Αλλάζω Συσκευή Gov Gr: Νέα διάταξη για καταστήματα. Τι θέλουν να προλάβουν για επιδότηση συσκευών

Αλλάζω Συσκευή Gov Gr: Νέα διάταξη για καταστήματα. Τι θέλουν να προλάβουν για επιδότηση συσκευών

Ποια η νέα διάταξη για το πρόγραμμα Αλλάζω συσκευή και τα καταστήματα;

Τα αποτελέσματα των αιτήσεων στο πρόγραμμα Αλλάζω συσκευή στο allazosyskevi.gov.gr αναμένονται από μέρα σε μέρα.

Το επόμενο 10ήμερο αναμένεται διάταξη περί αισχροκέρδειας για τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, αναφορικά με την επιδότηση συσκευών.

Για να αποτρέψουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο, «καπέλου» στις τιμές κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ήδη παρακολουθούν τις τιμές..

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενταχθούν στη διάταξη περί αισχροκέρδειας και οι τιμές των ηλεκτροβόρων ηλεκτρικών συσκευών του προγράμματος αντικατάστασης, δηλαδή, όπως ισχύει για τα πρατήρια υγρών καυσίμων και για τα σουπερμάρκετ.

Διάταξη για να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών

Το υπουργείο παρακολουθεί την αγορά λεπτομερώς και δεν αποκλείεται, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, να φέρει προς ψήφιση διάταξη που θα αφορά στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών.

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο όφελος από το πρόγραμμα Αλλάζω συσκευή προκύπτει από την εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος που μπορεί να φτάσει το 30% ετησίως. Για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση, οι καταναλωτές εκμεταλλεύονται τις προσφορές μεγάλων παρόχων που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο, όπως ο ΗΡΩΝ του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που ανακοίνωσε έκπτωση 45% και η Protergia του ομίλου Μυτιληναίος που προσφέρει ως 50% έκπτωση. Κάντε κλικ στους αντίστοιχους συνδέσμους για να πάρετε τις προσφορές ΗΡΩΝ και Protergia χωρίς καμία δέσμευση.

Θα επιβληθεί όριο στο περιθώριο κέρδους το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το περιθώριο που είχαν οι επιχειρήσεις πριν ανοίξει η πλατφόρμα και σε περίπτωση που κάποια επιχείρηση διαπιστωθεί ότι πουλάει σε υψηλότερες τιμές από το πλαφόν, θα της επιβάλλεται πρόστιμο και δεν θα μπορεί να λάβει την επιδότηση.

Loading

Total Views: 12 ,
.