28 Φεβρουαρίου, 2024

Θρήνος στο μουσικό στερέωμα: Πέθανε ο Γιώργος Τόλιος, ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος «Τρύπες»

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο

Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Έφυγε ξαφνικά στα 58 του χρόνια ο Γιώργος Τόλιος, ντράμερ του θρυλικού ελληνικού ροκ συγκροτήματος «Τρύπες», αφήνοντας την μουσική σκηνή φτωχότερη. Την είδηση ανέβασαν στα social media φίλοι του γνωστού μουσικού που ζούσε στη Θεσσαλονίκη.

Γιώργος Τόλιος, 23 Φεβρουαρίου 1965 – 14 Δεκεμβρίου 2023Μια που έχω μάτια μια που αναπνέωΌταν υπάρχουνε τα φύλλα και…

Δημοσιεύτηκε από Marina Aggelaki στις Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023

Ο Γιώργος Τόλιος μπήκε ως ντράμερ στις Τρύπες το 1985 και έμεινε μέχρι το τέλος. Ηχογράφησε μαζί τους κάθε υλικό από το δεύτερο άλμπουμ και μετά. Έχει συνεργαστεί με διάφορα συγκροτήματα, έχει παίξει κρουστά στα Ξύλινα Σπαθιά, όπου έπαιζε ντραμς ο μεγαλύτερος αδελφός του ο Πάνος, έχει δουλέψει πολύ ως dj, έχει ανοίξει μαγαζί στην Κατερίνη, έχει παίξει με τον Μπάμπη Στόκα, τον Δημήτρη Ζερβουδάκη και τον Γιάννη Κούτρα.

Ο Τόλιος είχε γράψει το τραγούδι «Αέρας» γιατί – όπως είχε πει- ήθελε να αφιερώσει στη ζωή κάτι από όλη αυτήν την ομορφιά που του χάρισε, «γιατί ο “Αέρας” αυτό είναι, ένας ύμνος στη ζωή και στην ομορφιά. Γι’ αυτό και χρησιμοποίησα όλους αυτούς τους ήχους μέσα σαν επιστέγασμα των στίχων. Περιέχει μέσα ήχους από ζώα, από κουδουνίσματα ποδηλάτου, από μπουρμπουλήθρες, από άλογα που χλιμιντρίζουν, από πάρα πολύ ωραίες ζεστές στιγμές»

Πώς “πήγε” στις Τρύπες το “Ακούω την Αγάπη”

Ο Γιώργος Τόλιος εξομολογείται στη συνέντευξή του στον Κώστα Μανιάτη στο NEWS 24/7 για το θρυλικό τραγούδι του συγκροτήματος “Ακούω την Αγάπη”: “Πήγα μια μέρα στα παιδιά και τους είπα ακούστε ένα πολύ ωραίο beat που έχω φτιάξει και τους έπαιξα όλη την ακολουθία του τραγουδιού, και με τα σπασίματα, και με τις αλλαγές, με τα πάντα. Και έτσι, επειδή τους άρεσε όντως πάρα πολύ επί τόπου ξεκινήσανε να παίζουνε πράγματα. Μπορώ να σου πω ότι μέσα σε μιάμιση, δύο ώρες είχε βγει το “Ακούω την Αγάπη”.