Ανασχηματισμός: Άναψαν τα τηλέφωνα. Κλείδωσε η απόφαση για Χρυσοχοΐδη, Κικίλια, ποιοι φεύγουν

Ανασχηματισμός: Άναψαν τα τηλέφωνα. Κλείδωσε η απόφαση για Χρυσοχοΐδη, Κικίλια, ποιοι φεύγουν

Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα για τον ανασχηματισμό. Τι λένε οι πληροφορίες για Χρυσοχοΐδη, Κικίλια και άλλους κορυφαίους υπουργούς;

Ανασχηματισμός: Ήδη οι υποψήφιοι υπουργοί λαμβάνουν τηλεφωνήματα από το Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να έχει αποφασίσει για τα πρόσωπα στα οποία θα δώσει συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια.

Θέμα ωρών είναι πιθανότατα, ο ανασχηματισμός με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει λάβει τις αποφάσεις του αναφορικά με τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν ξεκινήσει τα πρώτα τηλέφωνα προς τους υπουργούς, κάτι που σημαίνει πως ο ανασχηματισμός είναι πολύ κοντά.

Το πιο πιθανό είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα να ανακοινωθεί την Τρίτη το πρωί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου και στη συνέχεια να γίνει η ορκωμοσία και το υπουργικό συμβούλιο να συνεδριάσει με νέα σύνθεση.

Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και οι αμετακίνητοι

Αναφορικά με το ποιοι θα δουν την πόρτα της εξόδου και ποιοι θα παραμείνουν, οι πληροφορίες είναι πολλές.

Αναμφίβολα κεντρικό πρόσωπο του ανασχηματισμού είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος πιθανότατα θα αποχωρήσει.

Για τη θέση του έχει ακουστεί το όνομα του μετριοπαθούς υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα αλλά και το όνομα του πρώην υπουργού Θεόδωρου Ρουσόπουλου.

Επίσης φαίνεται να αποχωρεί από το υπουργείο Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει νέο χαρτοφυλάκιο. Ερωτηματικό αποτελεί και το αν υπάρξουν αλλαγές στα υπουργεία Παιδείας και Τουρισμού.

Αμετακίνητοι θεωρούνται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Αναβαθμίζονται Γενικοί Γραμματείς

Επίσης, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο νυν γενικοί γραμματείς να αναβαθμιστούν διά της υφυπουργο- ποίησης, είτε προς επιβράβευση είτε προκειμένου να είναι υποψήφιοι στις εκλογές.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Καράγιαννης, ο γραμματέας στο Άμυνας Αντώνης Οικονόμου και η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Ο πρώτος μεγάλος ανασχηματισμός Μητσοτάκη

Πάντως όλα δείχνουν πως ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός, με μετακινήσεις κορυφαίων υπουργών και την αντικατάσταση ορισμένων, και θα πρόκειται για τον πρώτο μεγάλης κλίμακας ανασχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αυτό που επιδιώκει ο πρωθυπουργός με τη την αναδιάταξη των δυνάμεων στο κυβερνητικό σχήμα είναι η επίτευξη μιας επανεκκίνησης σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων και την ανάταξη της οικονομίας.

 1,374 total views,  4 views today

.