27 Φεβρουαρίου, 2024

Βασίλης Παϊτέρης για Μάνο Ιωάννου: «Ο καθένας μπορεί να γελάσει ή να κλάψει όταν τον πουν γύφτο»

Η απάντηση του τραγουδιστή στο «αμφιλεγόμενο» στόρι του ηθοποιού

Συνέντευξη στην εκπομπή «Super Κατερίνα» παραχώρησε ο Βασίλης Παϊτέρης, ο οποίος εξέφρασε την άποψή του σχετικά με τη χρήση της λέξης «γύφτος».

Αφορμή των δηλώσεών του στάθηκε μια δημοσίευση που έκανε ο Μάνος Ιωάννου στα social media, στην οποία είχε ανεβάσει μια φωτογραφία του Μιχάλη Ρέππα και είχε γράψει: «Εγώ κάνω τον γύφτο και αυτός γελάει».

«Ο καθένας μπορεί να γελάσει ή να κλάψει. Δεν είναι κακό να γελάσει κάποιος επειδή τον είπε γύφτο. Ο “γύφτος” είναι μια λέξη, η οποία κατ΄αρχάς δεν είναι φυλή. Είναι ο σιδεράς που η δουλειά του είναι έτσι που είναι βρώμικος», είπε αρχικά ο Βασίλης Παϊτέρης.

Και πρόσθεσε: «Από την άλλη μεριά αν το πούμε σαν να κορόιδεψε ορισμένους ανθρώπους, ας πούμε τους Ρομά, η λέξη “γύφτος” είπαμε πως είναι ο σιδεράς. Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν μένουν σε άθλια κατάσταση – όπως ξέρει όλος ο ελληνικός λαός – χωρίς φως, χωρίς νερό, δεν πλένονται και είναι βρώμικοι. Από εκεί βγήκε και η φράση “να αυτός είναι γύφτος”, άρα αυτός είναι σιδεράς».

Στη συνέχεια ο Βασίλης Παϊτέρης σχολίασε: «Τώρα όσον αφορά πως ο άλλος γέλασε ή το πήρε κοροϊδευτικά, ο καθένας λέει ό, τι θέλει, δημοκρατία έχουμε, μπορεί να πει ο καθένας ό, τι θέλει. Εγώ τι να του πω τώρα, γιατί είπες αυτό;».

Κλείνοντας ο Βασίλης Παϊτέρης συμπλήρωσε: «Έχω πει επανειλημμένως, δεν με πειράζει γιατί δεν απευθύνεται σε κάποιον, απευθύνεται σε ένα επάγγελμα. Μπορεί να πιάσει όλους τους σιδεράδες και να πει: “Παιδιά είστε βρώμικοι”. Ή να πιάσει όλους αυτούς τους βρώμικους και να πει: “Είστε βρώμικοι και γελάω”. Τρελός είναι ό, τι θέλει κάνει».