18 Μαΐου, 2024

Βαγγέλης Ζαμπούνης: Ποια η σχέση με Greek Mafia, Στεφανάκο, Βλαστό, Σκαφτούρο

Ποιος είναι ο Βαγγέλης Ζαμπούνης που δολοφονήθηκε στον Νέο Κόσμο και ποια η σχέση του με Greek Mafia, Στεφανάκο, Βλαστό, Σκαφτούρο, Τσοχατζόπουλο;

Μεγάλες ανακατατάξεις στη Greek Mafia φέρνει η μαφιόζικη εκτέλεση στον Νέο Κόσμο με θύμα τον 44χρονο Βαγγέλη Ζαμπούνη, τον οποίο άγνωστοι γάζωσαν με περισσότερες από 80 σφαίρες.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για το πιο ακριβό συμβόλαιο θανάτου που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας, με τον ίδιο να έχει αποτελέσει ξανά στόχο το 2018 στην ακτή Κονδύλη στον Πειραιά έξω από εταιρεία.

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης τότε είχε τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια και είχε νοσηλευτεί στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Από τότε το θύμα της επίθεσης έπαιρνε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα προστασίας γνωρίζοντας ότι παραμένει στόχος.

Μάλιστα, αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι θα επιφέρει «αναταράξεις» στον κόσμο της νύχτας και του οργανωμένου εγκλήματος, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έμπειρων αστυνομικών ο κύκλος θανάτου δεν έχει κλείσει.

Ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης έπεσε νεκρός μπροστά από το πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρεί, στη συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού, ενώ το μαύρο τζιπ του γέμισε τρύπες από τους γεμιστήρες που άδειασαν οι εκτελεστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τζιπ που χρησιμοποίησαν οι δράστες επέβαιναν τουλάχιστον τρία άτομα, ενώ στο σημείο της εκτέλεσης οι Αστυνομικοί εντόπισαν 81 κάλυκες.

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Ζαμπούνης και ποιοι τον σκότωσαν

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης ήταν γνωστός στις Αρχές, καθώς το 2018 είχε γίνει στόχος ένοπλης επίθεσης κοντά στο λιμάνι του Πειραιά.

Τότε ο Βαγγέλης Ζαμπούνης είχε σωθεί, καθώς το όπλο των παραλίγο δολοφόνων του είχε κολλήσει, αλλά και χάρη στην παρέμβαση των αστυνομικών, που του είχαν δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης θεωρούταν στη «νύχτα» το αντίπαλο δέος του Βασίλη Στεφανάκου που έχει δολοφονηθεί.

Πριν το 2018, στον γνωστό εκτελεστή της Greek Mafia, Βαγγέλη Ζαμπούνη, είχε αναφερθεί εκτενώς η ξαδέλφη του γνωστού αρχιμαφιόζου Παναγιώτη Βλαστού.

Η εν λόγω μάρτυρας είχε συνεργαστεί με τις Αρχές και είχε αποκαλύψει πολλά για τα σχέδια της «Greek Mafia», μεταξύ άλλων και την πρόεδρο Εφετών Παρασκευή Καλαϊτζή, με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης απαγωγής Παναγόπουλου.

Η βασική μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση και ξαδέλφη του Βλαστού, που βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων κατέθεσε ότι το καλοκαίρι του 2012, κατόπιν εντολής του εξαδέλφου της, ανέλαβε να διακριβώσει τη διεύθυνση κατοικίας της Παρασκευής Καλαϊτζή, στο Χαλάνδρι.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους εντόπισε το σπίτι της προέδρου και ενημέρωσε σχετικά τον Παναγιώτη Βλαστό.

«Την παρακολούθηση την έκανα μέσα από το αμάξι μου, που το είχα παρκαρισμένο λίγο παραπάνω από το σπίτι της.

Έβλεπα από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου μου, φορούσα γυαλιά ηλίου και δεν είχα μεταμφιεστεί», ομολόγησε τότε η «Λίτσα» σε μία από τις καταθέσεις της στην Ασφάλεια.

Η ίδια περιέγραψε τότε, ότι ο Βλαστός της ζήτησε να φωτογραφήσει τη δικαστικό και να δείξει τις φωτογραφίες στον Βαγγέλη Ζαμπούνη, που είχε αναλάβει να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου «για να ξέρει ποια είναι, μη φάμε λάθος άνθρωπο», όπως φέρεται να είχε πει, σύμφωνα με την μάρτυρα.

Πράγματι, όπως τόνισε τότε στις Αρχές, η μάρτυρας συναντήθηκε με τον Ζαμπούνη στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης και μαζί κατευθύνθηκαν στο Χαλάνδρι προκειμένου να του υποδείξει το σπίτι της Καλαϊτζή.

Σύμφωνα πάντα με όσα είχε καταθέσει, όταν του είπε πως την πρόεδρο Εφετών την συνοδεύει τουλάχιστον ένας αστυνομικός, ο Ζαμπούνης φέρεται να της απάντησε, πως «τότε θα φύγει και αυτός μαζί».

