή των Γλυκών Νερών, μία εκ των οποίων σημειώθηκε στο σπίτι του εκπαιδευτή του 32χρονου στο Αλεποχώρι.

Σε αυτή την άγρια ληστεία φαίνεται, κατά τη μαρτυρία του θύματος, να συμμετείχε ένας άνδρας ο οποίος ταιριάζει με την περιγραφή του επονομαζόμενου «κοντού» που έχει δώσει ο σύζυγος της θανούσης.

Αυτός είχε ύψος γύρω στο 1.70, ήταν εύσωμος με κοντό λαιμό, στρογγυλό πρόσωπο και μελί μάτια. Μιλούσε επίσης καλά ελληνικά, ωστόσο ανέφερε και αλβανικές λέξεις.

Ο εκπαιδευτής του πιλότου κατήγγειλε πως ο ίδιος και η σύζυγός του έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από τους δράστες και σημείωσε, μάλιστα, πως εκείνη κατάφερε να γλιτώσει από θαύμα τον θάνατο.

Σοκαριστική ήταν και η μαρτυρία της ίδιας, που επεσήμανε πως τη χτύπησαν, την έσυραν και την απείλησαν να τη σκοτώσουν, αφήνοντάς την τελικώς αιμόφυρτη.