28 Μαρτίου, 2024

Σχολεία: Πότε ανοίγουν τον Σεπτέμβριο, οριστικό. Ανακοίνωση υπ. Παιδείας, αλλαγές στο Ολοήμερο

Σχολεία: Πότε ανοίγουν τον Σεπτέμβριο, οριστικό. Ανακοίνωση υπ. Παιδείας, αλλαγές στο Ολοήμερο

Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο; Τι αλλάζει στο Ολοήμερο;

Τις καλοκαιρινές τους διακοπές απολαμβάνουν αυτό το διάστημα οι μαθητές των σχολείων και οι γονείς τους.

Η θερινή… ανάπαυλα, ωστόσο, θα διακοπεί όπως κάθε χρόνο τον Σεπτέμβρη, με το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Ερωτηθείσα σχετικά, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είπε στην ΕΡΤ ότι ο σχεδιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς προβλέπει άνοιγμα των σχολείων στις 12 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα.

Σχολεία: Το νέο ωράριο του ολοήμερου

Η υπουργός Παιδείας μίλησε και για τις αλλαγές που θα εφαρμοστούν από φέτος στο ωράριο του ολοήμερου σχολείου.

«Έχουμε ανακοινώσει και βαίνει προς υλοποίηση η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 που είναι σήμερα μέχρι τις 17:30.

Αυτό το μέτρο γίνεται για δύο λόγους.

Πρώτα από όλα για να παρέχουμε ποιοτική δημόσια εκπαίδευση στα παιδιά και μέχρι τις 17:30 και δεύτερον είναι σημαντικός τρόπος να άρουμε τα εμπόδια στην πρόσβαση των γονέων στην αγορά εργασίας, δηλαδή να φέρουμε πιο κοντά το σχολικό ωράριο με το ωράριο των εργαζόμενων γονέων» σημείωσε η κα. Κεραμέως για το ωράριο του ολοήμερου σχολείου.

Η υπουργός επισήμανε ότι η πρόσβαση στο ολοήμερο σχολείο θα είναι ελεύθερη, δηλαδή δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών, και πως το μέτρο είναι προαιρετικό, δηλαδή ο μαθητής θα μπορεί να φύγει πιο νωρίς και γενικά σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονέων.

Μεταξύ άλλων, η υπουργός τόνισε ότι τα τελευταία δυο χρόνια έχουν διοριστεί 16.200 εκπαιδευτικοί και πως μέσα στο καλοκαίρι δρομολογείται ο διορισμός επιπλένο 8.600 εκπαιδευτικών.

«Αυτό σημαίνει ότι η σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο θα μας βρει συνολικά μετά από 2 χρόνια με 25.000 επιπλέον μόνιμους εκπαιδευτικούς» σημείωσε χαρακτηριστικά.