Το συμβόλαιο θανάτου δεν πρόλαβε να εκτελεστεί από εκείνον όμως, καθώς τον Νοέμβριο του 2012 συνελήφθη για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών που δρούσε σε Χαϊδάρι, Κορυδαλλό, Γλυφάδα κλπ.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο Βλαστός τότε έδωσε εντολή να της τοποθετήσουν βόμβα στο σπίτι της εκείνη την εποχή, άτομα που προέρχονταν από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχαν επαφές με τον καταδικασθέντα για την πενταπλή δολοφονία στην Αγ. Νάπα της Κύπρου, τον Ιούνιο του 2012.

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης κατηγορούμενος στην εγκληματική οργάνωση «μπράβων»

Το 2015 δημοσιεύτηκαν τα ονόματα των 37 κατηγορούμενων για την εγκληματική οργάνωση «μπράβων». Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης είχε κατηγορηθεί ως επικεφαλής ομάδας εκβιαστών, αλλά και για συμβόλαια θανάτου, χωρίς όμως να προκύψουν στοιχεία σε βάρος του.

Ανάμεσά στους 37 κατηγορούμενους βρίσκονταν 14 κρατούμενοι, δύο δικηγόροι υπεράσπισης, έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ένας αστυνομικός και συγγενείς κρατουμένων. Ξεχώριζαν τα ονόματα του Άκη Τσοχατζόπουλου, του Σωτήρη Εμμανουήλ, πρώην προέδρου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, και του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού. Κάπου εκεί υπήρχε και το όνομα του Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν είναι οι ακόλουθες: διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατα συρροή και από κοινού, έκρηξη κατα συρροή και από κοινού, παραβάσεις σε σχέση με εκρηκτικές ύλες κατ εξακολούθηση, εκβίαση κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ξέπλυμα βρώμικους χρήματος, διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών, ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, απλή συνέργεια στην παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.

Αυτοί ήταν οι 37 κατηγορούμενοι, όπως δημοσιεύτηκαν στα ΜΜΕ της εποχής:

Παναγιώτης Βλαστός, κρατούμενος στην Γ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού

Γιάννης Σκαφτούρος, κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού

Βασίλης Στεφανάκος, κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας

Ευαγγελία Βλαστού

Αδαμαντία Αγγελέτου συνήγορος Βλαστού

Ηλίας Γκιόκας προσωρινά κρατούμενος στη ΓΑΔΑ

Δημήτρης Χατζησταύρου

Ευάγγελος Ζαμπούνης κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού

Δημήτρης Σκαφτούρος αδερφός του Ιωάννη και έγκλειστος στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού

Νίκος Σκαφτούρος πατέρας Ιωάννη

Κατερίνα Σκαφτούρου μητέρα Ιωάννη

Παναγιώτα ή Πένυ Καρπούζου

Χρήστος Πατουχέας ο απότακτος ΕΚΑΜίτης που προφυλακίστηκε ως συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού

Ιωάννα Χήρα

Πέτρος Λασιθιωτάκης

Σπύρος Δραβίλας, φυγόδικος, εμπλεκόμενος σε ληστείες τραπεζών και στην υποστηρικτική ομάδα του Μαζιώτη

Χαράλαμπος Μουστάκας έγκλειστος στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα

Μαρία Μουζακίτη

Γιώργος Σκάλκος, σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Κορυδαλλού

Άκης Τσοχατζόπουλος πρώην υπουργός και κρατούμενος για την υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά

Σωτήρης Εμμανουήλ πρώην πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και κρατούμενος στην 6η πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού

Ευρυδίκη Χριστοδουλοπούλου

Ευκλείδης Θεοχαράκης κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών

Γεώργιος-Νεκτάριος Βερεσές

Κωνσαντίνος Μιχόπουλος κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών

Lezi Lorenc, Αλβανός κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού

Feijulia Taulant Αλβανός

Παναγιώτης Στουρνάρας, Ανθυπαστυνόμος

Κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας με το παρατσούκλι Μήτσος ή Δημήτρης

άγνωστος Αλβανός

Φραγκίσκος Ραγκούσης, δικηγόρος συνήγορος του Παναγιώτη Βλαστού

Ευστάθιος Πανάγου, γεννηθείς στην Κύπρο

Σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Κορυδαλλού για τον οποίο είναι γνωστό μόνο το όνομα «Βασίλης»

Τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού και ένας από τις φυλακές Τρικάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος, ο Βαγγέλης Ζαμπούνης φέρεται να ήταν φίλος της 33χρονης Κατερίνας Αναγνωστάκη ή «Katerina Bellamafia» στο Instagram η οποία εκτελέστηκε με επίσης μαφιόζικο τρόπο τον Σεπτέμβριο 2018 στην Κηφισιά.

Reduce bounce rates